Căsuța din Stăpânul Inelelor există și e în România. Dealul Verde, noua minune turistică
Căsuța din Stăpânul Inelelor există și e în România. Dealul Verde, noua minune turistică

Știți, cu siguranță, poveștile lui J.R.R. Tolkien, în care hobiții trăiau în căsuțe mici, îngropate sub pământ? Ei bine, fix ca-n Stăpânul Inelelor, așa arată pensiunea Dealul Verde din satul sibian Porumbacu de Sus. Este un loc unic, de un farmec aparte, situat nu departe de o altă construcție inspirată din povești: Castelul de Lut din Valea Zânelor. Trebuie musai să-l puneți pe lista de călătorii în anul acesta.

UNDE?

Porumbacu de Sus, Sibiu, 29 de km de Sibiu, 42 de km de Sâmbata de Sus și la 280 de km de București

Cum ar fi să trăiți pentru câteva zile ca-n povești? “Dealul Verde” este proiectul îndrăzneț și visul devenit realitate al unei familii din Capitală, care a decis să scape de agitația orașului și să se mute la țară, în natură, în zona Sibiului. “Eram amândoi obosiți de București, de ritmul și nebunia orașului și căutam idei salvatoare ca să evadăm. Contrar viselor care dispar de seara până dimineața, visul Dealul Verde s-a încăpățânat să ne urmărească și să se construiască peste tot în jurul nostru”, spune Nicoleta Tănăsescu, proprietara pensiunii.

Au luat 600.000 bani europeni și s-au pus pe treabă. Șantierul l-au deschis în 2018. Inspirați după planurile unui arhitect elvețian, cuplul a vrut ca pensiunea lor să fie una cu totul specială: construită aproape în totalitate sub pământ și cu elemente de decor inedite. Și după multă muncă, au reușit! Pensiunea are 8 camere duble, fiecare fiind amenajată diferit, cu intrare și terasă proprie, cu încălzire în pardoseală, inclusiv în cabina de duș.

Vă puteți caza, de exemplu, în camera Artistului ori camera Agricultorului sau a Țesătoarei. Elementele decorative, în ton cu tema camerei, vă vor uimi și cuceri, deopotrivă.

Lounge-ul recepției este un spațiu generos de peste o sută de metri pătrați, unde se servește masa sau unde puteți sta la taclale în fața focului. Nu vă veți plictisi deloc, pentru că aici veți găsi multe jocuri de grup, darts, karaoke, PS4, muzică bună sau cărți de citit.

În curte, atracția principală, sunt cele două ciubăre cu apă încălzită. Ce poate fi mai plăcut decât să stai la un pahar de vin fiert, în ciubăr, și să admiri peisajul de vis?

CE POȚI FACE ÎN ZONĂ?

– Canoe pe râul Porumbacu, unde poți să admiri cel mai spectaculos canion din sudul Transilvaniei

– Plimbări prin natură pe jos sau călare

– Ansambul unei foste mănăstiri cisterciene.

– Cascada Bâlea, Păstrăvăria Albota, orașul Sibiu, Aventura Parc Drăguș.

CÂT COSTĂ?

Cât costă o noapte de cazare, vedeți AICI!

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook