Calator in Bascheti

Cazarea neștiută, din inima pădurii, cu o priveliște de vis
Cazarea neștiută, din inima pădurii, cu o priveliște de vis

Câți dintre voi ați fost la Colibița, la Bistrița, sau ,,marea de la munte’’, așa cum i se mai spune zonei? Este un loc, poate, mai puțin promovat și mai puțin frecventat de turiști, pentru că se află în zona de nord a României, dar merită să faci o călătorie până aici, pentru peisajele de vis, pentru aerul curat, pentru lacul Colibița și pentru cazările deosebite, care au apărut, în ultimul timp, în zonă. Noi vă recomandăm o cabană aparte, premium, cu o priveliște superbă spre lac: Veranda 4M. 

Veranda 4M – escapada perfectă, în natură

Unde? Colibița, jud. Bistrița Năsăud, la 165 km Cluj, la 489 km de București, la 455 km de Timișoara, la 285 km de Iași, la 248 km de Sibiu.

Bine ai venit la Colibița, locul de poveste din România, care a câștigat renumele, în ultimii ani, ca fiind Alpii României! Dincolo de priveliștea care îți taie respirația, Colibița este unul din puținele locuri de la noi, unde aerul concurează la puritate cu cel din Alpi, de la cota de peste 2000 de metri altitudine, așa cum au arătat și studiile făcute aici. Despre proprietățile aerului de aici circulă chiar și o legendă veche de aproape 150 de ani, care spune că o tânără din Bistrița, cu probleme respiratorii grave, s-ar fi vindecat exclusiv datorită aerului de aici, bogat în ozon. Așa că, sper că te-am convins să vii în acest mic colț de rai.

Vezi aici cât costă o noapte de cazare!

Hai să-ți arătăm și cazarea de poveste, pe care am descoperit-o recent! Am fost, la final de ianuarie, la Veranda 4M, o locație nouă, deschisă, anul trecut, care ne-a impresionat prin designul interior de excepție, în stil industrial, prin facilitățile de top pe care le ai aici – de la livingul enorm, complet dotat și utilat, până la dormitoarele cu geamuri generoase care te lasă să vezi minunățiile naturii fix din pat. Este un sentiment greu de descris în cuvinte atunci când intri pentru prima dată în cabana. De afară, nu-ți dai seama ce ascunde interiorul.

Vezi aici cât costă o noapte de cazare!

Noi am avut senzația că: ,,există așa ceva în România’’? Totul este gândit și făcut cu grijă, în cel mai mic detaliu, ca să-ți ofere o stare de bine, de relaxare. De la cosmeticele premium din băi până la video proiectorul din living pentru o seară memorabilă cu prietenii. Și încă ceva: este liniște, multă liniște, auzi doar vântul printre brazi. Diminețile sunt o încântare să-ți bei cafeaua în mijlocul naturii, afară, departe de tot și de toate. Este luxul simplității, care îți va umple sufletul de amintiri și locul perfect să vii atât iarna, cât și vara.

Vezi aici cât costă o noapte de cazare!

Un lucru absolut inedit la această cazare este baia de sus, din living, poate, cea mai instagramabilă din România. Are pereții de sticlă și o priveliște de senzație. Să nu-ți faci griji că vei fi văzut, pentru că aici au acces doar oaspeții cabanei. Sunt 4 dormitoare, fiecare cu baie proprie, locație potrivită pentru 8 persoane.

Bine de știut: Ultimii 100 de metri, se parcurg în pantă, pe un drum neasfaltat.

Cum ajungi?

Din Cluj Napoca, de exemplu, cu mașina ajungi aici, în 2 ore și 40 de minute, din București, distanța este 489 de kilometri și o poți ajunge în aproximativ 7 ore și jumătate.

Obiective turistice în Colibița

Tăul Zânelor;

Lacul Colibița;

Parcul de aventuri Colibița;

Parcul Național Călimani;

Pasul Tihuța;

Piatra Fântânele și Castelul lui Dracula.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *