Calator in Bascheti

Cea mai frumoasă cafenea din lume e aproape de România
Cea mai frumoasă cafenea din lume e aproape de România

Ce ai spune de o escapadă de weekend ca să vezi cea mai frumoasă cafenea din lume din Budapesta? Este un loc superb, plin de istorie, cu un farmec aparte. Hai să descoperim New York Café, fascinanta locației din inima capitalei Ungariei!

New York Café, locul de neratat dacă ajungi la Budapesta

Unde? Strada Erzsébet nr. 9-11, Budapesta, Ungaria, la 221 de kilometri distanță de Vama Nădlac.

New York Café este, incontestabil, unul dintre cele mai fotogenice locuri din Budapesta, cu o arhitectură impresionantă și o istorie bogată. A fost deschisă pe 23 octombrie 1894, fiind construită în stilul eclectic al Renașterii italiene.

La începutul secolului al XX-lea, a fost un centru al vieții culturale și literare, atrăgând scriitori, artiști și intelectuali. După cel de-al Doilea Război Mondial, clădirea a fost transformată într-un magazin sportiv și, deși a fost renovată, în 1954, sub numele de Hungaria, nu a reușit să ajungă la strălucirea de odinioară. Vezi aici unde poți să te cazezi în Budapesta

Abia, în 2006, New York Café a fost restaurată întocmai ca la începuturile sale și de atunci atrage mii de turiști curioși care vor să-i admire picturile și să ia cina aici. Cafeneaua, astăzi, alături de un restaurant, fac parte din hotelul New York Palace. În 2012, a fost numită de o prestigioasă publicație de travel: ,,cea mai frumoasă cafenea din lume”.

Meniul reflectă influențe din bucătăria monarhiei austro-ungare. Poți încerca gulaș de vită, supă de pește, șnițel vienez și faimoasa prăjitură Doboș. Este un loc care merită văzut, dar ține cont că popularitatea lui se reflectă în prețuri și poate influența calitatea serviciilor. Vezi aici unde poți să te cazezi în Budapesta

*** Pont: Pentru New York Café, trebuie să îți faci neapărat rezervare din timp, ca să eviți cozile foarte mari. Noi am făcut, de fiecare dată, rezervare telefonică.

Vezi aici unde poți să te cazezi în Budapesta

Alte locuri spectaculoase din Budapesta:

 – Parisi Café & Braserie. Parisi Udvar e un pasaj-centru comercial Art Deco, construit la începutul secolului al XX-lea, cu un stil arhitectural mixt, maur, gotic venețian și neogotic. Stă, cumva, în umbra mult mai celebrei New York Café, dar, din punctul nostru de vedere, nu este cu nimic mai prejos.

 – Central Grand Café e un alt loc cu arhitectură grandioasă. Este o altă cafenea istorică din Budapesta, deschisă inițial în 1887. Ca și New York Café, Central Café a jucat un rol important în viața culturală și intelectuală a orașului, fiind un punct de întâlnire pentru scriitori, poeți și intelectuali maghiari. Meniul este cu specific tradițional. Noi am mâncat aici un papricaș de pui foarte bun.

– Horizont Brunch & Coffee. Chiar vis-a-vis de New York Café, vei găsi acest loc. Pentru noi, este locul de brunch și cafea de specialitate preferat din oraș.

Despre obiectivele turistice din Budapesta, am scris aici! 

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *