Calator in Bascheti

Obiective turistice din Budapesta. Ce ai de văzut, unde te cazezi și unde mănânci la Budapesta
Obiective turistice din Budapesta. Ce ai de văzut, unde te cazezi și unde mănânci la Budapesta

Ați fost la Budapesta? Este un oraș pe care vi-l recomandăm cu căldură să-l puneți pe lista de călătorii de anul acesta și nu veți regreta, pentru că Budapesta are multe lucruri să ofere turistului. Capitala Ungariei ne-a cucerit prin atmofera relaxată, aerul boem și clădirile-i frumoase, pline de istorie. În plus, prețurile sunt accesibile, atât la cazare, cât și la mâncare.

Capitala Ungariei a fost formată din unirea a trei orașe – Buda, Obuda și Pesta – și este considerată unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei. A fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. V-am convins că trebuie să ajungeți aici? Haideți să explorăm împreună orașul de pe Dunăre, un loc romantic, plin de farmec.

OBIECTIVE TURISTICE ÎN BUDAPESTA. TOP 13 OBIECTIVE TURISTICE DE NERATAT

1. PALATUL PARLAMENTULUI – nu poți să ajungi la Budapesta și să nu vezi Palatul Parlamentului, considerat una dintre cele mai mari clădiri de acest fel din lume. Ridicată în stil neogotic, în 1886, construcția vă va uimi prin frumusețe și grandoare. Sunt 691 de camere, legate prin coridoare și pasaje care ajung la peste 19 de kilometri lungime. Costă 7 euro ca să-l vizitezi.

2. BASTIONUL PESCARILOR – dacă vrei să admiri orașul de sus, cel mai bun punct de belvedere este Bastionul Pescarilor. Vino aici la apus și vei face fotografii incredibil de frumoase. Numele bastionului ar proveni din Evul Mediu, când orașul ar fi fost apărat de pescari.

3. CASTELUL VAJDAHUNYAD – Este un loc superb pe care nu trebuie să-l ratați. Castelul a fost ridicat între anii 1896 și 1908 ca parte a Expoziției Milenare, prin care s-au sărbătorit 1000 de ani de la așezarea maghiarilor în Bazinul Panonic în anul 896.

4. CASTELUL BUDA – este o clădire impunătoare, aflată pe dealul Buda, construită în secolul al 18-lea, în stil gotic și baroc, clădire inclusă în patrimonial UNESCO. Îți recomandăm să vizitezi castelul, intrarea costă 10 euro și poți ajunge cu funicularul de la baza dealului. Tot aici se află Muzeul Național de Istorie, Muzeul de Artă Contemporană și Galeriile Naționale.

5. BISERICA MATYAS – este una dintre obiectivele turistice de neratat din Budapesta. A fost ridicată în anul 1269, în stil romanic și merită văzută. 5 euro costă biletul de intrare.

6. PODUL CU LANȚURI – Budapesta este renumită pentru podurile sale peste Dunăre, sunt 9 poduri, dar cel mai faimos dintre ele Podul cu Lanțuri, care leagă Buda de Pesta, finalizat în anul 1849. Noi am zăbovit minute-n șir aici, făcând fotografii și admirând construcția. Nu rata nici podurile Margareta și Podul Libertății.

7. BĂILE TERMALE DIN BUDAPESTA – Dacă spui Budapesta, evident că spui băi termale și spa-uri, pentru că, în zonă, sunt 118 de izvoare termale, care au fost captate și transformate în locuri Orașul se poate mândri cu cele mai multe băi termale din lume, cele mai renumite fiind Băile Termale Szechenyi, Baile Termale Gellert, Baile Rudas sau Dandar.

8. FALEZA DUNĂRII – plimbă-te la apus pe faleza Dunării și vei vedea apusuri de soare de senzație. Începe de la Podul Elisabeta și mergi ușor către Podul cu Lanțuri. Peisajul, Dunărea și clădirile cuprinse de culorile apusului îți vor crea amintiri de neșters.

9. PANTOFII DE PE FALEZA DUNĂRII – În amintirea evreilor uciși în cel de-al Doilea Război Mondial, pe faleza Dunării este un memorial inedit: 60 de perechi de pantofi de oțel.

10. CROAZIERĂ PE DUNĂRE – Dacă vrei să vezi Budapesta de pe Dunăre, rezerva-ți o croazieră cu barca până la Insula Margareta. Costă în jur de 19 euro de persoană.

11. PIAȚA EROILOR – este amplasată aproape de intrarea în parcul orașului, pe bulevardul Andrassy și este inclusă în patrimonial Unesco. Monumentul a fost ridicat pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în Câmpia Panoniei.

12. INSULA MARGARETA – Este amplasată între podurile Árpád și Margareta și este oaza de verdeață a orașului. Vă veți putea plimba printre arbori seculari și veți admira ruine medievale. Tot aici este și o mică grădină zoologică, un teatru și un cinematograf în aer liber.

13. BAZILICA SFÂNTUL ȘTEFAN – Biserica este dedicată primului rege al țării, Ștefan, iar în interior este expusă mâna dreaptă a regelui.

CU CE TE DEPLASEZI ÎN BUDAPESTA?

Mijloacele de transport în comun din Budapesta sunt confortabile și ieftine și pot oferi turistului acces ușor la toate obiectivele turistice.

• metroul – sunt trei linii principale de metrou, iar un bilet costă 1 euro. Poți folosi același bilet pentru toate mijloacele de transport în comun.
• autobuzele și troleibuzele acoperă bine zonele de interes turistic atât în zona Buda, cât și în Pesta – unde sunt rute și de troleibuz. Autobuzele de noapte circulă până la 4 dimineata, le veți recunoaște după numărul 9 în față.
• taxi – este de preferat să faci comandă la taxi din aplicație, pentru că prețurile sunt mai mici.

UNDE TE CAZEZI LA BUDAPESTA?

Vă recomandăm să vă cazați în zona centrală a orașului, unde sunt tot felul de apartamente elegante, de închiriat în regim hotelier prin site-urile de specialitate. Noi am stat aproape de Piața Rakoczi. Pentru 6 nopți, apartament cu 3 camere, am plătit 1200 de lei.

VEZI AICI UNDE POȚI SĂ TE CAZEZI ÎN BUDAPESTA

UNDE MĂNÂNCI LA BUDAPESTA?

Veți vedea că la orice pub sau tavernă te vei opri, este o explozie de gusturi și arome și feluri de mâncare tradiționale. Noi am încercat mai multe feluri, evident, nelipsitul gulyas, papricaș de pui și găluștele somloi. Sunt multe locuri la fiecare colț de stradă, unde sunt amenajate street food-uri și unde poți să savurezi gastronomia ungară.

Și să nu ratați New York Cafe, considerată cea mai frumoasă cafenea din lume. Evident, costă destul de mult ca să mănânci aici, în jur de 200 de euro pentru 2 persoane.

 

CUM AJUNGI LA BUDAPESTA?

  • Poți ajunge la Budapesta cu avionul, cu mașina sau cu trenul. Din Bucuresti o călătorie dus-întors cu avionul costă în jur de 170 de euro, iar zborul durează o oră și 40 de minute.
  • De la Aeroportul Internațional Liszt Ferenc poți ajunge în centrul Budapestei cu autobuzele 100 E și 200 E – care te va lăsa la gara Kőbánya-Kispest, iar de aici poți lua metroul 3, pe linia albastră.
  • Poți lua trenul din București. Călătoria durează cam 15 ore și costă în jur de 45 de euro.
  • Poți lua trenul și din Arad, Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Craiova, Iași, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureș.
  • Călătoria cu mașina durează cam tot 15 ore din București, iar costurile de transport pot ajunge la 190 de euro. Să luați în calcul și vigneta de 10 euro.

CÂND SĂ MERGI ÎN BUDAPESTA?

Cele mai recomandate perioade pentru a vizita capitala Ungariei sunt primăvara și toamna, pentru că veți scăpa de aglomerația din perioada concediilor și veți putea găsi mai ușor cazare în zona centrală. În plus, temperatura este potrivită pentru un city break.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *