Cea mai spectaculoasă cazare din România pentru 2021. Raiul scandinav din vârf de munte
Cea mai spectaculoasă cazare din România pentru 2021. Raiul scandinav din vârf de munte

În România, apar din ce în ce mai multe proiecte turistice inedite care ne demonstrează că și la noi se poate să construiești ceva trainic, dacă ai o idee și te încăpățânezi să o duci până la capăt. Ce ai spune să fugiți în vârf de munte, departe de lume și de agitația orașului, într-un loc spectaculos și nou-nouț, care îți va oferi acea gură de aer de care ai acum atâta nevoie?


Unde? Someșu Rece, sat Păltinei, Cluj – la 30 de km de Cluj, la 328 de km de Timișoara, la 412 km de Iași, la 460 de km de București.

Continuăm să vă prezentăm o serie de cabane spectaculoase care s-au construit la noi, în ultimul timp. Astăzi, mergem aproape de Cluj Napoca, unde descoperim, cu uimire, un loc absolut fabulos: ,,Cabana Berg’’ din Someșul Rece. Este, de fapt, o clădire impunătoare, formată din două corpuri, făcute din lemn, sus, pe vârful unui deal. Ce-ți va atrage atenția, de prima dată cum vezi cabana, este stilul în care este construită: tipic scandinav, din lemn și cu geamuri generoase, care te vor lasă să admiri în voie toată zona de poveste.

Fix acesta este atuu-ul acestor cabane: priveliștea de vis pe care o ai din cameră. Oriunde te-ai afla, nu poți să nu observi frumusețea naturii care ți se va așterne în fața ochilor și care te îmbie să te relaxezi și să mai uiți de acest an nebun. Este ca și cum te-ai teleportat în mijlocul naturii. Ce poate fi mai frumos, mai ales, după această perioadă agitată decât să stai în liniște și să-ți mai dai un răgaz să-ți asculți gândurile.

Vezi cât costă AICI!

În interior, designul minimalist continuă linia construcției de tip scandinav, este un decor minimalist cu elemente simple și bine alese, special gândite ca sa-ți ofere confortul de care ai nevoie. Locația este potrivită pentru călătorii care iubesc muntele, natura și viața simplă.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

Vezi mai multe detalii AICI!

Trebuie să știți că sunt 4 dormitoare cu paturi duble, un living room generos și o bucătărie complet echipată. Proprietatea poate găzdui 10 persoane. Să nu vă faceți griji că nu va fi cald. Cabana Berg are încălzire în pardoseală peste tot și este bine  pregătită pentru zilele reci de iarnă, deoarece construcția este din lemn și izolată foarte bine. Și dacă tot suntem sus pe munte, nu putea să lipsească ciubărul cu apă caldă, răsfățul de iarnă al turistului sătul de oraș. Acesta se închiriază contra cost, doar la cerere.

Bine de știut:  Cabana se închiriază în totalitate pentru minim 2 nopți.

CE POȚI FACE ÎN ZONĂ?

Schi pe pârtia de la Mărișel, aflată la doar 17 km de cabană, se poate face hicking spre Vârful Bătrâna, care are 1400 de metri și trasee montane.

Așezarea fortificată de la Someșu Rece;

Biserica de lemn din Someșu Rece (1728);

Lacul Tarnița, Lacul Gilău și Lacul Someșul Cald;

Rezervația naturală Cariera Corabia;

Cetatea Peștera Oaselor;

Trasee și drumeții montane.

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *