Calator in Bascheti

Crezi că-i America? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Cabana ireal de frumoasă, din inima pădurii
Crezi că-i America? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Cabana ireal de frumoasă, din inima pădurii

Breaza, România – Skykomish, Statele Unite ale Americii: 9054 de kilometri distanță. Nu, nu trebuie să zbori până la capătul pământului ca să te bucuri de raiul pe pământ! După izolare, îți propunem să îți faci vacanța în România celor o mie de lumi! Pentru că ai toate motivele din lume, iar cabana cochetă, pe care ți-o vom arăta, astăzi, îți vă da dor de ducă, dor de munte și mai ales dor să redescoperi România magică. V-ați uitat cu atenție la fotografii? Dacă nu ar fi fost scrisul, ați fi putut ghici oare care dintre cele două căsuțe se află în România? Știm, par identice, par la fel, tocmai de aceea vă invităm să descoperiți și voi chiar acum, locul acesta de poveste, în cadrul campaniei ”România celor o mie de lumi”, o campanie inedită, inițiată de Calatorinbascheti.ro, pentru susținerea turismului românesc.

Unde?
Breaza, Brașov – 256  km de București, 232 km de Cluj, 88 de km de Brașov, 11 km de Sâmbăta de Sus

Dacă vrei să fugi cât departe de casă după perioada aceasta de izolare, în mijlocul naturii, ce loc mai fain poți să-ți alegi decât Cabana Șapte? O vom descoperi împreună, astăzi. Este situată în localitatea Breaza din Brașov, nu în Breaza din județul Prahova, așa cum ați putea crede. Știm că locul pare desprins dintr-un peisaj nord-american, cu cabane izolate, de prin munții idilici ai Americii sau chiar din pustietățile frumoase ale Finlandei, dar este chiar la noi și chiar aproape. Nu-i așa că arată frumos și că te îmbie să o vizitezi? Unde mai pui că natura aici s-a întrecut pe sine: râul Breaza trece fix prin spatele cabanei.

Cabana Șapte este situată la poalele munților Făgăraș, la 30 de minute distanță de orașul Făgărăș. Ca să ajungi la ea, trebuie să treci peste un pod îngust. De cum veți păși în interior, veți descoperi un decor făcut cu mult bun gust, în stil scandinav, unde lemnul este elementul vedetă, iar ferestrele generoase vă vor lăsa să admirați spectacolul irepetabil al naturii. Sunt 5 dormitoare, cu o zonă de relaxare generoasă, care include și o bucătărie complet utilată. Trebuie să știți că locul se închiriază în totalitate și are o capacitate de maxim 12 persoane.

Cabana Șapte este proiectul de suflet a fraților David și Teofil Pârvu, doi tineri pasionați de design. Inițial, au cumpărat o căsuță de pe un site de anunțuri și i-au văzut potențialul. S-au pus pe treabă și au renovat totul în mai puțin de patru luni. Și-au dorit să păstreze multe dintre lucrurile găsite în casă, pe care le-au recondiționat cu grijă și le-au dat o nouă viață.

Vă întrebați poate de ce se numește Cabana Șapte – pentru că acesta este numărul apartamentului din București unde cei doi au locuit multă vreme împreună cu familia.

Bine de știut: Ultimii 5 kilometri de drum până la cabană sunt pietruiți și trebuie să conduceți cu grijă.

Ce poți să faci în zonă?

Trasee montane
Sâmbăta de Sus și Herghelia de la Sâmbăta
Cetatea Făgăraș
Parcul de aventură Drăguș
Transfăgărășanul
Bălea Lac
Schitul Breaza
Fermele de păstrăv din zonă

Vezi disponibilitatea, dar și cât costă o noapte de cazare la Cabana Șapte AICI.

Alte posibilități de cazare în Breaza, găsiți AICI!

Articolul face parte din campania ”România celor o mie de lumi” – o campanie inițiată de Calatorinbascheti.ro, sprijinită de GastroNomNom, pentru susținerea turismului românesc în vreme de criză. Campania conține o serie articole inedite, prin care punem în oglindă mai multe destinații din România, care seamănă izbitor cu minuni turistice ale lumii. Cabana Șapte este doar unul dintre ele, iar ca acest loc sunt multe altele. Așa că nu mai trebuie să zbori până la capătul lumii, ca să te bucuri de raiul de pe pământ. Vei descoperi o țară uimitoare, irezistibilă, o lume întreagă într-o singură țară. După izolare, fă-ți vacanța în siguranță, în România celor o mie de lumi!

Dacă ajungeți la Washington vă recomandăm să vă cazați la Cabana Thy House. Este situată în zona Washington, în Statele Unite, în Skykomish, o zonă celebră pentru iubitorii de natură, dar și pentru cei care vor să schieze. În zonă sunt numeroase resorturi pentru sporturile de iarnă, cel mai cunoscut fiind Stevens Pass.

***De reținut: Alăturările de imagini sunt simbolice și nu reprezintă o comparație calitativă și de valoare a destinațiilor.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

*** (Sursă foto main stânga și  foto mai sus:Thy House Cabin și Cabana Șapte).

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *