Calator in Bascheti

Crezi că-i Maldive? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Superbele căsuțe pe apă din raiul Dunării
Crezi că-i Maldive? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Superbele căsuțe pe apă din raiul Dunării

Berzasca, România – Maldive: 6845 de kilometri distanță. Nu! Nu trebuie să zbori până la capătul pământului ca să te bucuri de raiul pe pământ. Complexul Egreta, cu ale sale căbănuțe cochete, ridicate pe malul Dunării, îți vor da acel sentiment că ai aterizat în cel mai exotic loc de pe pământ: în idilicele insule Maldive. Păstrând comparația și proporțiile, evident, putem spune că avem și noi un colț de paradis unic, ca afară, la Berzasca, în Clisura Dunării. Vă invităm să-l descoperi și tu chiar acum, în cadrul campaniei ”România celor o mie de lumi” – o campanie inedită, inițiată de Calatorinbascheti.ro, pentru susținerea turismului românesc.

Unde?
Berzasca, Caraș Severin – la 64 de km de Parcul Național Cheile Nerei, la 443 km de București și la 189 de km de Timișoara

Astăzi, călătorim împreună la Clisura Dunării, spectaculosul defileu al fluviului, în Berzasca, acolo unde găsim 15 căsuţe idilice, suspendate pe piloni chiar deasupra apei și legate de țărm printr-un ponton. Este complexul Egreta, prima stațiune lacustră din România, un proiect inedit, realizat în 2016, cu fonduri europene, menit să pună în valoare frumusețea zonei. Când vezi de sus bungalourile înșiruite unul lângă altul, îți vine în minte comparația inevitabilă cu imaginile de vis din resorturile de lux din Maldive, care plutesc deasupra Oceanului Indian. Imaginile seamănă izbitor. Căsuțele din Berzasca sunt ridicate la fel, într-un arc de cerc, tot din lemn, într-un peisaj idilic, cu vedere spre malul sârbesc al Dunării.

Dacă nu ai ști unde te afli, ai putea să te gândești chiar și la Bora Bora? Acea destinație îndepărtată care este, poate, visul oricărui călător împătimit. Ne-or despărți oceane întregi și mii de kilometri, dar uite că avem și la noi acasă un loc de poveste unde poți să te duci și să te simți pentru câteva zile ca în paradis. Aici chiar poți să-ți abați mintea de la zilele acestea incredibile pe care le trăim cu toții. Visăm, cu siguranță, la exotic, dar uite că avem un colț de rai și la noi. E tot sunet de val și tot bungalow suspendat pe apă.

Căsuțele de lemn îți oferă toate condițiile ca să ai o vacanță exotică, chiar la tine acasă. Sunt încăpătoare și primitoare, potrivite pentru doi adulți și doi copii. Fiecare bungalow este compus dintr-un dormitor la etaj, baie proprie și un living generos la parter, cu toate dotările de care ai putea avea nevoie: de la wifi, sezlong, aer condiționat până la o terasă întinsă pe 16 metri pătrați, chiar și facilități pentru a pescui chiar de pe propriul ponton. Ce ai putea să vrei mai mult de la o vacanță, la noi, în România?

Ceea ce te va uimi aici este liniștea, spartă doar de sunetul valurilor Dunării și de țipătul păsărilor. Imaginează-ți, pentru o clipă, cum ar fi să te trezești dimineața și să-ți savurezi cafeaua departe de lumea dezlănțuită? Să fii doar tu și natura. Trebuie să vă spunem că nu este un complex pentru pretențioși, ci pentru iubitorii de natură care vor să se cazeze în case organice, unde să  fie mai aproape de ceea ce contează. (foto instagram: anamaria_bogasiu).

Pe ponton se află zona de relaxare şi o terasă cu 14 mese. În cadrul complexului, puteți servi mâncăruri tradiţionale zonei, precum ciorbă din peşte sau alte preparate din peşte.

Cum ajungi?

La Complex Egreta, poți ajunge de la Orșova sau de la Oravița.

Ce poți face în zonă?

Cetatea Drencova
Lacul Ochiul Beiului
Rezervația naturală Cheile Nerei
Revervația Naturală Izvorul Bigăr – Cascada, Izbucul și Peștera Bigăr
Peștera Zamonita
Cazanale Dunării
Chipul lui Decebal
Stânca Babacaia – Coronini
Vârful Trescovăț
Morile de apă de la Rudăria

Alte posibilități de cazare în zonă găsești AICI!

Articolul face parte din campania ”România celor o mie de lumi” – o companie inițiată de Calatorinbascheti.ro, sprijinită de GastroNomNom, pentru susținerea turismului românesc, în vreme de criză. Campania conține o serie articole inedite, prin care punem în oglindă mai multe destinații din România, care seamănă izbitor cu minuni turistice ale lumii. Complexul Egreta este doar unul dintre ele, iar ca acest loc sunt multe altele. Așa că nu mai trebuie să zbori până la capătul lumii, ca să te bucuri de raiul de pe pământ.

Imaginea de mai sus este dintr-un resort de cinci stele din Maldive, insulele exotice din Oceanul Indian, renumite în întreaga lume pentru peisajul ireal de frumos, pentru ingeniozitatea construcțiilor hoteliere, dar și pentru serviciile premium.

***De reținut: alăturările de imagini sunt simbolice și nu reprezintă o comparație calitativă și de valoare a destinațiilor.

***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

*** (surse foto: Complex Egreta, motohub,youtube/webtekus)

 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *