Calator in Bascheti

Crezi că-i Argentina? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Piscina infinită de vis, care mângâie norii
Crezi că-i Argentina? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Piscina infinită de vis, care mângâie norii

Someșu Rece, România – Iguazu, Argentina: 12.600 de kilometri distanță. Nu! Nu trebuie să călătorești până la capătul pământului ca să te bucuri de raiul de pe pământ. După pandemie, îți propunem să îți faci vacanța în România celor o mie de lumi! Pentru că ai toate motivele din lume, iar cabana cu piscină infinită, care te duce gândul la un loc de pe un alt continent, e doar unul dintre ele. Deși ai spune, fără să stai prea mult pe gânduri, că nu e posibil să avem asemenea locuri, este chiar la noi, aproape de Cluj, într-un peisaj care îți taie respirația. Te invităm să o descoperi chiar acum, în cadrul campaniei ”România celor o mie de lumi” – o campanie inedită, inițiată de Calatorinbascheti.ro, pentru susținerea turismului românesc.

UNDE?

Someșu Rece, Cluj – la 25 de km de Cluj, la 328 de km de Timișoara, la 412 km de Iași, la 460 de km de București.

Privind fotografia cu cele două destinații puse în oglindă ai senzația că ai nimerit într-unul și același loc. Pozele sunt cât se poate de reale. Doar priveliștea incredibilă spre cascada Iguazu te mai aduce puțin cu picioarele pe pământ.  În rest, e aceeași atmosferă cu iz exotic. Asta vei găsi la Cabana Bârlogu, un loc care te fascinează de cum ajungi. Stai și te minunezi de asemănarea izbitoare cu piscinele infinite instagramabile ale destinațiilor aflate la celălalt capăt al lumii.

Cabana Bârlogu’ este una dintre cele mai spectaculoase pensiuni cu piacină de la munte, pe care le-am văzut vreodată. La doar 25 de kilometri de Cluj, vă veți putea răcori, atunci când totul va fi bine, în superba piscină de tip infinity sau în ciubărul cu vedere panoramică spre munte. Este locul perfect pentru o poză de Instagram de nota 10. Noi nu am avut noroc de cea mai bună vreme, însa prietena noastră, Izabela Uratoriu, a reusit să facă niște fotografii superbe (foto de mai sus).

Piscina are un view incredibil spre natură, este poziționată în așa fel încât îți dă senzația că se unește cu muntele. Dacă uiți pentru o secundă unde te afli, ai spune cu certitudine că ai nimerit într-un loc exotic.  Cabana este una clasică și se închiriază doar integral și are 10 dormitoare și 9 băi. Capacitatea maximă este de 30 de persoane.

CE POȚI FACE ÎN ZONĂ?

Așezarea fortificată de la Someșu Rece

Biserica de lemn din Someșu Rece (1728)

Lacul Tarnița, lacul Gilău și Lacul Someșul Cald

Rezervația naturală Cariera Corabia

Cetatea Peștera Oaselor

Trasee și drumeții montane

Alte cazări de poveste din zonă găsești: AICI

 

Articolul face parte din campania ”România celor o mie de lumi” – o campanie inițiată de Calatorinbascheti.ro, sprijinită de GastroNomNom, pentru susținerea turismului românesc, în vremuri de criză. Campania conține o serie de articole inedite, prin care punem în oglindă mai multe destinații din România, care seamănă izbitor cu minuni turistice ale lumii. Piscina infinită de la Bârlogu e doar una dintre ele, iar ca acest loc sunt multe altele. Așa că, nu mai trebuie să călătorești până la capătul pământului, ca să te bucuri de raiul de pe pământ. Vei descoperi o țară uimitoare, irezistibilă, de poveste. După pandemie, fă-ți vacanța în siguranță, în România celor o mie de lumi!

(Sursă poză main stânga & de mai sus: Instagram/ Granmeliaiguazu, sursă foto main dreapta: Instagram /martinoviciflorin)

Dacă aveți pe lista de călătorii cascada Iguazu, vă recomandăm să vă cazați la Gran Melia Iguazu. Este un hotel superb de cinci stele, cu servicii premium. Ceea ce îl face, cu adevărat, special este poziționarea, foarte aproape de cascada de la Iguazu, considerată una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii. Vezi mai multe fotografii cu resortul: AICI!

***Alăturările de imagini sunt simbolice și nu reprezintă o comparație calitativă și de valoare a destinațiilor.

***Articolele publicate de calatorinbascheti.ro pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu link activ către sursă. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *