Măgura, România – Alpii Elvețieni: 1774 de kilometri distanță. Nu, nu trebuie să zbori până la capătul pământului ca să te bucuri de raiul pe pământ! După izolare, îți propunem să îți faci vacanța în România celor o mie de lumi! Pentru că ai toate motivele din lume, iar satul Măgura este acel rai de care ai nevoie, colțul de paradis unde îți vei regândi planurile și care te va face să vezi ceea ce contează, cu adevărat, în viață. Ai nevoie de relaxare, liniște și de momente unice petrecute departe de lumea care, acum, s-a oprit în loc și care așteaptă speranța vindecării. Vă invităm să-l descoperiți și voi chiar acum, în cadrul campaniei ”România celor o mie de lumi” – o campanie inedită, inițiată de Calatorinbascheti.ro, pentru susținerea turismului românesc.
Unde?
Măgura, Brașov – 196 de km de București, 328 de km de Cluj, 425 de km de Timișoara
Când lumea s-a oprit în loc și când nu mai știi ce poate să-ți aducă ziua de mâine, îți poți lua o pauză de la atâta incertitudine și poți fugi într-un colț de Românie autentică, acolo unde nu e rost nici de îndoială, nici de prea multe întrebări la care acum nu avem răspuns. Măgura este bucata de rai, dominată de o frumusețe pură, aproape inițiatică, o pictură naturii care te va relaxa și care te va face să te întrebi dacă nu cumva ai ajuns în Elveția.
Dacă ar fi să ne luăm după fotografii, asemănarea este întocmai. Crestele munților desenate ca niște ferestraie pe cer, acoperite, uneori, de zăpadă și vara, și sătucul idilic de la poale, cu ale lui case răsfirate, ici-colo, toate te poartă cu gândul, poate, spre alte zări. Dar este România aceea de poveste, de care, uneori, uităm prea repede, fascinați de ceea ce ne oferă străinătatea. Trebuie să învățăm însă să apreciem ceea ce avem și la noi, departe de lipsurile țării, și să avem ochi ca să îi descoperim farmecul acestui tărâm de poveste.
Știi care este sentimentul atunci când ajungi, sus, la Măgura, în Piatra Craiului? Îți repeți în minte că mai mult de atât nu poți să vezi: este ireal de pitoresc. Poate, de multe ori, tindem să credem că străinii exagerează când vin la noi și spun că avem colțul de rai pe care ei nu îl au. Dar cuvintele lor, mi le-am amintit, acolo, sus, când mă uitam la munți și la satul răsfirat în vale. Mi-am zis în sinea mea că nimic din ceea ce s-a scris nu este suficient pentru ceea ce găsești aici. Este liniștea de care ai nevoie să îți încarci bateriile, după ce te-ai stresat cu prea multe ore petrecute în fața calculatorului, cu toată perioada aceasta nebună de stat în casă, cu toate întrebările care ți-au trecut prin cap, vrei nu vrei.
Când te trezești, brusc, la Măgura, îți dai seama că tot ce ai lăsat în vale este prea mărunt și nu își are rostul. Pentru noi, a fost gura de aer și locul unde ne-am făcut promisiunea că atunci când vom pune punct vieții agitate, ne vom muta aici, ca să trăim raiul pe pământ.
Am descoperit ceea ce ne lipsea: oamenii care îți dau bună ziua, deși nu te cunosc, pensiuni rustice unde ospitalitatea firească ține loc de diplome stufoase în turism și… liniște, multă liniște. Este, cu siguranță, unul dintre locurile cele mai pitorești din România, de pus pe lista: “de văzut o dată în viață”.
CUM AJUNGI?
Satul Măgura este situat la 1000 de metri altitudine, la poalele munților Piatra Craiului și Bucegi, în comuna Moeciu din Brașov. Spre Măgura se urcă din Zărnești, aproximativ 8 kilometri. Drumul este asfaltat până la Fântâna lui Botorog și, apoi, câțiva kilometri, veți da de un drum pietruit. Se poate ajunge ușor și cu o mașină mică, însă în sat nu puteți circula cu mașina peste tot. Este, exact, farmecul acestui loc. Trebuie descoperit la pas.
CE AI DE FĂCUT LA MĂGURA?
– De aici, există câteva trasee montane, unele accesibile și cu bicicleta, pentru toate nivelurile de experiență. Vă recomandăm să întrebați localnicii care dintre ele vi se potrivește. Cel mai cunoscut e până la Cabana Curmătura.
– Din satul Măgura, se poate ajunge ușor în satele Fundata, Peștera, Șîrnea și Dâmbovicioara.
– Prăpăstiile Zărneștiului, un mic canion extrem de pitoresc.
UNDE NE CAZĂM?
În zonă, sunt multe pensiuni și cabane de închiriat în regim hotelier, cu prețuri decente. Un loc tare fain cu o priveliste de vis asupra Masivului Pietrei Craiului și a Bucegilor este Samedru Guesthouse. Imaginați-vă cum ar fi să vă savurați cafeaua, dimineața, aici, în aer tare de munte, cu un asemenea view.
Vezi cât costă o noapte de cazare la Samedru Guesthouse AICI!
Mai multe opțiuni de cazare la Măgura, vezi AICI!
Articolul face parte din campania ”România celor o mie de lumi” – o companie inițiată de Calatorinbascheti.ro, sprijinită de GastroNomNom, pentru susținerea turismului românesc. Campania conține o serie articole inedite, prin care punem în oglindă mai multe destinații din România, care seamănă izbitor cu minuni turistice ale lumii. Măgura este doar unul dintre ele, iar ca acest loc sunt multe altele. Așa că nu mai trebuie să zbori până la capătul lumii, ca să te bucuri de raiul de pe pământ. Vei descoperi o țară uimitoare, irezistibilă, de poveste. După izolare fă-ți vacanța în siguranță, în România celor o mie de lumi!
***De reținut: alăturările de imagini sunt simbolice și nu reprezintă o comparație calitativă și de valoare a destinațiilor. Sursă poză: foto main stânga: pixabay.com, foto Măgura: Eli Mihăilă
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.