Calator in Bascheti

Cum arată, azi, cascada Bigăr, după ce s-a prăbușit. Vei fi surprins.
Cum arată, azi, cascada Bigăr, după ce s-a prăbușit. Vei fi surprins.

Este un loc superb, de la noi, care a atras atenția întregii lumi și care a fost vizitat de mii de oameni, după ce a luat un binemeritat loc 1, în 2013, în topul cascadelor unice, realizat de The World Geography. Da, ați ghicit, povestim despre Cascada Bigăr, care, chiar dacă în anii din urmă, o parte din ea s-a prăbușit, azi, pare să-și revină la frumusețea de odinioară. Natura este surprinzătoare și nu încetează să ne uimească. Vă arătăm imagini făcute zilele acestea, la Bigăr. Am fost curioși să vedem cum mai arată minunea naturală a României și ne-a surprins.

Cascada Bigăr, minunea naturii din inima Banatului Montan

Unde? Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, județul Caraș-Severin, Munții Aninei, Valea Minișului, pe DN57B, între Anina și Bozovici, la 12 kilometri de Bozovici.  Pe aici trece și Paralela 45, la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator.

Am fost, recent, în Banatul Montan, ca să-i vedem minunile naturale și am zis că trebuie, neapărat, să trecem și pe la Cascada Bigăr, considerată una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume și una dintre cele mai fotografiate. Este, de fapt, un simbol al României, renumit pentru frumusețea sa unică.
Însă, după ce o parte din cascadă s-a prăbușit, numărul turiștilor a scăzut și nimeni nu mai vine aici să o vadă. Am fost uimiți să vedem că eram doar noi. Cascada Bigăr este la fel de frumoasă și acum, nici nu-ți mai dai seama unde s-a prăbușit, pentru că mușchii verzi, pe care curge apa, și-au revenit spectaculos. Așa că, dacă ai în plan, vara aceasta, să vizitezi Banatul Montan, nu ezita și pune pe listă celebra Cascadă Bigăr și nu te va dezamăgi.
Cum ajungi? Cascada Bigăr se află în Munții Aninei, la aproximativ 12 km de localitatea Bozovici. Accesul se face pe  DN57B. Cascada este situată chiar lângă șosea și e ușor accesibilă pentru vizitatori. De la Reșița, drumul durează aproximativ două ore cu mașina.
Cascada Bigăr, formată de izbucul Bigăr, un izvor subteran, se remarcă prin forma sa deosebită și prin modul în care apa curge peste o stâncă acoperită cu mușchi verde. Apa izvorăște dintr-o peșteră aflată în apropiere și se revarsă pe o stâncă de tuf calcaros, de la 8 metri înălțime, formând o perdea de vapori spectaculoasă. Culoarea apei variază în funcție de anotimp și de lumină și adaugă un farmec aparte acestei minuni naturale. Iarna, se formează țurțuri de gheață peste căderea de apă și îți dau senzația că ai în fața ochilor un Palat de Cleștar.
 Vezi o cazare spectaculoasă în zonă, aici! 
Cascada Bigăr este un loc magic, unde natura s-a întrecut pe sine și a creat un colț de rai. Indiferent dacă ești un pasionat de fotografie, iubitor de natură sau cauți un loc liniștit pentru relaxare, această cascadă merită vizitată. Este una dintre cele mai frumoase și unice atracții naturale ale României.
 Legenda Cascadei Bigăr
Ca multe locuri pitorești din România, Cascada Bigăr are o legendă superbă. Se spune că, demult, trăia o fată frumoasă pe nume Bigăr, care s-a îndrăgostit de un tânăr păstor. Tatăl fetei, un om bogat și puternic, a aflat despre dragostea lor și a decis să-i despartă. A închis-o pe Bigăr, într-o peșteră, iar fata, disperată, a plâns până când lacrimile ei au format cascada.
 Vezi o cazare spectaculoasă în zonă, aici! 
Obiective turistice în zonă
Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița oferă numeroase trasee de drumeție și alte atracții naturale, cum ar fi Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beușnița, Cascada La Văioaga și Cheile Nerei. Zona este ideală pentru pasionații de natură și aventură, oferind oportunități de camping, pescuit și explorare speologică. Vezi ce poți să faci în Cheile Nerei, aici. 
Când să vii aici? Primăvara și toamna sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Cascada Bigăr, când debitul de apă este cel mai impresionant și peisajele sunt spectaculoase datorită culorilor naturale.
Cum să te îmbraci? Să ai încălțăminte confortabilă pentru drumeție, în special, în sezonul rece, îmbrăcăminte adecvată pentru temperaturi scăzute.
Unde te cazezi? Îți recomandăm un boutique hotel tare frumos din comuna Sasca Montană: Rocker’s Inn. Vei fi uimit cât de frumos sunt decorate camerele, cu tematică muzicală. Vei avea la dispoziție piscină încălzită, jacuzzi și saună și mâncare tare bună, locală. Vezi cât costă o noapte de cazare, aici! 
Partener de mobilitate ne-a fost Quark Motors din Arad. Vezi mai multe aici. A fost o aventură, de o săptămână, în care am testat noul Amarok și nu ne-a dezamăgit. A făcut față chiar și celor mai dificile trasee și provocări montane, pe care le-am parcurs în Munții Banatului.
Îi mulțumim lui Radu Anderca de la Rocker’s Inn, pentru răbdare, pentru traseele minunate pe care ni le-a făcut și pentru că ne-a fost ghid în această aventură minunată. 

De reținut! Să ne bucurăm de frumusețile naturii și să le lăsăm intacte pentru toți cei care vor veni după noi. E important să păstrăm locurile pe care le vizităm curate, aruncând gunoiul doar în locurile destinate.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *