Hai să ne întoarcem în timp și să pornim într-o călătorie de poveste, pe urmele dinozaurilor! În Țara Hațegului, pe Valea Sibișelului, la Sânpetru, se mai găsesc încă resturile fosile ale animalelor preistorice, care au trăit aici în urmă cu 70 de milioane de ani, o curiozitate pentru paleontologi. Dacă vizitezi parcul tematic Dinosaur World Transylvania, din zonă, vei putea vedea mai multe specii de dinozauri, replicate întocmai pentru a avea o experiență inedită tu, dar, mai ales, copilul tău.
Dinosaur World Transylvania – locul unde trebuie să ajungi cu cei mici
Unde? Sibișel, Râu de Mori, județul Hunedoara, la 18 kilometri distanță de Hațeg, între satul Sânpetru și satul Sibișel, după Valea Dinozaurilor.
Dacă vrei să fii pentru o zi copil și dacă vrei să te relaxezi în inima naturii, poți vizita Dinosaur World Transylvania, locul unde vei avea multe de făcut și de văzut. Este un parc enorm, întins pe zeci de hectare, unde vei avea activități diverse pentru fiecare membru al familiei: de la locuri de joacă pentru cei mici, traseul dinozaurilor, plimbare cu trenulețul, pe măgar sau cu poneiul până la fermă de animale, insule de relaxare, tir cu arcul și o zonă generoasă de restaurant. Vezi aici un loc superb de cazare în zonă!
Cei mici vor fi încântați să vadă bizoni americani, ponei, alpaca, cerbi lopătari căprițe pitice sau cai, precum și replici la scară reală ale balaurului bondoc, cât și a altor specii de dinozauri din perioada Cretacicului și Jurasicului. Tot aici se află și cea mai mare masă din România, un loc de unde poți să admiri crestele idilice ale munților din zonă.
Aceasta este proiectul ambițios a unui român, care s-a întors, acasă, după mai bine de 30 de ani, petrecuți în Arizona, în America, și s-a îndrăgostit de acest loc, de valea unde s-au descoperit primele fosile de dinozauri din România. Vezi aici un loc superb de cazare în zonă!
Parcul a fost inaugurat în anul 2021 și continuă să fie, an de an, îmbunătățit. În curând, se vor face locuri de cazare potrivite pentru orice tip de călător: de la cabane rustice până la glampinguri și zonă de camping, dar și un centru spa & wellness, cu piscine și jacuzzi.
Cât costă? De marți până vineri: 35 de lei adulții, 25 de lei copiii, sâmbătă și duminică: 35 de lei adulții, 30 de lei copiii. Pentru grupuri se fac reduceri, iar biletele pot fi achiziționate și online.
Program de vizitare: Parcul este deschis de marți până duminică – 10:00–20:00, restaurantul este deschis de marți până duminică – 12:00–19:00.
Unde te cazezi? Dacă vrei să explorezi zona, o cazare frumoasă și la preț decent, de tip A Frame, este Dor de Hațeg. Vezi aici cât costă o noapte de cazare!
Obiective turistice, în județul Hunedoara
Județul Hunedoara este, poate, unul dintre cele mai interesante locuri din România, unde ca turist poți explora o multitudine de obiective uimitoare: de la castele și cetăți dacice până la peisaje incredibil de frumoase. Îți spunem, mai jos, doar câteva dintre acestea.
Castelul Corvinilor, Muzeul Trenulețelor din Hunedoara, Fundătura Ponorului, Sarmizegetusa Regia, Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Rezervația de zimbri Hațeg-Silvuț, Parcul Național Retezat, Munții Parâng, Cetatea Deva, Geoagiu Băi, Mănăstirea Prislop, Biserica din Densuș, Arsenal Park, Muzeul Aurului din Brad, Cetatea Orăștiei, Stațiunea Straja, Vața-Băi, Via Transilvanica din Hunedoara, I Giardini di Zoe, Geoparcul Internațional Unesco Țara Hațegului.
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.
***Acest articol conține linkuri afiliate. Pentru o decizie care să se alinieze cu preferințele voastre, consultați toate review-urile din online.