Calator in Bascheti

Destinația de vis a Europei, cu mult soare, unde trebuie să ajungi o dată-n viață
Destinația de vis a Europei, cu mult soare, unde trebuie să ajungi o dată-n viață

Portugalia este una dintre țările noastre favorite în Europa și, deși am fost de cinci ori până acum, ne-am întoarce oricând. Dacă alegi Portugalia pentru vacanță trebuie să vezi Porto, Lisabona, Cascais, dar și Algarve, cea mai spectaculoasă zonă din peninsulă, faimoasă pentru plajele sale superbe, dar și pentru preparatele de pește, pe care doar aici le vei găsi.

Fie că alegi Lagos, Portimao, Faro, Vilamoura, Loule, Quartiera sau Albufeira, coasta portugheză îți va oferi peisaje ireal de frumoase pe malul Oceanului Atlantic. Tot ce vezi în jur te va uimi: de la turcoazul incredibil al apei și plaje cu nisip fin până la stâncile roșiatice impunătoare presărate pe plajă.

ALGARVE – RAIUL ÎNSORIT AL PORTUGALIEI

Unde? Capitala Faro, sudul Portugaliei, Oceanul Atlantic.

Regiunea Algarve este situată în sudul Portugaliei și este una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță din Europa, care a cucerit inima turiștilor care ajuns aici. Și, pe bună dreptate, pentru că aici clima este blândă, chiar și iarna sunt temperaturi cu multe grade în termometre, sunt plaje de poveste, orășele fermecătoare, ruine romane și păduri idilice de pin. Dacă alegi Algarve pentru vacanță, nu ai cum să dai greș și îți vei dori să te reîntorci.

VEZI AICI UNDE TE CAZEZI ÎN ALGARVE

Ce poți face în Portugalia, în Algarve?

Evident, Algarve este o destinație pentru plajă, și nu numai. Poți face drumeții, poți vedea peisajele spectaculoase de pe malul oceanului, poți vizita sătucele de pescari și insulele din zonă: Pont: se mănâncă foarte, foarte bine. Poți vizita cu autobuzele sau cu o mașină închiriată toată coasta. Vă recomandăm Lagos, Albufeira, Sagres – capătul lumii – Faro, Quinta do Lago, portul din Vilamoura, Quartiera, satele pescărești din zona Olhao, de unde puteți merge cu barca pe insulele Fuseta și Armona.

Când să vizitezi Algarve? Noi am fost în luna ianuarie și am avut parte de 23 de grade, iar, anul acesta, în luna martie, vremea era numai bună de plajă. Erau în jur de 24 de grade. În general, este bine să vii între lunile martie până în septembrie, evident, de evitat lunile iulie-august, când este foarte aglomerat, iar prețurile destul de mari. Regiunea are temperature stabile anuale, situate între 9-18 grade.

VEZI AICI UNDE TE CAZEZI ÎN ALGARVE

Cele mai frumoase plaje din Algarve: Praia do Camilo, aveți de coborât cam 200 de trepte până la plajă, dar peisajul vă va răsplăti tot efortul, Praia Dona Ana aflată tot lângă Lagos, Praia da Marinha, Praia do Alemao, Praia dos Estundantes, Praia Amado, Praia Pinhao, Praia Quarteira, Praia Vilamoura.
Unde vezi cel mai frumos apus de soare în Algarve? Noi l-am văzut pe insula Armona, aflată chiar lângă coasta portugheză.

Unde te cazezi în Algarve?

Noi am stat în Vilamoura și în Quarteira, în apartamentele pe care le închiriem de la un prieten român. Există în Algarve locuri de cazare diverse, pentru toate buzunarele și pretențiile.

VEZI AICI UNDE TE CAZEZI ÎN ALGARVE

Cum ajungi în Algarve?

Ajungi prin aeroportul Internațional Humberto Delgado din Lisabona, iar apoi poți lua trenul – cam 3 ore și jumătate – costă în jur de 28 de euro/călătoria de persoană – sau poți zbura, sunt multe curse pe zi spre Faro, chiar și la 20 de euro pe segment.

Ce mânânci în Algarve?

Trebuie neapărat să încerci cataplana, un fel delicios specific zonei, făcut din legume, burtă de porc sau chorizo și pește, caldeirada – un preparat bazat de fructe de mare. Caută restaurantele mici, de la sate, unde te vei putea bucura, cu adevărat, de savoarea portugheză. Vă recomandăm Estrela Do Sul din Messines.

Alte obiective turistice din Algarve

Peștera Benagil;
Laguna Ria Formosa;
Ponta da Piedade;
Parcul Național Costa Vicentina;
Poteca din Carvoeiro;
Stâncile din Sagres;
Serra da Monchique.

Călătorii inspirate vă dorim!

*** Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
*** Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *