Calator in Bascheti

Top 5 obiective turistice de neratat în Palma de Mallorca
Top 5 obiective turistice de neratat în Palma de Mallorca

Ce ai spune despre o vacanță cu aer spaniol, în cea mai mare insulă a Spaniei? În Palma de Mallorca, în Insulele Baleare. Orașul are un farmec aparte, cu un centru vechi superb, cu străduțe înguste și clădiri cu o arhitectură impunătoare, cu baruri, restaurante și locuri de promenadă pe malul Mării Mediterane, de unde poți admira apusul de soare sau unde te poți relaxa la un pahar de sangria. Și tot aici este și statuia celebrului explorator român Emil Racoviță. Te-am convins? Hai să descoperim împreună orașul!

PALMA DE MALLORCA – ÎN TOPUL ORAȘELOR LUMII, UNDE SE TRĂIEȘTE CEL MAI BINE

Unde? Capitala Insulelor Baleare, Spania, în partea de vest a Mării Mediterane.

O vacanță la Palma de Mallorca poate fi o idee tare bună, mai ales, dacă vrei să mai ieși din cotidian. Capitala Insulelor Baleare are ce oferi fiecărui tip de turist: de la o istorie fabuloasă, peisaje de vis sau un aer medieval facinant până la plaje superbe și terase de unde nu ai mai vrea să pleci.

De ce se numește Palma? Numele așezării ar fi fost dat încă din Epoca Bronzului, fiind cucerită în Evul Mediu de arabi, care au numit-o Mayurqa Madina. Orașul a fost atacat de barbari și de turci și a trecut printr-o istorie tumultoasă până în secolul al XVII-lea, când a fost numit capitala Insulelor Baleare.

Palma de Mallorca a devenit o destinație turistică importantă încă din 1950, fiind astăzi locul preferat de vacanță al europenilor și nu numai.

Vezi aici unde te cazezi în Palma de Mallorca

TOP OBIECTIVE TURISTICE DIN PALMA DE MALLORCA

1.Catedrala La Seu – Catedrala Luminii

Cu siguranță, ai văzut fotografiile reprezentative din Palma de Mallorca, cu celebra Catedrală ,,La Seu’’. Construcția impunătorului lăcaș de cult, în stil gotic, a început încă din anul 1229. Are una dintre cele mai mari ferestre din lume, numită, ,,ochiul gotic” și cel mai înalt naos dintre toate catedrale gotice europene. Interesant este faptul că are 61 de vitralii, prin care lumina soarelui pătrunde, din abundență, în interior, fiind numită astfel și Catedrala Luminii. Chiar și celebrul architect al Spaniei, Antonio Gaudi, a adus unele modificări clădirii. Intrarea costă 8 euro pentru un adult și 4 euro pentru copii.

2. Palatul Regal L’ Almudaina

Palatul Regal se află vizavi de Catedrala din Palma și este reședința oficială a regelui Spaniei. „Almudaina” în limba arabă înseamnă „Cetate”, numele acesteia fiind strâns legat de cetatea arabă construită aici în secolul al X-lea. Este un loc de poveste, romantic, cu elemente de epocă, cu grădini de vis și cu priveliști suprinzătoare spre mare. Intrarea costă 7 euro pentru adulți și 5 euro pentru copii.

3. Castelul Bellver – se află deasupra orașului, la 100 de metri înălțime deasupra nivelului mării, ca și cum ar veghea așezarea. A fost ridicat în secolul al XIV-lea pentru familia regală, iar, apoi, a fost închisoare militară. Astăzi, este muzeu, unde poți vizita 8 camere. Este punctul principal de atracție al orașului, aici fiind organizate diverse evenimente culturale. Intrarea costă 4 euro pentru adulți și 2 euro pentru studenți și copii.

Vezi aici unde te cazezi în Palma de Mallorca

4. Paseo Maritimo – este o promenadă cu palmieri, frumos amenajată, de 4 kilometri lungime, aflată lângă plaja din Palma de Mallorca. Aici, localnicii vin să se plimbe sau să facă sport, pe pistele special făcute. Și tot aici este portul de yachturi. Vino la apus ca să vezi feeria de culori de pe cer!

5. Cartierul Santa Catalina – Este o zonă plină de culoare și de farmec vechi spaniol, cu case în stil Art Nouveau. Sunt magazine mici, locale, cu produse vintage și taverne la tot pasul, unde puteți zăbovi pentru a intra în spiritul locului. Santa Catalina este, de fapt, un fost cartier de pescari, cu o celebră piață de legume și fructe, care atrage ca un magnet turiștii.

Unde faci plajă în Palma de Mallorca?

Palma de Mallorca este recunoscută pentru plajele sale deosebit de frumoase, cu ape turcoaz și nisip fin: Playa de Palma, Playa de Muro, Playa de Alcudia, Cala Mayor, Cala Blanca, Cala Formentor.

Alte obiective turistice din Palma de Mallorca și din împrejurimi

Grădina Zoologică din Mallorca;
Mănăstirea Montserrat;
Drumeții în Munții Tramuntana.

Unde te cazezi în Palma de Mallorca?

Noi, de obicei, ne luam cazare online, în aproape orice destinație externă de pe booking sau Airbnb. Căutam locații cât mai aproape de atracțiile turistice, la un preț rezonabil.

Vezi aici unde te cazezi în Palma de Mallorca

Când să mergi în Palma de Mallorca?

Cel mai bine ar fi să alegeți o vacanță în Palma de Mallorca între lunile martie până în decembrie. În lunile de vară este la fel de cald și sufocant ca și la noi, așa că mai bine optați pentru un sejur primăvara sau toamna, când insula nu este aglomerată, iar prețurile sunt destul de mici.

Călătorii inspirate vă dorim!

*** Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
*** Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *