Ghid de călătorie în Kenya. Tot ce trebuie să știi pentru o vacanță în Kenya
Ghid de călătorie în Kenya. Tot ce trebuie să știi pentru o vacanță în Kenya

Kenya? Da. Poate fi o alegere de vacanță inspirată pentru exotismul pur, pentru sălbăticia și frumusețea peisajelor și pentru aventura de safari de neuitat pe care ți-o poate oferi. Mai mult, veți fi fascinați de plajele infinite ale Oceanului Indian, cu nisip fin, cu ape turcoaz, așa cum numai în partea aceasta de lume poți găsi. Haideți să vă povestim aventura noastră în Kenya.

MOMBASA – ORAȘUL CONTRASTELOR

Am ajuns în Kenya, după un zbor de 9 ore, cu cursă directă București-Mombasa, cu o mică pauză de alimentare, în Hurgada, în Egipt. Este o destinație spre care am plecat cu ceva rezerve și nu știam prea bine la ce să ne așteptăm, deși ne-am tot documentat înainte. Însă Kenya este o lumea a contrastelor, frumoasă și sălbatică, rudimentară și interesantă, este o experiență în sine, care nu poate fi descrisă exact în cuvinte, ci trebuie să o trăiești pe viu. Kenya ne-a surprins și ne-a șocat, dar ne-a făcut să-i și promitem că ne vom întoarce.

Când am ajuns în Mombasa, am rămas uimiți de haosul străzilor: un du-te vino, praf, clădiri gri, vaci libere pe străzi, gunoaie la tot pasul, mirosuri greu de suportat și multă sărăcie.

Cartierele rezidentiale cu palmieri și grădini îngrijite îți dădeau senzația nu-și au locul în acel peisaj dezolant. Orașul este un mare bazar în aer liber. La orice colț ai privi, cineva vinde ceva sau gătește pe marginea drumului sau cară saci enormi pe scuter sau în tuk tuk-uri. Da, asta e Africa și știam unde venim. Trebuie să vezi aceste imagini ca să-ți dai seama că nouă ne este bine și nu ar trebui, vreodată, să ne mai plângem de una sau de alta, de România, de ceea ce nu avem, pentru că suntem norocoși.

Mombasa avea să ni se șteargă din minte atunci când am pus piciorul pe plajă. Din toate locurile exotice ale lumii unde am fost, Diani Beach ne-a intrat la suflet și ne-a cucerit.

DIANI BEACH – PARADISUL AFRICII

Unde? Kenya, Mombasa, Diani Beach

Diani Beach este considerată una dintre cele mai frumoase plaje ale Africii. Este ilustrata aceea perfectă, cu palmieri aplecați spre ocean, cu nisip atât de fin încât se lipește de tălpi și nu se mai dă dus, cu nuanțe vii de turcoaz, cu maasaii care colorează locul, cu taverne rustice și mult zen, adică ,,Hakuna Matata” – ,,nu-ți fă griji!”. Înveți de la oamenii de aici să trăiești încet, să-ți pui viața pe modul pauză și să te bucuri de simplitate. Nu am vrea să scriem prea mult, ci doar lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

Am stat la un resort eco, lângă malul mării, în junglă. A trebuit să ne obișnuim cu gașca de maimuțe, care locuiau chiar la noi pe terasă. Nu ne-a zis nimeni să ținem ușa încuiată și ne-am trezit de două ori cu ele în cameră, au apăsat pe clanță și au intrat. Au furat pliculețele de zahăr, o pungă de alune, ne-au luat și vitamina C, ne-au băut cafeaua și mi-au ros costumul de baie, până ne-am prins noi că nu trebuie să lăsăm nimic afară, pe balcon, nici măcar o coală de hârtie.

VEZI RESORTUL AICI!

Să vă povestim puțin despre resort. Am stat la ,,The Sands at Nomad”. Ne-au impresionat curățenia, piscina generoasă, mâncarea foarte bună și variată, sunt preparate tradiționale și internaționale, făcute cu produsele locale din fermele din zonă, dar, mai ales, atenția îndreptată către turist. De fiecare dată, când ieșeam din cameră ne întrebau dacă mai dorim ceva sau cum ne simțim. Mai mult, măsurile sanitare se respectă ca la carte. Kenyenii poartă mască și la exterior.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI PREȚURI VEZI AICI!

Este o destinație sigură, dar, totuși, trebuie să fiți precauți și să nu vă expuneți prea mult în locurile aglomerate și nici să nu aveți la voi obiecte de valoare.

ALTE CAZĂRI DE POVESTE DIN DIANI BEACH AICI

MAASAI MARA

Băștinașii triburilor din Kenya, Maasaii, vin pe plajă ca să-ți vândă tot felul de suveniruri, trebuie să negociezi cu ei la sânge dacă vrei ceva, pentru că prețul oferit, inițial, este de vreo 6 ori mai mare decât valoarea unui mic colier sau a unei brățări. Sunt impresionanți prin felul în care se îmbracă, cu tradiționalele haine roșii sau albastre.

SAFARI ÎN KENYA

Kenya este una dintre țările renumite ale Africii, unde poți vedea animalele în mediul lor natural. Așa că dacă vreți să aveți parte de o aventură unică, trebuie să știți că o astfel de excursie, cu o noapte de cazare în savană, pornește de la 150 de euro de persoană. Cel mai bun moment să vă rezervați un safari este în timpul Marii Migrații, din luna iulie până în octombrie, ca să suprinzi zecile de mii de zebre și de gazele, care pleacă în căutarea pășunilor. Poți alege și o excursie de o zi în satele de masaai, să vezi cum trăiesc în colibe de lut, în mijlocul pustietății.

Când să mergi în Kenya?

În Kenya, sunt două sezoane ploioase: din martie până în mai și din noiembrie până la mijlocul lunii decembrie. Cel mai bine ar fi să ajungeți aici în sezoanele uscate: din iunie până în octombrie și din ianuarie până în februarie.

Ce ai nevoie ca să intri în Kenya?

În primul rând, test PCR, nu se ia in considerare vaccinul, iar apoi viza, care costă 60 de euro și trebuie să o luați în avans, online. Actele necesare pentru viză sunt: formular completat online, o fotografie de tip pașaport și copia pașaportului. În plus, după venirea rezultatelor testului PCR, trebuie să completați un formular online, unde veți obține un cod QR, cu care veți intra la graniță. Neapărat să vă luați la voi repelent pentru țânțari, pentru că malaria este frecventă, și chiar pastile anti malarie. MAE recomandă vaccinarea împotriva febrei galbene și deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări. Să vă încheiați și o asigurare de sănătate, pentru că sistemul medical din Kenya este precar.

Ce poți face în Kenya?

Parcul Național Tsavo
Parcul Național Amboseli
Rezervația Maasai Mara
Lacul Nakuru
Samburu

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *