Calator in Bascheti

Insula mai puțin știută de români, cu cea mai bună climă din lume
Insula mai puțin știută de români, cu cea mai bună climă din lume

Mergem, astăzi, într-o călătorie mai îndepărtată, într-o insuliță din Arhipelagul Canarelor, în Oceanul Atlantic, un loc mai puțin știut de turiști, dar pe care trebuie să-l vedeți dacă preferați destinațiile atipice, fără prea multă aglomerație, cu peisaje numai bune de pus în ramă. Se numește La Gomera, una dintre cele 7 insule din Canare, cu o limbă arhaică, proprie.

Insula La Gomera, perla mai puțin știută din Canare

Unde? În partea vestică a Arhipelagului Canare, capitala San Sebastian de la Gomera, suprafață 370 de km pătrați, populație: 21.000 de locuitori.

Micuța insulă La Gomera se zărește din Tenerife, în zilele fără calimă. Pentru că acest peisaj pe care îl vedeam, zilnic, de la cazare ne-a intrigat am zis să o vizităm. Se ajunge ușor, din portul Los Cristianos din Tenerife, faci cam o oră cu feribotul. Am ajuns pe insulă cu mașina, pentru că altfel este mult mai dificil de explorat.

Satul Hermigua, cu cea mai bună climă din lume

La Gomera este o insulă vulcanică, la fel ca și restul insulelor Canare, caracterizată, în principal, prin vegetația abundentă, prin munții înalți și abrupți, cu cel mai înalt vârf Alto de Garajonay, (1487 de metri), dar, mai ales, pentru faptul că aici se află satul Hermingua, unde specialiștii spun că ar fi locul cu cea mai bună climă din lume. Vara, temperaturile nu depășesc 28 de grade, iar iarna nu scad sub 18 grade.

Vezi aici locuri de cazare de vis în La Gomera.

Vânturile mențin temperaturile temperate, nici prea cald, nici prea frig, pe tot parcursul anului. Nu o spunem noi, ci semnul de la intrarea în sat, pus în urma studiilor atestate de specialiști germani, belgieni și englezi la începutul secolului al XX-lea.

Și dacă tot ai ajuns aici coboară spre plaja La Caleta, sunt doar 15 minute cu mașina, ca să simți, cu adevărat, farmecul locului. Poți face o drumeție în pădurea Cedo, unde vei putea admira abundenta vegetație subtropicală. În Hermigua, mai locuiesc 1775 de locuitori care trăiesc din turism, plantațiile de banane și din producția de vin.

Vezi aici locuri de cazare de vis în La Gomera.

Insula La Gomera este un paradis natural, conservat perfect, potrivit pentru turiștii care iubesc muntele și aventura. Sunt numeroase drumeții pe care poți să le faci, care îți vor oferi priveliști uimitoare, desprinse parcă din altă lume, sunt plaje secrete unde vei fi doar tu lângă ocean, ravene și văi pitorești, cu drumuri idilice pe crestele munților și oameni tare ospitalieri. Întreaga insulă este declarată rezervație naturală încă din 2012.

În capitala San Sebastian de la Gomera, să vizitezi și casa, acum muzeu, despre care se spune că ar fi stat Cristofor Columb, înainte de a traversa Atlanticul spre Lumea Nouă. A ajuns aici pe 6 septembrie 1492. Vezi și Torre del Conde, locul de refugiu al mai marilor insulei, în timpul rebeliunii din La Gomera, în secolul al XV-lea, plaja La Cueva și rezervația naturală Benchijigua.

Vezi aici locuri de cazare de vis în La Gomera.

Și încă ceva: pe insula încă se mai păstrează vechea limbă a populației guance: El Silbo, fluieratul, care se predă în școli.

Unde te cazezi? 

Te poți caza la localnici pentru o experiență autentică sau poți găsi pe insulă și câteva hoteluri tare frumoase, în San Sebastian de la Gomera. Merită să stai aici și să explorezi insula măcar trei zile.

Vezi aici locuri de cazare de vis în La Gomera.

Cum ajungi?

Din Portul Los Cristianos, din Tenerife, sunt mai multe companii de feribot. Noi am ales Armas, o călătorie costă în jur de 40 de euro de persoană, prețul variază în funcție de sezon, de orarul de navigație și de cât de rapid este transferul. Poți face rezervare online.

Obiective turistice din insula La Gomera

Parcul Național Garajonay, sit UNESCO din 1986;

El Palmarejo, La Gomera – view point;

Abrante, La Gomera – view point;

Los Órganos, monument natural;

Roque de Agando;

Satul Agulo;

Satul Vale Gran Rey;

Satul Valehermoso;

Satul Alajero.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *