Calator in Bascheti

8 plaje superbe, de neratat în Gran Canaria
8 plaje superbe, de neratat în Gran Canaria

Gran Canaria este insula de poveste din arhipelagul Canarelor de pus, neapărat, pe lista de călătorii anul acesta. De ce? Vă dăm motive mai jos: este plină de viață, natura aici s-a întrecut pe sine: de la dunele Maspalomas aflate pe malul Oceanului Atlantic, la satele pline de farmec din munți până plajele nesfârșite cu nisip alb sau vibranta capitală Las Palmas, mâncarea delicioasă și am mai putea continua, toate acestea îți vor face o vacanță de neuitat. Este un loc potrivit pentru toți turiștii, fie că sunt familii cu copii, cupluri sau călători singuri. Vă arătăm 8 plaje superbe, pentru o vacanță de vis. 

1.Playa del Amadores – este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Gran Canaria, aflată în zona Puerto Rico, la 20 de minute de mers pe jos, în sud vestul insulei. Are ape cristaline și valuri mici, potrivită pentru familiile cu copii. Este premiată Blue Flag.

2. Playa Anfi del Mar – este plaja situată în sud estul insulei, tot în zona Mogan și este, la fel, o plajă potrivită pentru cei care călătoresc însoțiți de copii.

3. Playa Maspalomas – este plaja iconică a insulei, aflată în sud, cu ecosisteme diferite, situată în Rezervația Naturală a Dunelor Maspalomas, unde trebuie, neapărat, să ajungeți. Aici, se află și celebrul far din Maspalomas, construit în 1960, înalt de 55 de metri, care ghida, în trecut, vasele care navigau dinspre Europa spre America.

Vezi aici mai multe despre Maspalomas 

4. Playa del Ingles – este cea mai populară plajă a insulei, locul unde aleg să se cazeze mulți turiști, aflată chiar lângă Maspalomas. Este, de fapt, o fâșie neîntreruptă de nisip care face legătura spre dunele Maspalomas și spre plaja Maspalomas.

Vezi aici cât costă și unde te poți caza în Gran Canaria

5. Playa Canteras – este o plajă superbă pe care nu trebuie să o ratați. Este considerată una dintre cele mai bune plaje urbane din Europa. Se află chiar în capitala insulei, în Las Palmas, și este cea mai mare din Gran Canaria: are în jur de trei kilometri lungime.

6. Playa Puerto Rico – plaja cu un aer exotic, datorită numeroșilor palmieri care o mărginesc, musai de văzut.

7. Playa Meloneras – Aflată și ea aproape de dunele Maspalomas, plaja Meloneras este un loc mai restras, numai bun de relaxare pentru cupluri sau pentru familiile cu copii. A primit și ea distincția Blue Flag.

Vezi aici cât costă și unde te poți caza în Gran Canaria

8. Playa San Agustin – este un loc liniștit din sudul insulei, o plajă cu nisip alb și ape calme. De aici, poți ajunge foarte ușor pe promenadă, pe Playa del Ingles.

Cum ajungi? Sunt zboruri din București direct spre Gran Canaria, de obicei, în sezon, chartere sau zbor Wizz Air, dar un preț mai bun îl poți obține dacă faci escală în Madrid sau în Barcelona și, de acolo, spre Gran Canaria un zbor low cost local: Air Europa sau cu Iberia.

Alte obiective turistice din Gran Canaria, vezi aici.

Unde mânânci și cât costă? Sunt taverne cu prețuri bune, dar și restaurante de top, atât în Las Palmas, cât și în zona turistică din sudul insulei. Prețuri: un tapas: 2,5 euro, o paella pentru 2 persoane: 12 euro, o bere la restaurant 2 euro, o bere în supermarket 0,5 euro.

Cu ce te deplasezi în Gran Canaria?

Nu ai nevoie de mașină de închiriat pentru că insula are un sistem de transport public – cu autobuze- bine pus la punct și ieftin. De exemplu, un bilet pentru o călătorie în Las Palmas costă 1,40 euro. De la aeroport, taxiul pentru a ajunge în Las Palmas sau în sudul insulei costă în jur de 35- 40 de euro.

Unde te cazezi?

Noi căutam pe Airbnb sau pe Booking cazări cât mai bune la preț și să fie localizate aproape de obiectivele turistice. Prețurile sunt foarte bune la cazări în extra sezon. Cu 250 – 300 de lei pe noapte poți găsi un apartament decent pe malul mării. Ne-am cazat în Las Palmas, pentru că, în sudul insulei, prețurile la cazări sunt mult mai mari, iar de aici poți ajunge, în sud, cam într-o oră, cu excursii de o zi ca să vezi insula.

Vezi aici cât costă și unde te poți caza în Gran Canaria

Vremea în Gran Canaria. Când să mergi în Gran Canaria

Temperatura medie anuală în Gran Canaria este de 24,3 grade Celsius. Este printre cele mai stabile temperaturi din toată Europa, cu soare tot timpul anului. Fenomenul calima – nisipul adus de vânt din Sahara – are loc în unele zile din lunile februarie și martie, dar dacă te cazezi în vestul insulei, nu vei avea probleme cu ,,ceața” de nisip.

Ianuarie – 21 de grade Celsius.
Februarie – 21,3 grade Celsius.
Martie – 22,3 grade Celsius.
Aprilie – 22,9 grade Celsius.
Mai – 23,9 grade Celsius.
Iunie – 25,6 grade Celsius.
Iulie – 27,1 grade Celsius.
August – 27,6 grade Celsius.
Septembrie – 27,1 grade Celsius.
Octombrie – 26,4 grade Celsius.
Noiembrie – 24,3 grade Celsius.
Decembrie – 22,4 grade Celsius.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv prestatorilor de servicii turistice.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *