Calator in Bascheti

Obiective turistice din Dubai. Ce ai de văzut, cât costă, unde te cazezi
Obiective turistice din Dubai. Ce ai de văzut, cât costă, unde te cazezi

Dubaiul este un loc incredibil, un loc al superlativelor și al recordurilor, unde din ce în ce mai mulți români aleg să-ți facă vacanțele sau chiar să se stabilească aici. Am fost de două ori în Dubai și, de fiecare dată, spectaculosul oraș din Emiratele Arabe Unite ne-a uimit și ne-am promis că ne vom întoarce pentru că nu am reușit să vedem chiar tot. Îți facem, mai jos, o listă cu obiectivele turistice pe care trebuie să le vezi. 

Dubai, un oraș al superlativelor, de văzut o dată în viață 

Unde? Coasta de sud-est a Golfului Persic, reședința Emiratului Dubai. 

1. Burj Khalifa – este considerată cea mai înaltă clădire din lume, are 828 de metri înălțime și oferă o priveliște superbă asupra întregului Dubai. Poți admira așezarea de sus de la punțile de observare de la etajele 124 și 125 sau te poți răsfăța cu o gustare la Top Sky Lounge, aflat la nivelul 148. Și, dacă vreți să impresionați persoana iubită, puteți rezerva o cină, la apus de soare, la The Lounge Burj Khalifa, de la etajele 152-154, aflat la 585 de metri înălțime.

Cât costă: pentru accesul la etajele 124,125 și 148 – 100 de euro, rezervările le poți face în avans, pe site-ul lor oficial, ca să eviți cozile enorme și timpul așteptare. Cel mai frumos se vede orașul de sus, la apus.

Vezi aici unde te cazezi în Dubai

2. Dubai Gold Souk

Unde? Deira, Al Ras, Dubai.

Este piața veche din Dubai, unde puteți cumpăra condimente și aur, chiar și rochii din aur. Este un bazar tipic arăbesc, cu prețuri bune, dar trebuie să negociezi orice. Sunt peste 380 de comercianți care vând bijuterii. Aici se află expus într-o vitrină cel mai mare inel din lume, făcut din pietre prețioase și din 64 de kilograme de aur, care a intrat în Cartea Recordurilor.

3. Muzeul Viitorului

Unde? Sheikh Zayed Road, lângă autostrada orașului.

Este cel mai uimitor și mai nou muzeu al lumii, care îți arată cum ar putea fi lumea în viitor, prin noile descoperiri ale științei. Pont: trebuie să-ți faci rezervare din timp, cu câteva luni, în avans, pe site ca să poți să-l vizitezi. Este numit și ,,muzeul viu”, datorită exponatelor sale aduse la viață cu ajutorul tehnologiei. Intrarea costă în jur de 40 de dolari.

Vezi aici unde te cazezi în Dubai

4. Fântâna de la Dubai Mall

Unde? Centrul Comercial Dubai Mall.

Aceasta este celebra fântână din Dubai, care aruncă jeturi de apă până la 150 de metri înălțime și dansează, seara, începând cu ora 18.00, pe ritmul muzicii. Puteți vedea spectacolul din jumătate în jumătate de oră până la ora 23.00. Intrarea este gratuită.

5. Dubai Mall

Unde? Financial Centre Road.

Dubai Mall este cel mai mare centru comercial din lume, cu o suprafață de peste 9 milioane de metri pătrați, în incinta căruia se află 1.200 de magazine și 150 de restaurante. Este imens, cam cât 200 de terenuri de fotbal, și vei găsi aici tot ce și-ai putea închipui de la acvarii imense, spații de relaxare până la locuri de joacă pentru copii, etc.

6. Safari în deșert – este o experiență inedită pe care trebuie să o trăiți. Se face safari cu jeepuri 4×4, iar la final veți lua masa în deșert, cu feluri tradiționale arăbești. Tot aici vă puteți face tatuaje temporare cu henna, să vedeți apusul de soare în deșert sau puteți încerca surful pe nisip. Este super interesant. Din centru din Dubai faci cam jumătate de oră până la deșert. Sunt numeroase excursii pe care poți să le iei de la agențiile din oraș, de la hotelul unde ești cazat sau direct de la ghizi.

Vezi aici unde te cazezi în Dubai

7. Lost Chambers Aquarium

Unde? Hotel Atlantis, The Palm

Este un acvariu ireal de frumos cu rechini, pești și pisici de mare unde poți să te scufunzi și să înoți alături de vietățile marine. Copiii vor fi, cu siguranță, încântați de tot ceea ce vor vedea aici. Și tot în incintă se află și un aqua parc enorm. Intrarea pentru ambele obiective turistice costă 100 de euro.

8. Dubai Glass Slide

Unde? Hotelul Address Sky View.

Dacă ai curaj și nu ai rău de înălțime poți să te dai ca pe covorul lui Alladin de la 210 de metri înălțime, de la etajul 54 al hotelului Address Sky View. Costă 20 de euro de persoană.

9. Wings of Mexico – poți să-ți faci o poză instagramabilă chiar lângă iconicul Burj Khalifa.

10. Dubai Frame

Unde? Zabeel Park.

Iconica imagine a Dubaiului, Dubai Frame, a fost inaugurată în 2018 și se vrea a fi puntea de legătură dintre Dubaiul de ieri și de astăzi. Poți urca sus să vezi panorama orașului, mai ales, la apus, de pe un pod de sticlă. Intrarea costă în jur de 12 euro de persoană.

11. Dubai Miracle Garden

Unde? Al Barsha South 3, Zona Dubailand.

Evident că tot în Dubai, se află cea mai mare grădină de flori naturale din lume, un obiectiv turistic plin de culoare și de frumusețe, pe care nu trebuie să-l ratați. Sunt peste 50 de milioane de flori îmbinate armonios în forme de animale, clădiri, etc.

Vezi aici unde te cazezi în Dubai

12. Dubai Marina

Unde? Dubai Marina.

Nicio vizită nu este completă în Dubai fără să vedeți și celebra marină din oraș, locul unde zgârie-norii se completează perfect cu luxoasele ambarcațiuni din portul orașului. Poți veni aici, seara, când luminile multicolore dau un adevărat spectacol și poți savura un ceai sau o cafea la numeroasele restaurante din zonă.

13. Palm Jumeirah 

Unde? Palm Jumeirah, Dubai.

Palm Jumeirah este una dintre cele mai mari insule artificiale create de om, care se poate observa cel mai bine de la etajele superioare ale hotelului Atlantis The Palm și nu numai.

Alte obiective turistice din Dubai

Pe lângă toate acestea, poți să vizitezi și celebrul hotel Burj Al Arab, într-un tur ghidat de 90 de minute, cartierul Al Fahidi, poți sta la plajă ori vizita zona comercială The Beach sau poți alege să te distrezi în numeroasele parcuri tematice și de aventură – Motion Gate, Bollywood Park, Dubai Park and Resorts.

Cum ajungi?

Sunt numeroase zboruri spre Dubai din București, cu companii low cost. Zborul durează în jur de 4 ore și jumătate și costă de la 400 de lei/segment/ în funcție de perioada aleasă și de bagajele selectate. Poți alege și o croazieră în Emirate, este mai ieftin și te poți bucura de mai multe orașe în doar câteva zile. Noi am fost prin Costa Cruises.

Unde te cazezi? 

Sunt numeroase posibilități de cazare în Dubai, de la apart-hoteluri până la hoteluri luxoase.

Vezi aici unde te cazezi în Dubai

Bine de știut: 

  • Românii nu au nevoie de viză pentru a intra în Dubai;
  • Ai nevoie de un pașaport valabil cel puțin 6 luni de la intrarea în Dubai;
  • Există o listă cu medicamentele interzise în Dubai, cel mai bine este să aveți rețeta cu voi;
  • Se dau amenzi foarte mari pentru fumatul în locuri interzise, pentru manifestarea afecțiunii în public, pentru traversarea prin locuri nepermise, pentru aruncatul de gunoi pe stradă, etc. Sunt camere de luat vederi peste tot, așa că, dacă nu respectați regulile, vă puteți trezi cu amenda, la întoarcere, pe aeroport.

Călătorii inspirate vă dorim! 

***Acesta este un top realizat de calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locurilor, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *