Liber la vizitat unul dintre orașele de poveste ale Europei: fără viză, la Sankt Petersburg
Liber la vizitat unul dintre orașele de poveste ale Europei: fără viză, la Sankt Petersburg

SANKT PETERSBURG, FĂRĂ VIZĂ PENTRU ROMÂNI

Ne doream foarte tare să vedem Sankt Petersburgul. Ce ne-a împiedicat? Viza. Am tot amânat să mergem la ambasadă și iată că acum nu mai este nevoie. Dacă în luna iunie regiunile Vladivostok şi Kaliningrad au fost scutite de viză, de la 1 octombrie 2019,  vom putea călători și noi la Sankt Petersburg ,în regim viza free. 53 de state, printre care și România, vor putea beneficia de e-viza, fără nicio taxă.

Ce acte ai nevoie?

Tot ce ai nevoie este un pașaport valabil. Trebuie să completezi un formular electronic aici, pe portalul serviciului consular al Federației Ruse. Nu ai nevoie de invitație, bilete de avion sau să dovedești unde vei sta. Trebuie doar să  completezi datele și să uploadezi o fotografie tip pașaport. Nu se va percepe nicio taxă. Aplicațiile vor fi procesate în 4 zile.

Acest tip de viză este valabil doar 8 zile. Cu viza electronică poți vizita doar Sankt Petersburgul şi împrejurimile din regiunea Leningradskaya, nu și alte orașe din afara regiunii Leningrad. Pentru vizitele mai lungi de 8 zile sau dacă vreți să vizitați și Moscova aveți nevoie de viză standard.

Atenție! Viza electronică și fără taxe nu este valabilă la intrarea pe teritoriul Rusiei cu trenul.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook