Calator in Bascheti

Top 10 skybar-uri de vis, care te vor face să spui: București, te iubesc!
Top 10 skybar-uri de vis, care te vor face să spui: București, te iubesc!

Bucureștiul e chiar fain și are locuri spectaculoase care îți pot oferi o perspectivă diferită. Încearcă un sky bar la apus și să vezi cum orașul ți se dezvăluie într-o altă lumină. E mai cald, mai uman, mai aproape de tine, orășeanul sufocat de trafic, de clădiri, de lume. Uite, de aceea noi spunem: București, te iubesc!

1. LINEA/CLOSER TO THE MOON
Skybar București – Calea Victoriei , nr. 17

Vrei să fii mai aproape de Lună? Încearcă Linea. Dacă îţi plac apusurile faine peste oraş, Linea este terasa unde să te urci şi să le admiri la un pahar de vin însoţit de o mâncare bună. Și da, e bună mâncarea aici. Trebuie să o încercați. Au cam de toate în meniu: de la a noastră mamăliguță și friptură până la supă asiatică și penne italiene. Skybarul este situat în clădirea cu magazinul Victoria, fix în inima Bucureştiului.

2. FABRICA GASTROPUB
Skybar București – Splaiul Unirii, nr. 160

Aflată pe acoperișul fostei fabrici de Filatură a Bumbacului, Fabrica Gastropub e una dintre cele mai faine variante de a petrece o seară cu prietenii, după o zi lungă de muncă și, de ce nu, un weekend relaxant, că tot a venit toamna. Spațiul este gândit pentru evenimente sociale, artă și experiment. Dacă aveți chef de un film într-un loc, cu adevărat, special vă recomandăm, chiar în această seară să prindeți ultima ediție de proiecții pe acoperiș: Sunset Shorts, iar vineri nu ratați Noaptea Filmului Românesc.

3. UPSTAIRS ROOF
Skybar București – Strada Sevastopol, nr. 24

Micul Paris are multe să vă ofere. De exemplu, Upstairs Roof, barul la înălțime, situat fix în inima Bucureștiului, cu o priveliște de vis asupra orașului agitat. De sus, orice va frământă pare mic, vă spunem noi, căci așa ne-am simțit, că nimic nu mai contează atunci când ești pe terasă și ai în față Bucureștiul care îți arată o față prietenoasă. Ce ne-a impresionat aici pe lângă view-ul de 360 de grade, este meniul cu bucate alese și să nu uităm, cocktailurile. Savurați-le în tihnă!

4. SILK 360
Skybar București – Strada Nistor Ion, nr. 4

Hai acum să vedem cum se vede Bucureștiul de la înălțime, fix de la kilometrul zero. Ne urcăm pe terasa hotelului Z Boutique, aflat în inima Capitalei, la Universitate, și găsim un altfel de oraș: mai tăcut, mai cool, rafinat și împodobit cu zecile de lumini silențioase ale mașinilor de jos. La o prăjitură fină și la un pahar de vin ales parcă vezi orașul altfel, nu?

5. Elfi Sky Bar & Urban Kitchen
Skybar București – Iancu Nicolae, nr. 25

Ne mutăm în Pipera, unde Elfi Sky Bar ne-a impresionat plăcut: au reușit să creeze o oază de chill și de relaxare în inima cartierului corporatist. Îi recomandă apusurile de poveste, dar și vinurile bune, asezonate cu o mâncare . Și nu exagerăm cu nimic. Trebuie să încercați! E chiar evadarea după orele lungi de muncă.

6. 18 LOUNGE
Skybar București – Piața Presei Libere nr. 3-5, City Gate South Tower, etajul 18

Mergem spre celălalt capăt al Capitalei, spre Piața Presei, unde am descoperit un loc superb cu un view incredibil asupra Bucureștiului. De sus, vezi că-n palmă parcul Herestrău și lacul, iar atmosfera de poveste este însoțită de o mâncare fină și vinuri sofisticate, demne de un restaurant cu stele Michelin. Fără să ieși pe terasă, te poți bucura de priveliște, pentru că și restaurantul are pereți de sticlă de sus până jos.

7. PURA VIDA SKY BAR
Skybar București – Strada Smârdan, nr. 7

Și în Centrul Vechi, poți admira Bucureștiul de sus, departe de zgomotul străzii. Pe acoperișul hostelului Pura Vida, găsim Pura Vida Sky Bar. Este locul de unde se dă ora exactă în materie de imagini din Bucureșți, greu de uitat, care te vor lasă cu gură căscată. Rezervă-ți un loc la apus, cu baterie full la telefon, și nu vei regreta. Vei avea sentimentul că te afli pe acoperișul Capitalei și vei avea ce fotografia. Sunt imagini de colecție, numai bune de făcut un instastory fain.

8. NOMAD SKY BAR
Skybar București  – Strada Smârdan, nr. 30

Rămânem tot pe strada Smârdan, de data această, la numărul 30. Vă arătăm, acum, Nomad Sky Bar. Este un loc tare cool, “un must see”, atunci când vrei să vezi Capitala de la înălțime. Locația are un design impresionant cu accente industriale și decoruri de poveste. Se mănâncă bine, se mănâncă variat, bucătăria fiind internațională: poți comanda feluri de mâncare românești, spaniole sau chiar asiatice. How cool is that!?

9. SKYBAR
Skybar București – Calea Dorobanți, nr. 155

SkyBar din Calea Dorobanților este pionier în materie de restaurante la înălțime de la noi. Este primul de acest fel care s-a deschis în Capitală. Atuuri: mâncare buuună rău, apus de soare wow și elemente de decor super faine. În timpul zilei, aici poți lua o pauză de la orașul agitat, iar seara este centrul petrecerilor. Dacă tot este cald afară, merită să-i faceți o vizită.

10. TERASA ASTRODOM
Skybar București – strada Alexandru Constantinescu, nr. 33

Aproape de Mănăstirea Cașin, se află hotelul Domenii Plaza, cu o terasă generoasă care îți oferă o priveliște de vis asupra zonei. De sus, Bucureștiul se vede superb, mai ales că este în vecinătatea parcului Herestrău, iar gazdele vă propun un meniu rafinat și o atmosferă relaxantă. Ce poți să vrei mai mult pentru o seară reușită?

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *