Calator in Bascheti

Lista 2024: 10 pensiuni tradiționale din Maramureș, pentru vacanța ta
Lista 2024: 10 pensiuni tradiționale din Maramureș, pentru vacanța ta

Vrei să cunoști Maramureșul cu adevărat și să îi descoperi minunățiile tradiționale? Să simți liniștea și tihna unui sat românesc autentic? Vă arătăm 10 locuri de cazare superbe, unde vă veți relaxa. 

1. Poieni 39 – o cazare modernă, cu suflet străvechi

Casă tradițională în Maramureș

Unde? Poienile Izei, județul Maramureș, la 14 kilometri de Mănăstirea Bârsana

Mergem spre Poienile Izei, în Maramureş, considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din zonă. Satul se află situat, în centrul Maramureşului istoric, într-o zonă pitorească, potrivită pentru turiștii care vor să iasă din tipare și să experimenteze o bucată de Românie arhaică, tradițională, curată. Când ajungi în sat, vei simți că timpul are răbdare și curge diferit, pentru că, în Poienile Izei, viața îți urmează cursul firesc, netulburată de prea multă modernitate.

Poieni 39 este cea mai noua locație din Maramureș. O casă veche a fost salvată și reabilitată complet, păstrându-i-se autenticitatea, pentru a oferi turiștilor un crâmpei din viața de altădată. Căsuța veche a fost construită, în anii ‘40-‘50, după război, și este o moștenire de familie, aflată la a patra generație de proprietari.

Interiorul este surprinzător: un amestec între tradițional și modern, amenajat întocmai după tradiția locului. Mobilierul și multe dintre obiectele de decor au fost realizate chiar de proprietari, din lemnul de la grinzile vechi, adunate de-a lungul timpului, de la oamenii din sat și din satele vecine, tocmai pentru a-i păstra patina autentică a timpului.

Cabana este premium, are 5 camere și un apartament, toate cu baie proprie, bucătărie complet utilată și un living spațios cu două șeminee și se închiriază în totalitate. Terasa este generoasă, superb amenajată, pentru serile la o poveste sau la un grătar cu prietenii.

Cum rezervi și cât costă? Costă 2.000 de lei în weekend și 1.700 de lei în timpul săptămânii. Capacitatea totală a cabanei este de 12 maximum 14 persoane.

2. La Patru Daci

Case tradiționale în Maramureș

Unde? Ocna Șugatag, jud. Maramureș.

Cauți o experiență autentică Maramureșul istoric, în care să te bucuri și de tradiții, dar și de condiții moderne și primitoare? Poți încerca complexul de case vechi restaurate atent, cu motive dacice: La Patru Daci din Ocna Șugatag. Sunt 4 căsuțe de lemn: Conacul, Casa Fierarului, Casa Vânătorului și Casa Tâmplarului, unde vei descoperi inima autentică a acestui tărâm de poveste. Toate au bucătărie complet dotată și utilată, dormitor, leagăn, o curte generoasă, cu ciubăr. Este locația potrivită pentru familiile cu copii.

Pentru disponibilitate și preț, vezi aici! 

3. The Village Pension

Unde? Breb, județul Maramureș.

Vrei să stai în mijlocul naturii și să te bucuri de un mic colț de rai, în Maramureș, atunci locul perfect să vii este la Village Pension, o locație care pune la dispoziția turiștilor camere în case tradiționale restaurate, dar și trei vile private în idilicul sat Breb. Felul minuțios în care sunt decorate casele, cu mare atenție la detalii, amenajarea curții și ospitalitatea gazdelor te vor face să spui că ai nimerit într-un loc cum rar găsești astăzi, acolo unde timpul mai are răbdare cu oamenii.

Pentru disponibilitate și preț, vezi aici

4. Căsuța din Cotroape

Casă tradițională în Maramureș

Unde? Săcel, Maramureș.

O locație, recent deschisă, din Maramureș, vă poate oferi o vacanță de neuitat: Căsuța din Cotroape. Este o minunăție de cazare, realizată în spiritul zonei, care oferă turiștilor 3 camere și un living generos, cu toate facilitățile. Capacitatea casei este de maximum 8 turiști. De aici, puteți face drumeții și puteți explora toate obiectivele turistice din Maramureșul istoric. Se acceptă animalele de companie în schimbul unei mici taxe.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

5. Casa din Vale

Case tradiționale în Maramureș

Unde? Breb, județul Maramureș.

Mergem și la Breb, în județul Maramureș, unde găsim un complex de șapte căsuțe tradiționale tare frumoase, numite Casa din Vale. Este acel Maramureș cu suflet, cu tihnă și cu peisaje cate îți vor bucura inima. Acesta este proiectul a doi tineri, care s-au mutat din Cluj aici, ca să salveze arhitectura locului și să reînvie comunitatea. Și au făcut o muncă grozavă! Vă invităm să le treceți pragul cu tot cu animalele de companie! Taxă: 50 lei/pet/sejur.

Vezi aici cât costă o noapte de cazare

6. Glodeanca

Pensiune în Maramureș

Unde? Glod, Maramureș – la 50 km de Cimitirul Vesel de la Săpânța și la 70 km de Baia Mare.

Este una dintre cele mai frumoase pensiuni tradiționale în care am ajuns vreodată, situată în mijlocul naturii, în satul Glod. Am fost cazați aici o singură dată, dar de atunci ne-am tot dorit să revenim. Nu doar designul autentic al camerelor, realizat cu mult gust, ne-a impresionat, ci, mai ales, ospitalitatea gazdelor.  Fac bucate bune, tradiționale, ca în Maramureșul de altădată. Aici, acum o sută de ani, pe locul unde se află pensiunea se aflau o moară și o vâltoare, încă funcțională și păstrată de proprietari. Vei avea la dispoziție numeroase facilități: de la curtea ingenios amenajată, living generos, până la cramă, loc de grătar, ciubăr cu hidromasaj și spații de joacă pentru cei mici.

Pentru disponibilitate și preț, vezi aici! 

7. Iz de Maramureș

Case tradiționale în Maramureș

Unde? Șurdești, la 9 kilometri de drumul de la Cavnic, 69 de km de Săpânța, 43 de km de Mănăstirea Bârsana.

Am fost de mai multe ori la ,,Iz de Maramureș”, pentru că este locul pe care o dată ce l-ai descoperit, te vei tot întoarce. Este o senzație unică să dormi într-o casă veche moroșenească, în care totul este aranjat, exact, ca acum 100 de ani. Casele de oaspeți sunt răsfirate în curte, astfel încât îți dau senzația că te afli într-un sat.

Deși totul este nou, interiorul imită foarte bine viața autentică a maramureșenilor din trecut. De la farfurii, linguri, până la cearcefuri totul este făcut la comandă, manual, de meșterii populari din zonă. Gazde perfecte sunt Anca și Ciprian, care, după ce au muncit ani buni în străinătate, s-au întors acasă și au vrut să reînvie satul copilăriei. Locația este adults-only.

Despre disponibilitate și prețuri, vezi aici. 

8. Small Apartment in Breb’s Cosy Barn

Casă tradițională în Maramureș

Unde? Breb, județul Maramureș.

Și tot la Breb, despre care povesteam mai sus, există o căsuță superbă, tradițională, utilată modern, potrivită pentru familiile cu copii sau pentru cei care caută liniștea unui sat autentic maramureșean. Locația se numește Small Apartment în Breb’s Cosy Barn și este compusă din două apartamente cu intrări separate, două dormitoare și două băi. Poate fi închiriată separat sau integral. Este, de fapt, o fostă șură, recondiționată cu mult suflet.

Pentru disponibilitate și preț, vezi aici

9. La Bunici

Casă tradițională în Maramureș

Unde? Vișeu de Sus, județul Maramureș.

Vrei să te întorci în copilărie la bunici, pentru câteva zile? Îți recomandăm o căsuță tare frumoasă, care păstrează aerul anilor din urmă. Se numește La Bunici și se află în Vișeu de Sus. Sunt trei dormitoare, zonă de luat masa, cu un interior amenajat modern, astfel încât oaspeților să nu le lipsească nimic din confortul de acasă. Locația dispune și de ciubăr.

Despre disponibilitate și prețuri, vezi aici. 

10. Casa Berg

Casă tradițională în Maramureș

Unde? Vișeu de Sus, județul Maramureș.

Și tot, în Vișeu de Sus, te poți caza la o altă căsuță tradițională, aflată într-o zonă liniștită, în mijlocul unei grădini imense: Casa Berg. Este o oază de relaxare, pentru cei care vor să descopere Maramureșul istoric, mai ales, că în zonă se află și celebra mocăniță de pe Valea Vaserului. Cabana are trei dormitoare și poate primi șase turiști. Este locația perfectă ca să te deconectezi de lumea orașului.

Despre disponibilitate și prețuri, vezi aici. 

Călătorii inspirate vă dorim!

Despre obiectivele turistice din Maramureș, am scris, aici.

***Acesta este un top realizat de calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locurilor, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *