O cazare inedită. Descoperă căsuțele, ireal de frumoase, din lumea poveștilor
O cazare inedită. Descoperă căsuțele, ireal de frumoase, din lumea poveștilor

Vă este dor de munte și de vacanță? Căutați un loc deosebit, unde să petreceți câteva zile în natură? Mergem, astăzi, împreună, la Vlăhița, în Ținutul Secuiesc, la Harghita, între colinele pitorești ale Transilvaniei, unde vă vom arăta o pensiune inedită, care pare desprinsă din povești. Este aer curat, natură pură și vei avea parte de toată relaxarea de care ai nevoie, într-un decor idilic.

PENSIUNEA HUNNIA – HUNTANYA

Unde? Vlăhița, Harghita: la 290 km de București, la 215 km de Cluj, la 295 km de Iași, la 105 km de Brașov.

Dacă ajungeți între Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc, cu siguranță, vei observa complexul de căsuțe, aflat aproape de marginea drumului, care te va lăsa fără cuvinte din punct de vedere al designului futurist. Este ,,Hunnia Huntanya”, locul pe care trebuie să-l încerci dacă ai de gând să te cazezi în zonă. Forma căsuțelor te va duce cu gândul, într-o oarecare măsură, la iurtele din Asia, fiind sunt construite în jurul unui restaurant, cunoscut, în zonă, pentru preparatele tradiționale delicioase.

Sunt șapte bungalouri spațioase, dotate complet și mobilate simplu, cu mult bun gust și cu atenție la detalii, care poartă nume de conducători huni. Fiecare căsuță are și un loc de grătar. Vă veți simți, cu adevărat, în povești. În plus, mâncarea este tare bună, specifică zonei, un mix de preparate secuiești. Proprietarii sunt foarte ospitalieri și dacă le veți trece pragul vă vor primi cu vin fiert din partea casei.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

Experiența de cazare este una, cu adevărat, specială, iar distanțarea socială este cât se poate de naturală. Ce poate fi mai frumos decât să te trezești dimineața și să savurezi cafeaua, afară, într-un peisaj de vis. Pont: există un loc de joacă pentru copii și spațiu suficient, unde să alerge.

Vezi aici cât costă o noapte de cazare!

De aici, în mai puțin de 20 de minute de mers cu mașina poți ajunge la pârtiile de schi din Harghita Băi.

Bine de știut: Locația servește doar micul dejun, iar pentru celelalte mese puteți face comandă la restaurantele din zonă.

Ce poți face în zonă?

Orașul Vlăhița este situat la poalele Munților Harghita, la o altitudine de 860 de metri, pe malurile râurilor Homorodul Mic și Vârghiș, un loc cunoscut, mai ales, datorită numeroaselor izvoare termale din zonă. Oraşul Vlăhiţa se situează la distanţa aproape egală faţă Miercurea Ciuc (28 km) şi Odorheiu Secuiesc, (24 km), pe Drumul Naţional DN 13. Prima atestare documentară a localităţii datează din secolul al XII-lea, iar activitățile de bază ale locuitorilor au fost prelucrarea lemnului și creşterea animalelor.

Vezi aici alte locuri de cazare în zonă!

Ștrandul Termal Perla Vlăhiței;
Poiana cu Narcise;
Băile Selters;
Atelierul de artă și Meșteșug Vlăhița;
Vârful Harghita Mădăraș;
Muzeul Școlii;
Tinovul Seche și Cascada Szökő.

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *