Calator in Bascheti

Oare când vom înțelege că pământul nu ne mai suportă și că schimbarea stă în noi?
Oare când vom înțelege că pământul nu ne mai suportă și că schimbarea stă în noi?

Lumea în care trăim e greu de privit: planeta arde la propriu. Este dezastru ce se întâmplă acum în Australia, ce s-a întâmplat în Amazon, în Africa Centrală și în Siberia.  Animale moarte, mii de oameni evacuați și o Terra care văzută din satelit arată ca un vulcan care a erupt, acestea sunt imaginile care ar trebui să ne dea de gândit. (sursa foto: Global Research)

(sursa foto: NASA Earth Observatory )

În goana după bani, tăiem munți întregi fără să ne gândim la consecințe, ne bucurăm de natură, dar nu o respectăm, lăsăm în urma noastră mormane de gunoaie și ne întrebăm apoi de ce iarna nu mai e iarnă și de ce vara ajungem să avem tornade chiar și la noi, în România. Oare până când ne va suporta pământul? El ne dă totul și nu ne cere nimic în schimb, poate, doar bun simț.

(sursa foto: Moscowtimes)

Noi suntem cauza dezastrului, dar noi suntem și soluția, dacă ne trezim și chiar facem ceva. Schimbarea începe cu noi!

Asta și-a spus ecologistul indian Afroz Shah, care a inspirat o lume întreagă, după ce a reușit imposibilul și a pus pe picioare ”cel mai mare proiect de curățare” din lume. A reușit să strângă peste 1.000 de voluntari care au crezut în visul lui și au conștientizat gravitatea situației și, împreună, au curățat cea mai murdară plajă din Mumbai.

(sursa foto: voxspacein.com)

În total, au fost adunate  aproximativ 5,3 milioane de kilograme de gunoi și de material plastic de pe plaja lungă de 2,5 kilometri. Rezultatul a fost unul fabulos: din plaja gunoaielor, a devenit un loc relaxat și vizitat azi de milioane de turiști: ”M-am mutat într-un apartament nou, cu view spre plajă și am văzut că gunoaiele au cinci metri înălțime și că un om s-ar putea îneca în plastic. Atunci am spus că trebuie să fac ceva, ca să protejez mediul”, a declarat, la acea vreme, Afroz Shah pentru CNN.

(sursa foto: CNN), (foto cover: unautomne-autrement.com)

Să facem și noi ceva! Să ne trezim din neglijență, indiferență, măcar acum în al nouălea ceas, pentru că altfel pământul n-o să ne mai suporte. Fă pasul mic și începe cu ceea ce vezi în jurul tău! Chiar dacă este doar o hârtie aruncată sau o sticlă, le poți strânge. Poate părea un lucru fără importanță, dar este gestul care ne poate salva. 

Călătorii magice și responsabile vă dorim! 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *