Calator in Bascheti

Satul neștiut de lume, din vârf de munte, locul unde s-a inventat liniștea
Satul neștiut de lume, din vârf de munte, locul unde s-a inventat liniștea

Cum ar fi să mergi într-un colț de rai, izolat în munți, să stai și să admiri natura, într-o liniște deplină, departe de lume și de stresul orașului? Te invităm să descoperim împreună locul unde zumzetul orașului nu mai ajunge, unde nu vei auzi decât foșnetul brazilor alintați de vânt și unde vei avea răgazul să te gândești la ale tale și să-ți mai tragi sufletul. 

Gura Haitii, colțul de rai din inima munților Bucovinei 

Unde? Gura Haitii, comuna Șaru Dornei, Suceava – la 27 de km de Vatra Dornei.

Suntem în Țara Dornelor, bucata acea de Românie, încă autentică, încă tradițională și curată, pe care, dacă o vizitezi, îți va împrumuta și tie un pic din seninătatea și din bunătatea oamenilor. Aici vei simți, cu adevărat, ce înseamnă să fii rupt de lume și să lași, jos, în vale, ale tale necazuri. Pornim din Vatra Dornei spre Gura Haitii, un sătuc izolat, aflat aproape de Parcul Național din Munții Călimani. Drumul este pitoresc, treci prin Șaru Dornei, o comună de oameni gospodari cu case mândre, așezate într-un peisaj de poveste. Îți vine în minte Miorița, atât de frumos este: ,,pe un picior de plai, pe o gură de rai’’.

Gura Haitii este un cătun răsfirat la poalele Munților Călimani, unde vei redescoperi liniștea. Bonus este cerul înstelat, de la un capăt la altul, cum numai în natură îl poți vedea. Este locația ideală doar pentru iubitorii de munte, de aer curat și de liniște. De aici, se pot face numeroase drumeții spre munții din zonă.

Unde te cazezi?

În zonă, se află complexul Haita Land: trei cabane superbe: ,,Pridvor’’, ,,Sihastru’’ și ,,Cuib’’ – cu arhitectură modernă și simplă, minimalistă, cu un interior plăcut, care îi va oferi turistului intimitatea de care are atâta nevoie. Atuul acestor locații este peisajul de poveste, pe care îl poți admira în voie prin ferestrele mari. Nu veți avea niciun vecin în jur, pentru că sunt situate la distanță una față de cealaltă, cu grădini imense și poteci idilice.

,,Pridvor’’, prima casă din complexul ,,Haita Land’’, îți va da sentimentul că ai aterizat într-un mic colț de rai și îți va oferi, în interior, tot confortul de care ai nevoie. Ești, de fapt, înconjurat de munți, dar vei avea tot confortul din oraș. Căsuța poate primi între 4 și 6 persoane, având un dormitor mezanin și living.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

,,Sihastru’’ este o căsuță mai mică, situată mai sus, spre vârf, locul ideal pentru a te liniști și a sta alături de o persoană dragă. Capacitatea căsutei este de 2-3 persoane.

Vezi cât costă o noapte de cazare, aici!

Ajungem și la ,,Cuib’’, spre vale, o fostă casă bătrânească, veche de o sută de ani, renovată cu atenție la detalii și păstrând elementele vechi, care a fost transformată într-un duplex modern, cu accente tradiționale. Sunt două apartamente care pot fi închiriate separat sau împreună. ,,Cuibul’’ poate primi până la opt persoane.

Obiective turistice din zona Șaru Dornei

Comuna Șaru Dornei;
Biserica din Șaru Dornei;
Orașul Vatra Dornei;
Drumeții în natură cu sania;
Parcul Național Călimani;
Tinovul Mic – Şaru Dornei;
Poteca Tematică 12 Apostoli;
Rezervaţia de Jnepeniş şi Pinus Cembra;
Poteca tematică de la Cariera de Sulf a Călimanilor.

Călătorii inspirate vă dorim! 

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *