Calator in Bascheti

Top 10 cazări inedite, de la munte, din România, de neratat, în toamna 2023
Top 10 cazări inedite, de la munte, din România, de neratat, în toamna 2023

Este o toamnă blândă și frumoasă, anotimpul perfect ca să faci o escapadă de câteva zile la munte, la noi, în România. Îți dăm câteva idei. În ultimul an, au apărut cazări speciale, diferite de tot ce știam noi până acum. Sunt proiecte în care mulți tineri au investit suflet și efort și care ne pun la loc de cinste, pe harta turistică a lumii. Hai să le trecem pragul împreună!

1.Cubul din Oglindă

Cabană în Bucovina

Unde? Todireni, Comuna Șaru Dornei, Vatra Dornei, județul Suceava, la 8 kilometri de Vatra Dornei.

Mergem într-o călătorie aparte, într-un loc de vis din mândra Bucovină. Aproape de Vatra Dornei, în satul Todireni, din comuna Saru Dornei, am descoperit, recent, o minunăție de cazare, unică în România. Se numește Cubul din Oglindă și aparține de locația Chalet Green Velvet.

Este un cub realizat din oglinzi imense, suspendat la doi metri deasupra pământului, ascuns între brazi. E ireal de frumos. Interiorul este luxos, nu-ți va lipsi nimic din confortul și din răsfățul de acasă. Ai parte de condiții premium, ca la un hotel de cinci stele, cu toate că te afli în mijlocul naturii.

Ai chicinetă complet dotată și utilată, living, baie și un dormitor la etaj. Cubul din Oglindă este locația potrivită pentru două sau maximum patru persoane.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

2. Sweet Escape Vlădeasa

Cabană în Apuseni

Unde? Rogojel, Cluj, aproape de Vârful Vlădeasa.

Ce ai spune să te bucuri de o mini piscină încălzită, șemineu și o priveliște de vis, în același timp? Îți facem cunoștință cu cea mai nouă cazare din Apuseni: Sweet Retreat Vlădeasa. E deschisă, recent, am testat-o și noi și îți spunem cum a fost. Este o cabană cu trei camere, construită în stil nordic. Punctele forte sunt mini piscina interioară încălzită și ferestrele mari, care te lasă să admiri peisajul superb. Cabana are o bucătărie complet utilată, o baie, șemineu, dar și zonă de grătar.

Ce poți face în zonă? Noi am făcut o drumeție spre Vârful Vlădeasa. Mai poți vizita: Arborele Sequoia din Rogojel, Castrul Roman Resculum, Muzeul Octavian Goga, Moara de apă de la Bologa, Cascada Vălul Miresei.

Ce am fi vrut să fie diferit. Cabana este recent deschisă, iar zona exterioară mai necesită mici finisaje, însă e pregătită deja să primească oaspeți.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

3. Forest Nook

Casă tradițională în Bihor

Unde? Cătunul Pojorâta, comuna Șuncuiuș, județul Bihor.

În Apusenii Bihorului, am descoperit vara aceasta, un colț de rai, tare frumos. Este o căsuță veche adusă din Maramureș și amenajată modern. Interiorul te va surprinde prin atenția acordată detaliilor: este ca și cum ai intra într-o lume de poveste, din care nu ai mai vrea să pleci. Sunt elemente tradiționale reinterpretate. Cât despre peisaj: îți va tăia respirația. Diminețile și serile pe terasa cabanei sunt o încântare. Locația este potrivită pentru maximum 5 turiști.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

4. Infinity Cabin

Cabană în Apuseni

Unde? În Râșca, județul Cluj, la 30 de kilometri de Cluj Napoca.

Tot în Apuseni, aproape de Cluj, se află o altă locație de poveste, care îți va oferi peisaje de vis. Infinity Cabin este locul unde când vei ajunge, îți vei dori să tot revii. Peisajul este unul de basm, cu munții semeți care își dezvăluie secretele prin ferestrele generoase. Este situată într-o zonă izolată, departe de tot și de toate, cadrul perfect ca să te conectezi cu natura. Sunt 6 dormitoare și 7 băi, iar capacitatea maximă este de 20 de turiști. Ai la dispoziție și jacuzzi și zonă de grătar.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

5. Montebello Chalet

Cabană în județul Sibiu

Unde? În Porumbacu de Sus, județul Sibiu.

La poalele Munților Făgărăș, într-o zonă superbă, aflată în mijlocul pădurii, găsim o cabană desprinsă parcă din povești: Montebello Chalet. Este locul potrivit să te mai desprinzi de viața agitată de la oraș și să-ți mai dai răgaz câteva zile într-un colț de rai. Sunt două camere amenajate superb, cu o terasă generoasă, iar punctul forte al locației este jacuzziul panoramic amplasat într-o seră. Imaginează-ți cum ar fi să stai aici și să asculți liniștea nopții!

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

6. The Hut Retreat

Cazare în Mărginimea Sibiului

Unde? Fântânele, Mărginimea Sibiului, la 3 kilometri de Sibiel.

Îți dorești câteva zile relaxante, pline de sens și de liniște? Hai în Mărginimea Sibiului, la The Hut Retreat, ca să asculți curgerea lentă a timpului într-un sat idilic de la poalele Dealului Șura. Este o locație formată dintr-o veche șură și o casă bătrânească din 1895, restaurată atent și puse în circuitul turistic. Deși sunteți în zona rurală, nu vă va lipsi nimic din confortul modern. Sunt 4 dormitoare, 2 cu băi proprii și 2 cu băi comune, și un living generos.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

7. Hideaway in Bucovina

Cabană în Suceava

Unde? Demărcușa, Moldovița, județul Suceava.

În frumoasa Bucovină, descoperim o cazare inedită, în stil nordic, situată pe un deal din Demărcușa, aproape de Moldovița, care îți va oferi o priveliște ireal de frumoasă: Cabana Hideaway. Interiorul este gândit să-ți ofere o experiență confortabilă. Punctul forte al locației este plasa suspendată din exterior, unde poți sta să admire în voie zona. Cabana are o capacitate de 6 persoane. Sunt 2 dormitoare, o baie și un living open space.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

8. Ungefug A Frame

Cabană A frame la Sighișoara

Unde? În Sighișoara, județul Mureș, la 21 de kilometri de Biserica Fortificată de la Saschiz și la 31 de kilometri de Biertan.

Să vă arătăm un proiect nou, deschis, recent, la Sighișoara: Ungefug A Frame. Sunt două căsuțe de tip A frame, tare frumos aranjate și decorate, care pot primi maximum 5 turiști fiecare. Veți avea în interior, toate facilitățile de care ați putea avea nevoie, iar, în curtea generoasă, există și loc de grătar ca să vă puteți relaxa în mijlocul naturii.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

9. Krest Relaxing Heights

Cabane A frame la Vatra Dornei

Unde? În Vatra Dornei, județul Suceava.

Dacă vrei toamna aceasta să descoperi Vatra Dornei, un loc de unde poți să începi explorarea este de la Krest Relaxing Heights, pentru priveliștea de poveste pe care o vei avea asupra întregii zone. Sunt două cabane de tip A house – una cu o capacitate de 5 persoane, iar cealaltă de 8 persoane – foarte frumos decorate, modern și cu stil.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

10. Porumbacu Garden

Cabană A frame în Sibiu, adults only

Unde? În Porumbacu de Sus, Sibiu

În deja celebrul sat Porumbacu de Sus, pășim pragul celei mai noi cabane de tip A-frame din zonă: Porumbacu, Garden, construită într-o zonă idilică, aproape de malul unui râu, cu priveliște spre Munții Făgăraș. Locația este potrivită pentru cuplurile care vor să aibă parte de o escapadă relaxantă în natură. Locația este amenajată cu mult bun gust și îți oferă toate facilitățile de care ai putea avea nevoie pentru un sejur de vis și poate primi maximum 3 turiști.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *