Calator in Bascheti

 Superb! S-a deschis cea mai frumoasă piscină infinity din România
 Superb! S-a deschis cea mai frumoasă piscină infinity din România

Ce ai spune să faci o călătorie de poveste în superbul Maramureș, acolo unde veți găsi, poate, cel mai spectaculos și mai neașteptat loc, unde poți să te răcorești vara aceasta. Este o piscină de tip infinity, cu un design uimitor, suspendată pe piloni, pe coasta unui deal, care și-a redeschis porțile pe 1 mai. Piscina are acum în jur de 28-30 de grade, iar, din 15 mai, proprietarii ne-au spus că va avea aproximativ 32 de grade. 

 ,,PISCINA PĂ COASTĂ’’ – LOCUL DE VIS, UNDE TREBUIE SĂ AJUNGI VARA ACEASTA

Unde? Mara, județul Maramureș, la 38 de kilometri de Baia Mare, la 169 de kilometri de Cluj Napoca sau la 633 de kilometri de București.

Mergem în Maramureș, tărâmul de poveste din nordul țării, unde am descoperit un adevărat rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din zonă, în Mara. Da, exotic, pentru că dacă te uiți doar la fotografii, nu ai crede că te afli în unul dintre cele mai tradiționale sate ale României.

,,Piscina Pă Coastă’’ este însă visul împlinit al tânăr din sat, care a crezut cu tărie că se pot face proiecte turistice îndrăznețe și la noi acasă, ca să poți oferi turiștilor condiții la fel de bune ca în străinătate. Și, într-adevăr, locul nu este cu nimic mai prejos decât celebrele locații instagramabile din lume. Vezi aici unde te cazezi în zonă! 

A fost un proiect greu de plănuit și de realizat, pentru că să ai curajul să ridici o piscină de asemenea volum pe coasta unui deal necesită un efort uriaș. Rezultatul pe noi ne-a uimit:  ceea a ieșit este, de-a dreptul, fabulos. Designul atipic pentru o piscină din România se încadrează perfect în peisaj și nu știrbește cu nimic frumusețea naturală a zonei. Locația aparține de pensiunea cu același nume: ,,Pensiunea Pă Coastă’’, care oferă turiștilor 10 camere de vis, construite în stil maramureșean, cu accente moderne.

Dacă nu ai ști unde te afli, ai putea spune, cu mâna pe inimă, că ești cel puțin într-un colț din celebra insulă a Indoneziei – Bali – în Elveția sau în Italia, acolo unde se află locații cu piscine asemănătoare. Surprinzător este faptul că ești chiar în Maramureșul istoric, unde nu te-ai fi așteptat să găsești o astfel de locație. Vezi aici unde te cazezi în zonă! 

Este un contrast uimitor între piscina modernă și împrejurimile idilice cu dealuri verzi și construcții tradiționale din lemn, cu iz românesc. Toate acestea îți vor da un sentiment aparte. Te simți ca-n Bali, dar ești în al nostru Maramureș. Îți recomandăm să te informezi înainte despre starea vremii și temperatura apei, pentru că, fiind o zonă de munte, confortul în apă depinde mult și de condițiile meteo.

Vezi aici unde te cazezi în zonă! 

Preț: 100 lei/persoană, pe zi, cu șezlong inclus. Pont: dă un mesaj proprietății, mai ales în vârf de sezon, să afli dacă există șezlonguri disponibile.

Unde te cazezi?

Locul are și cazare, dar te poți caza oriunde în zonă. Piscina este deschisă pentru clienții din exterior. În zonă sunt multe pensiuni, la preț bun, majoritatea în stil tradițional. De altfel, așa am făcut și noi. Ne-am cazat în altă parte și am venit aici pentru piscină. De reținut: în weekenduri și august poate fi aglomerat. Vezi aici unde te cazezi în zonă! 

CE POȚI FACE ÎN ZONĂ?

Satul Mara se află în inima Maramureșului. Cele mai importante obiective turistice sunt la câțiva kilometri distanță.

Cimitirul Vesel – la 45 de kilometri;

Mănăstirea Bârsana – la 32 de kilometri;

Mocănița – la 71 de kilometri;

Biserica Șurdești, cea mai înaltă Biserică de lemn din lume (monument UNESCO) – la 36 de kilometri.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *