Calator in Bascheti

Top 10 pensiuni de la munte, cu jacuzzi încălzit, pentru o relaxare într-un peisaj de vis în România
Top 10 pensiuni de la munte, cu jacuzzi încălzit, pentru o relaxare într-un peisaj de vis în România

1. CASA GLOD
Pensiune cu ciubăr la munte, cu priveliște de poveste

Glod, Alba – la 25 de km de Cetatea Alba Carolina, la 48 de km de Parcul Național Cheile Caprei

Începem topul în forță, cu poate cea mai frumoasă pensiune, în care am ajuns noi în România. Știi vorba aceea, “vedi Napoli, e poi muori?”. Cam așa e și cu Glodul. “Try Glod”, ca să te doară urechile de atâta de liniște. Aici, Alin și Dora au făcut din nimic, poate cel mai frumos loc din România. După 15 ani de muncă în străinătate și-au dat seama că România este magică și că, până la urmă, schimbarea începe de ei…, de la noi toți. Așa a apărut proiectul Casa Glod: trei case vechi de peste 100 de ani, aduse bucată cu bucată din Maramureșul autentic. Despre ciubăr spunem atât: simply wow! Lăsăm imaginile să vorbească de la sine.

CÂT COSTĂ?
Mai multe fotografii și prețul unei nopți de cazare, găsiți aici.

2. MĂRGĂU APUSENI
Pensiune cu ciubăr în Munții Apuseni
Mărgău, Cluj: la 68 de km de Cluj-Napoca, la 446 km de Iași, la 255 km de Timișoara, la 462 km de București

Cei care își propun ca vizita în oraș să fie mai scurtă și să profite de un weekend în gașcă în mijlocul naturii trebuie să ajungă musai la pensiunea Mărgău Apuseni. Mărgău e, poate, cel mai frumos sat din Cluj și unul dintre cele mai frumoase de la noi, așa că experiența de aici va fi una de neuitat.

View-ul de la cabană e unul care îți taie respirația, iar designul din interior te va lăsa cu gura căscată. Ce poate fi mai fain decât să stai în ciubăr, chiar și în zilele mai reci de toamnă, și să te bucuri de un așa peisaj?
 
CÂT COSTĂ?
Pensiunea se închiriază doar integral, costă 1000 de lei pe noapte și are 12 locuri de cazare.

3. MEANDER
Pensiune cu ciubăr în Apuseni
 
Băița, Cluj: la 40 de km de centrul Clujului, la 420 de km de București, la 336 de km de Timișoara, la 367 km de Iași

Rămânem tot în Apuseni, pentru că vrem să vă aratăm o pensiune faină și chill din satul Băița, de lângă Gherla, pe care o recomandăm tot celor care vor să aibă seara parte de liniște. Ne-a plăcut mult aici stilul rustic, cu acel touch de modern care nu știrbește nicio secundă autenticitatea locului, dar mai ales ciubărul numai bun pentru un răsfăț în mijlocul naturii.

CÂT COSTĂ?
Cât costă o noapte de cazare, vedeți aici.

4. BIO HAUS CIORAN
Pensiune cu ciubăr aproape de Sibiu

Nucet, Sibiu – la 20 de km de Sibiu.
Emil e fost ofiţer MAPN, iar soţia lui, Mioara, este de profesie tehnician. Au lăsat în urmă orașul și și-au schimbat viața. Au renunțat la afacerile lor cu produse fast-food și au ales să trăiască sănătos și să împartă noul stil de viață cu oaspeți din toată lumea.


Practic, au creat la Nucet, un cătun din Sibiu, unde mai trăiesc doar 30 de oameni, un colț de rai pentru copiii mari și mici, așa cum le place lor să spună: o pensiune, dar și o fermă certificată ecologic, unde cei doi procesează fructe şi legume bio, dar și un colț de rai unde să te relaxezi, într-un hot tube tradițional.

CÂT COSTĂ?
Prețul cazării într-o cameră dublă este de 160 de lei pe noapte. Copiii până la vârsta de 7 ani au gratuitate la cazare.

5. VAMA 54 BOUTIQUE

Pensiune cu ciubăr aproape de București

Dalghiu  – la 73 de km de Castelul Bran, la 200 de km de București, la 314 de km de Cluj, la 458 de km de Timișoara

Am aflat de Vama 54 printr-un anunt de tip sponsorship pe Facebook. Am zis: “hai să mergem!” și nu ne-a părut rău, pentru că tot ce am găsit aici ne-a făcut să ne dorim ca, la un moment dat, să ne întoarcem. Situată în rezervația naturală Ciucaș, Vama 54 este o oază de liniște, perfectă de încărcat bateriile, după un an agitat.

Chiar dacă se află într-o zonă cu natură sălbatică, se ajunge ușor și cu mașina. De reținut, însă, că ultimii 5 kilometri nu sunt asfaltați. Însă, tocmai acesta este farmecul locului. Jacuzzi-ul de aici e grozav și are un view superb spre munți. Despre priveliștea din camere nici nu mai are rost să scriem prea multe.

CÂT COSTĂ?

Toate informațiile despre cazare, vedeți aici.

6. PÎRÎU MORII

Pensiune cu ciubăr în Bucovina

Gura Humorului, Suceava: la 457 km de București, la 162 km de Iași, la 275 km de Cluj

Mergem acum în frumoasa Bucovină, într-un loc cu o priveliște încântătoare: o constructie nouă, dar cochetă, terase și ciubăre cu view superb, locuri de joacă pentru copii, totul integrat într-un peisaj de basm cu pădure, pasuni, râu și o liniște desăvârșită.

Pensiunea este situată pe malul pârăului cu același nume. Vecini îți vor fi doar păsările și asta pentru că pădurea este la doar câțiva metri de pensiune. E, de departe, locul perfect de încărcat bateriile după o săptămână agitată.


CÂT COSTĂ?

Prețul unei nopți de cazare îl puteți vedea aici.

7.KIRALY VENDEGHAZ

Pensiunea cu ciubăr cu priveliște la munte

Rimetea, Alba: la 281 km de Timișoara, la 59 km de Cluj, la 406 km București

Ne întoarcem în Ardeal, pentru că următoarea destinație pe care vrem să v-o propunem sperăm să vă uimească, așa cum ne-a uimit pe noi. Pensiunea Kiraly e în Rimetea, un sat așezat la poalele munților Trascău, sub spectaculoasa Piatră a Secuiului.

Când am ajuns la aici am avut senzația, pentru câteva clipe, că mă aflu într-un sat de munte din Elveția. Mi-a trebuit ceva timp să-mi închid gura căscată la propriu.

E tabloul perfect al naturii din care nu-ți mai vine să pleci și pe care-l vei putea privi din orice colț al pensiunii, din camere, de pe terasă sau din ciubărul de lemn.

8. HETVEZER (PENSIUNEA SECUIASCĂ)
Pensiune cu ciubăr în natură

Sub Cetate, Harghita – la 310 km de București, la 389 de km de Iași, la 201 km de Cluj-Napoca, la 419 km de Timișoara

Să trecum, acum, în Harghita, la pensiunea Hetveszer, un loc perfect pentru familiile cu copii. Locul este “child friendly”, iar proprietarii au mare toleranță pentru energia și nevoile celor mici. Locul e potrivit pentru călătorii în bascheți amatori de drumeții în Munții Giurgeu.Cascada Vărșag se află în imediata apropiere, iar de aici veți putea explora ușor mai multe satele secuiești tradiționale. Chiar dacă zona este sălbatică, se ajunge ușor cu mașina în oricare dintre punctele turistice cunoscute.

CÂT COSTĂ?
Află aici.

9. ALPINA DELUXE
Pensiune cu ciubăr în Maramureș

Moisei, Maramureș: la 16 km de Mocănița, la 47 de km de Mănăstirea Bârsana, la 84 km de Cimitirul Vesel

Facem o vizită și în Maramureș, într-unul dintre cele mai frumoase sate în care am ajuns noi, Moisei. Nu satul în sine e cel care ne-a uimit aici, ci peisajul și natura sălbatică din jurul lui. În acest rai pe pământ, se află și pensiunea Alpina Deluxe, chiar la poalele munților Rodnei, într-un peisaj de munte superb. Liniștea e atuul principal, dar și frumusețea naturii sălbatice.Parcul Național Munții Rodnei se află la doar 500 de metri distanță, așa că locul este numai bun pentru iubitorii de drumeții.

CÂT COSTĂ?
Prețurile le puteți vedea aici.

10. PENSIUNEA SEKELY

Pensiune cu ciubăr la munte
Ciumani, Harghita – la 339 de km de București, la 210 km de Cluj, la 223 de km de Iași

Pensiunea Szekely este situată în inima munților Gurghiului, lângă o pădure, la doar 9 km de centrul comunei Ciumani. Complexul se află într-o locaţie idilică în Ardeal şi vă oferă camere confortabile pentru a vă putea bucura de munte. Complexul are o piscină, un centru spa. Noi am preferat, însă, relaxarea la ciubărul cu apă sărată, cu un view super spre munte.


CÂT COSTĂ ?
Află aici.

De reținut:
***Recomandările Călător în Bascheți sunt niște review-uri și reprezintă strict perceția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.
***La unele dintre locațiile recomandate, prețul ciubărului poate să nu fie inclus în cazare. Pentru informații, contactați proprietatea. 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *