Top 10 pensiuni de poveste de la munte, pentru o vacanță de vis în România
Top 10 pensiuni de poveste de la munte, pentru o vacanță de vis în România

Hai să descoperim locurile magice din România noastră faină. În această perioadă, vom aprecia, mai mult  ca niciodată, pensiunile mici, intime, de la munte, cât mai aproape de natură și, de ce nu, cât mai izolate. Se încadrează perfect în opțiunile și obiceiurile de travel pentru această perioadă. Și da, avem locuri de poveste și la noi în țară, mai puțin știute. Punctul lor forte? Peisajul de vis și serviciile de calitate. 

1. MOON RESORT

Peisaje de neuitat, văzute din pat

Bușteni, PRAHOVA: lângă castelul Cantacuzino

Este locul în care dacă ajungi nu vei uita vreodată peisajul care ți se va așterne în fața ochilor. Practic, din patul tău poți să vezi munții Bucegi și, cu siguranță, te vei îndrăgosti de acest loc de basm. În acest moment, Moon Resort e pensiunea momentului în România.

E primul complex de căsuțe mobile din România, care pentru noi înseamnă mai mult decât un loc de cazare. E o experiență unică, high-class, de încercat măcar o dată în viață, care îți permite să evadezi din cotidian. E cadrul perfect, în care poți să îți petreci timpul alături de prieteni sau de familie. Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine. Vă spunem doar atât: locul e wow și nemaivăzut în România.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

2. CASA MARIA

Pensiune cu view spre munte

Lunca Vișagului, Cluj: la 538 de km de București, la 96 km de Cluj, la 269 km de Timișoara

Începem topul nostru în forță, cu un loc superb din Transilvania. I se spune ”casa dintre nori”. Nouă ne place să-i spunem raiul pe pământ. Ruptă de lume și de orice umbră de agitație, Casa Maria este locul unde îți vei găsi liniștea de care ai nevoie după o săptămână agitată. Pensiunea se află în munții Vlădeasa, la aproximativ 1.100 metri altitudine, într-un loc izolat. Ultimul kilometru de drum până în colțul acesta de paradis se parcurge pe o cărare forestieră.

Nu e un drum greu, dar, ce vă putem spune cu mâna pe inimă, este că merită fiecare metru parcurs. Este un loc de care te vei îndrăgosti, pentru că, fie că te vei afla în cameră, pe terasă, în livingul cu cărți și jocuri indoor, priveliștea munților înzăpeziți te va uimi. Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

Vezi cât costă: AICI

3. KAVALLIERA

Pensiune la munte pentru familii cu copii

Cotormani, Harghita: la 254 km de Cluj, la 269 km de București, la 489 km de Timișoara

Pentru cei care caută câteva zile de relaxare în afara orașului, cu peisaje naturale și cu multă liniștite, pensiunea Kavalliera este ideală. Kavalliera este mai mult decât o pensiune, este și un centru de echitație, un bun prilej pentru cei care iubesc să călărească, dar și pentru familiile cu copii. Aici vă veți simți în siguranță. Și asta pentru că pensiunea are camere puține și este situată în mijlocul unui deal, departe de orice urmă de aglomerație.

Pe noi ne relaxează gătitul, chiar și atunci când mergem în vacanță. Așa că ne-am bucurat de camera cu bucătăria complet utilată. Fiecare cameră are o sobă de teracotă, de care noi ne-am lipit, cu un pahar de vin fiert cu scorțișoară în mână, ori de cate ori, am venit de afară.

Vezi cât costă: AICI

4. CETĂȚUIA

Pensiune la munte, aproape de București

Comuna Măgura, Buzău, la 110 la kilometri de București

Mergem acum aproape de București, ca să vă aratăm un loc ascuns în inima pădurii. Pensiunea Cetăţuia este situată pe dealul cu același nume, la 632 m altitudine, într-un decor de poveste, care te va uimi din prima clipă. Este liniște, multă liniște, fix ce ai nevoie după ce ai evadat din orașul nebun. Sunt 10 camere mobilate modern, cu terasă generoasă, unde poți să stai și să-ți aduni gândurile. Tip: noi am mâncat foarte bine aici.

Pensiunea are o poveste uimitoare. La numai un an de la încoronarea sa la cârma Principatelor Unite, regele Carol I a vizitat Buzăul în căutarea unui loc pitoresc pentru a construi reședința de vară, Castelul Peleș. A urcat în vârful Cetăţuia, însă panorama de vis nu a fost un argument suficient de convingător pentru rege. Lipsa unei surse de apă potabilă, la acea vremea, l-a făcut să renunțe la planul de a construi aici Castelul Peleș.

Vezi cât costă: AICI

5. CASA GLOD

Pensiune cu ciubăr la munte, cu priveliște de poveste

Glod, Alba – la 25 de km de Cetatea Alba Carolina, la 48 de km de Parcul Național Cheile Caprei

Mergem în Apuseni ca să vă arătăm una dintre pensiunile noastre preferate din România. Știi vorba aceea, “vedi Napoli e poi muori?”. Cam așa e și cu Glodul. “try Glod”, ca să te doară urechile de atâta de liniște. Aici, Alin și Dora au făcut din nimic, un paradis pe pământ.

După 15 ani de muncă în străinătate, și-au dat seama că România este magică și că, până la urmă, schimbarea începe de la ei…, de la noi toți. Așa a apărut proiectul “Casa Glod”: trei case vechi de peste 100 de ani, aduse bucată cu bucată din Maramureșul autentic. Chiar dacă pensiunea este izolată pe un deal, deasupra satului, există drum de acces pietruit și veți ajunge fără probleme aici. Mai mult, casele sunt poziționate departe una de cealaltă, astfel încât veți avea partea și de intimitate.

Vezi cât costă: AICI

6. LA CHEIA GLOGOVEI

Pensiune la munte în Oltenia

Glogova, Gorj: la 341 km de București, la 338 km de Cluj, la 281 km de Timișoara, la 731 km de Iași.

Ajungem în Oltenia. Într-un peisaj ireal de frumos, la marginea unei păduri, departe de orice sursă de gălăgie, la capătul satului Glogova, aflat la granița dintre Gorj și Mehedinți, vei găsi pensiunea “La Cheia Glogovei”. Este o cabană cochetă, modernă, curată, complet utilitată, perfectă pentru cei care vor să-și încarce bateriile pentru câteva zile.

Pensiunea, care nouă de place tare mult, are patru camere, fiecare cu baie proprie, living, bucătărie complet utilată, foişor, grătar de grădină, biciclete, masă de tenis și wifi. Pensiunea se poate închiria individual sau integral. Și mai e ceva! Pensiunea acceptă și vouchere de vacanță. Sună bine, nu-i așa?

Vezi cât costă: AICI

7. TREE COTTAGE

Căsuță în pădure, la munte

Păulești, Hunedoara, 20 km de Arieșeni și la 47 km de Deva

Călătorim, acum, spre inima Transilvaniei, unde găsim în liniștea satului Păulești o căsuță idilică, locul nimerit să fugi de lume.

”Tree Cottage” este potrivită pentru temerarii care vor să trăiască un weekend la înălțime, în liniștea pădurii, fără vecini, fără haosul orașului, lângă un foc de tabară și sub cerul înstelat. Ce-ți poți dori mai mult? Experiența este una de neuitat, căsuța în copac fiind construită în mijlocul pădurii, pe unul dintre dealurile de aici. Lăsăm fotografiile să vă convingă.

8. CASA DIN VALE

Pensiune tradițională în Maramureș

Breb, Maramureș: la 45 km de Cimitirul Vesel, la 26 de km de Mănănăstirea Bârsana

Trecem dealul, ca să ajungem și în Maramureș, la poalele munților Gutâi, în Breb, satul de suflet al prințului Charles. Aici, după o viață trăită la oraș, Roxana și Florin Vale și-au făcut propriul colț de rai, pe care acum îl împart cu turiști din toate colțurile lumii.

Au cumpărat câteva sate maramureșene și le-au transformat într-un muzeu viu. Miroase a lemn și ai senzația că te întorci în copilărie, la căsuța bunicii. Asta am simțit și noi, o dată ce am intrat în șura lui Costan, unde, până mai ieri, stăteau vitele, iar azi e unul dintre cele mai cerute locuri de cazare. Chiar dacă satul este turistic pe timp de vară, avantajul resortului este că e construit în capătul satului, iar de aici încolo, e doar natură și mult verde.

Vezi cât costă: AICI

9. CASA MARIA

Pensiune la munte aproape de Cluj

Călățele Pădure, Cluj – la 5 km de lacul Beliș

Ne mutăm, acum, în Cluj, într-una dintre cele mai frumoase case tradiționale de munte din România. Casa Maria este situată chiar în inima Apusenilor, într-un peisaj de poveste. Ceea ce ne-a plăcut aici cel mai mult sunt ferestrele mari, cu vedere la munte, fiecare dintre ele fiind, parcă, un tablou în sine.

Nu este pentru cei care caută distracții cotidiene. Este, mai degrabă, un loc zen, potrivit pentru yoga și meditație. Cei care caută liniștea se vor simți ca în rai. Pădurea de conifere ce o înconjoară vă oferă intimitate, dar și un aer curat. Aceasta experiență este destinată celor care iubesc peisajele sălbatice și natura nealterată.

10. MADARASI GYOPAR PANZIO

Pensiune child friendly la munte

Izvoare, Harghita: la 261 km de Iași, la 315 km de București, la 213 km de Iași

Madarasi Gyopar este încă o propunere de pensiune child friendly cu un raport preț-calitate excelent. Pensiunea este situată în inima munților, departe de tot și de toate, și este potrivită pentru copiii de toate vârstele. Cei mici vor avea aici spațiu suficient de joacă, în natură, într-un peisaj de vis.

Interiorul cabanei are un design modern, dar cu foarte mult bun gust, amenajat și el cu zone de joacă pentru cei mici.

Vezi cât costă AICI:

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook