Calator in Bascheti

Top 10 pensiuni uimitoare cu piscină sau ciubăr, la noi, la munte
Top 10 pensiuni uimitoare cu piscină sau ciubăr, la noi, la munte

Este toiul verii și temperaturile extrem de ridicate ne îndeamnă să ne răcorim puțin la o piscină, la munte. V-am pregătit, mai jos, un top special cu pensiuni cu piscină și ciubăr pentru cei care vor să guste vara din plin. Haideți să le descoperim împreună!

1.CASA CIFU

Cabană de lux cu ciubăr la munte

Unde? Toplița, Harghita, Strada Murelor, nr.143.

Dacă vrei răcoarea muntelui și un loc izolat, Casa Cifu, o cabană premium, poate fi alegerea ideală pentru a petrece câteva zile departe de tumultul orașelor și de gradele prea mari din termometre. Pensiunea are 3 dormitoare, cu 2 băi, iar proprietatea se închiriază integral și poate primi 8 turiști. Ca si facilități, ai la dispoziție un ciubăr tare fain, o bucătărie complet utilată și parcare.

În curte, ai tot ce ai nevoie pentru un grătar sau ceaun și te poți bucura și de un foc de tabără în serile de stat la povești cu prietenii, la un pahar de vin. Și un lucru deloc de neglijat, chiar de luat în seamă, la Casa Cifu se pune accentul pe servicii de calitate, pe confortul turistului, așa cum rar găsești la noi, în România.

În interior, te va uimi designul simplu și elegant, cu elemente din lemn și fier forjat, îmbinate armonios într-o cromatică atent aleasă, tocmai ca să-ți ofere sentimentul de relaxare. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, ci gândit în detaliu ca să-ți ofere un sejur de vis.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

2. MARIE CHALET

Pensiune cu piscină la munte

Unde? Strada Principală 234 B, sat Breaza, comuna Lisa, Țara Făgărașului, la 5 kilometri de Sâmbăta de Sus, la 38 de kilometri de Zărnești.

Mergem și în Țara Făgărașului unde descoperim,,Marie Chalet”, o cabană făcută cu suflet, locul potrivit pentru o evadare de câteva zile alături de cei dragi. Este un colț de rai, care merită descoperit pe îndelete. Te va uimi peisajul de poveste, felul în care sunt amenajate camerele, grădina generoasă și ospitalitatea firească a gazdelor. ,,Marie Chalet” are 6 dormitoare, o piscină în aer liber, cu priveliște spre munte.

Ce poate fi mai relaxant decât să stai pe sezlong, să savurezi un pahar de vin la apus și să vezi crestele acoperite de zăpadă ale Făgărașilor? Sau să te răsfeți cu o masă în doi în grădină? Pe lângă amplasarea de poveste, atuul acestei locații sunt camerele cu un design modern, plăcut, în care predomină culorile calde și decorațiunile alese cu mult bun gust, tocmai ca să te facă să te simți acasă.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

3. BRIZA

Pensiune cu piscină la Orșova

Unde? Orșova, Mehedinți: la 368 km de București, la 203 km de Timișoara, la 347 km Timișoara, la 760 km de Iași.

O altă cazare de top, deloc de neglijat vara aceasta este Briza, proiectul ambițios al lui Gabriel, un tânăr care a transformat o casă bătrânească, într-un adevărat colț de rai, care le va da până și celor mai pretențioși călători sentimentul de acasă. Conceptul Briza poartă semnătura unei echipe de designeri valoroși, printre care și Adela Pârvu. (fost designer Visuri la Cheie). Așa că merită să le treceți pragul și să vă relaxați într-un decor superb.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

4. CABANA BERG

Pensiune cu ciubăr la munte

Unde? Someșu Rece, sat Păltinei, Cluj – la 30 de km de Cluj, la 328 de km de Timișoara, la 412 km de Iași, la 460 de km de București.

Mergem și aproape de Cluj Napoca, la ,,Cabana Berg’’ din Someșul Rece. Este, de fapt, o clădire impunătoare, formată din două corpuri, făcute din lemn, sus, pe vârful unui deal. Ce-ți va atrage atenția, de prima dată, este stilul în care este construită: tipic scandinav, din lemn și cu geamuri generoase, care te vor lasă să admiri în voie toată zona de poveste.

Trebuie să știți că sunt 4 dormitoare cu paturi duble, un living room generos și o bucătărie complet echipată. Proprietatea poate găzdui 10 persoane. Și dacă tot suntem sus pe munte, nu putea să lipsească ciubărul cu apă sărată, răsfățul turistului în aceste zile toride. Acesta se închiriază contra cost, doar la cerere.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

5. CASTELNOR

Pensiune cu piscină la Păltiniș

Unde? Păltiniș, Sibiu: la 298 de km de București, la 177 km de Cluj, la 282 km de Timișoara.

La doar 4 kilometri de pârtia Oncești și în apropierea și a altor pârtii din zona Păltiniș, veți descoperi superbul resort de la Castelnor. E un loc care te va uimi, din orice colț al complexului te vei afla. Atuurile acestui loc sunt piscina exterioară, de tip infinity și piscina-jacuzzi, cu un view superb spre munte. Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

6. RETREAT MĂRGĂU APUSENI

Unde? Mărgău, Cluj: la 68 de km de Cluj-Napoca, la 446 km de Iași, la 255 km de Timișoara, la 462 km de București.

Pensiune cu piscină exterioară încălzită și iarna

Putem spune că piscina de tip ,,infinity”, de la pensiunea ,,Mărgău Apuseni” este cea mai instagramabilă destinație de vacanță, în această vară, în România și una dintre cele mai spectaculoase piscine de munte, pe care le-am văzut noi vreodată. Prin modul în care a fost suspendată, un lucru deloc ușor de executat din punct de vedere arhitectural, piscina este o premieră absolută la noi. Suspendată la patru metri de pământ, piscina are o lungime de șapte metri și îți lasă impresia că se unește cu muntele. Nu mai are rost să vă spunem că priveliștea spre munți este una tare faină.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

7. CARPENTIERE ARENA

Pensiune cu piscină la Rășinari

Unde? Rășinari, Sibiu: la 174 km de Cluj, la 269 km de Timișoara, la 283 km de București.

Carpentiere Arena este o oază de liniște situate la 16 kilometri distanță de Sibiu, pe drumul spre cea mai înaltă stațiune din țară, Păltiniș. Fie ca vreți o zi liniștită la piscină sau doriți, pur și simplu, să vă relaxați la munte, departe de tot și de toate, aici vă veți încărca, mai mult ca sigur, bateriile. Punctul forte: amplasarea și serviciile, dar mai ales piscina generoasă, cu priveliște spre munte.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

8. VALEA VERDE RETREAT

Pensiune cu lac și ciubăr

Cund, Mureș – la 30 de km de Sighisoara, 43 de km de Târgu Mureș.

Am ținut să trecem pe lista noastră și pensiunea Valea Verde, deși nu se află într-o zonă de munte, însă peisajul pe care îl oferă aici dealurile Transilvaniei e unul de vis. Cund e un sat, până mai ieri necunoscut, unde soții Jonas și Ulrike Schäfer, doi nemți îndrăgostiți de România, au făcut, poate, cel mai spectaculos resort tradițional din țară. Jonas a cumpărat mai multe case din sat, le-a recondiționat și s-a apucat de turism.

Am fost oaspeți la Cund, până acum, de patru ori și, de fiecare dată, Jonas ne-a surprins prin ospitalitate și prin gustul irepetabil al preparatelor fine, simple, făcute numai cu produse din zonă. Nu veți găsi aici o piscină clasică, ci un lac artificial superb, unde puteți face baie, dar și un ciubăr nou nouț, cu o priveliște incredibil de frumoasă, aflat pe coasta dealului. La Cund, se ajunge ușor cu mașina, deși se află într-o zonă fără semnal. Drumul e unul superb, mai ales când treceți pasul dintre Sighișoara și Cund.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

9. PISCINA PĂ COASTĂ – PĂSTRĂVĂRIA ALEX

Pensiune cu piscină în Maramureș

Unde? Mara, Maramureș: la 186 de km de Cluj, la 400 de km de Timișoara, la 375 de km de Iași, la 639 km de București.

Căutați un loc unde tradițiile sunt la ele acasă? Atunci haideți cu noi în Mara, în Maramureș. Satul a atras, rapid, turiști, după ce, la capătul lui, s-a deschis, acum câțiva ani, Păstrăvăria Alex, locul cunoscut, acum, pentru mâncarea tare bună, dar și pentru cascada, care are cădere chiar în curte. Și dacă ajungeți aici nu trebuie să ratați ,,Piscina pă Coastă” sau ,,raiul de pe acoperișul lumii”, pe care dacă o vezi, n-ai crede că este în România.

Așa cum ne place nouă să spunem: “Bali? Nu! Dubai? Nu!”. Este chiar în Maramureș și este, poate, cel mai spectaculos și mai neașteptat loc, unde vă puteți răcori vara aceasta. La prima vedere, să sapi o piscină pe coasta unui deal pare o nebunie în toată regula. Nu și pentru Alex Vancea, tânărul care a crezut în visul lui, acela de a construi un rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Maramureș.

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

10. CASA GLOD

Pensiune cu ciubăr la munte

Glod, Alba – la 25 de km de Cetatea Alba Carolina, la 48 de km de Parcul Național Cheile Caprei.

Mergem și în Apuseni ca să vă arătăm una dintre pensiunile noastre preferate din România. Știi vorba aceea, “vedi Napoli e poi muori?”. Cam așa e și cu Glodul. “try Glod”, ca să te doară urechile de atâta de liniște. Aici, Alin și Dora au făcut din nimic, un paradis pe pământ.

După 15 ani de muncă în străinătate, și-au dat seama că România este magică și că, până la urmă, schimbarea începe de la ei…, de la noi toți. Așa a apărut proiectul “Casa Glod”: trei case vechi de peste 100 de ani, aduse bucată cu bucată din Maramureșul autentic. Chiar dacă pensiunea este izolată pe un deal, deasupra satului, există drum de acces pietruit și veți ajunge fără probleme aici. Imaginați-vă o zi relaxantă în ciubărul panoramic, în mijlocul naturii! Sună bine, nu?

PENTRU DISPONIBILITATE ȘI REZERVĂRI VEZI AICI!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *