Calator in Bascheti

Top 5 cascade mai puțin știute, din România, pe care trebuie să le vezi vara aceasta
Top 5 cascade mai puțin știute, din România, pe care trebuie să le vezi vara aceasta

România ascunde frumuseți naturale mai puțin cunoscute și promovate, pe care le vei descoperi dacă îndrăznești să cauți și să explorezi locurile ascunse din fiecare zonă unde ajungi. Vă arătăm, acum, cinci cascade de poveste, de pus pe lista de călătorii vara aceasta.

1.Cascada Cheilor

Unde? Valea Cormaia, Sângeorz-Băi, Bistrița Năsăud.

Este un loc de poveste, mai puțin știut, de la noi, din România: Cascada Cheilor, aflată în apropiere de Sângeorz-Băi, din Bistrița Năsăud. Pe Valea Cormaia, natura a creat o salbă de cascade superbe, care izvorăsc din Munții Rodnei și creează un peisaj spectaculos. Traseul este amenajat cu scări și podețe, pe distanța de un kilometru, dar și are și porțiuni destul de dificile de parcurs. Aici, veți descoperi aici adevărata sălbăticie și frumusețe a naturii.

Cazări de poveste, în zonă, vezi AICI!

2. Cascada Vărșag

Unde? Vârșag, județul Harghita.

O cascadă mai puțin știută, dar la fel de spectaculoasă este Cascada Vârșag din Harghita, aflată în pădurea comunei cu același nume. Este formată pe pârăul Fântâna Mare și este alimentată de 7 izvoare. Apele vin învolburate și cad de la 7 metri înălțime, formând o frumoasă cascadă în două trepte. Apoi, apele își continua cursul spre râul Târnava Mare. Se poate urca pe cascadă, prin partea dreaptă, până la un punct de belvedere, dar trebuie să ai mare băgare de seamă pentru că stâncile sunt alunecoase. Tot pe acest traseu, vei ajunge la izvoarele pârăului, printr-un urcuș lejer de 500 de metri.

Unde te cazezi? Te poți caza la Desag Resort din Subcetate. Vezi aici cât costă o noapte de cazare! 

3. Cascada Pruncea (Cașoca)

Unde? DN 10, Buzău-Brașov, localitatea Cașoca, la 5 kilometri distanță de Barajul Siriu.

Este cascada, ireal de frumoasă, formată printre stânci maiestuoase, pe râul cu același nume: Cașoca, cu o cădere de apă de 5-6 metri. Se ajunge ușor, printr-o drumeție în pădure, sunt 200 de metri de mers pe jos de locul unde trebuie să vă lăsați mașina. Legendele spun că aici, într-o mică deschizătură aflată lângă apă, s-ar fi ascuns haiducii lui Tudor Vladimirescu. Și dacă tot sunteți în zonă, nu ratați Barajul Siriu, aflat pe râul Buzău. Construcția a început în 1972 și a fost terminate în 1994, barajul fiind proiectat pentru alimentarea cu apă a localităților din zonă, dar și pentru irigații.

Vezi mai multe cazări de vis din Buzău, AICI!

4. Cascada Șușara

Unde? Sasca Montană, județul Caraș-Severin.

Cascada Șușara, formată pe pârâul cu același nume, se află în Parcul Național Cheile Nerei, în Munții Locvei. Din comuna Sasca Montană, se ajunge pe un traseu ușor de o oră, urmând indicatorul albastru Ultima porțiune de traseu este puțin mai dificilă pentru că ori treci prin apă ori pe lângă stâncă, unde poți să te sprijini de cabluri. Apa cade de la 15 metri înălțime, spectaculos, în două trepte, pe mușchii verzi și creează un decor de vis.

Cazări de poveste, în zonă, vezi AICI! 

5. Cascada Urlătoarea

Unde? Vama Buzăului, județul Brașov.

În Vama Buzăului, în Brașov, găsim Cascada Urlătoarea, nu la fel de știută ca sora ei mai mare, cu același nume de la Bușteni. Până la cascadă vei parcurge un drum superb de trei kilometri, printre dealuri, vârfurile Munţilor Ciucaş și prin pădure. Apa cade pe stânci lin, cu un debit mic, și se prelinge la bază pe un mic platou de piatră, care îți dă senzația că poți merge pe apă. Legendele locului spun că aici ar fi trăit niște vrăjitoare, care încă mai bântuie zona, iar sunetul apei în cădere ar fi țipătul lor.

Cazări de poveste, în zonă, vezi AICI!

Protejează natura, ai grijă de ea și las-o curată. Susținem și promovăm turismul responsabil, durabil, călătoriile sustenabile, cât mai aproape de natură!

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *