Ce ați spune despre un city break chiar la noi, în România? Poate fi o idee bună de vacanță, mai ales că multe dintre orașele țării au început să se schimbe la față și oferă experiențe diverse turistului care vrea să le descopere pe îndelete. Haideți cu noi să vă povestim care sunt locurile de neratat vara și toamna aceasta și cum poți să îți protejezi cheltuielile!
1.Oradea – Capitala Art Nouveau a Europei
Oare cum am putea descrie orașul de pe malul Crișului Repede, rapid, într-un cuvânt? Am spune noi – speranță – pentru că Oradea a uimit o țară întreagă prin transformarea uimitoare pe care a avut-o orașul în ultimii ani. Clădirile în stil Art Nouveau, baroc sau în stil seccesion, altădată, gri au căpătat culoare, orașul este plin de viață, sunt cafenele, terase și restaurante, unde vei găsi preparate sofisticate, care te vor uimi.
Da, orașul acesta chiar are ce să-ți ofere și îți poate arăta o față superbă a României, care începe să se schimbe. Mai mult de atât, Oradea este un oraș civilizat, unde te vei simți bine când vei vedea că și la noi se poate: este curat pe străzi, ai mijloace de transport civilizate, iar oamenii sunt tare faini.
Ce ai de văzut?
Piața Unirii;
Casa Darvas La Roche – singurul muzeu stil seccesion din România;
Turnul Primăriei;
Palatul Vulturul Negru;
Biserica cu Lună;
Cetatea Oradea;
Sinagoga Neologă Sion;
Bazilica Romano-Catolică.
Unde te cazezi?
Dacă doriți o cazare aparte, noi vă recomandăm ,,Vili Apartments’’, două apartamente premium, situate în centrul istoric al orașului, locul perfect de unde puteți să începeți să explorați urbea.
2. Iași – Capitala Mică a României
Fosta capitală a Moldovei și unul dintre cele mai vechi orașe din România, Iașiul este orașul pe care, neapărat, trebuie să-l vezi. Motive sunt destule: mulți îl consideră ca fiind cel mai frumos oraș din România, cu o istorie veche, cu un farmec aparte pe care îl simți la orice pas. Dacă te plimbi puțin pe străzile Iașiului, ai senzația că vizitezi sălile unui muzeu. Sunt obiective turistice pentru toată familia: de la zone moderne de shopping până la clădiri maiestuoase, renovate și locuri cu legende fascinante.
Unde te cazezi?
De câte ori venim la Iași, vrem să încercăm experiențe diverse și ne cazăm la apartamente în regim hotelier. Ne-a plăcut mult ,,Piața Unirii Central Apartments’’ pentru priveliște și pentru locația centrală în care se află.
Ce ai de văzut?
Piața Unirii;
Palatul Culturii;
Parcul Copou;
Teatrul Național Vasile Alexandri;
Mănăstirea Trei Ierarhi;
Mănăstirea Golia;
Casa Dosoftei;
Muzeul de Istorie al Moldovei.
3. Cluj Napoca – orașul cu farmec medieval
Clujul pentru noi este orașul unde am făcut anii de facultate și unde am stat șapte ani, destul cât să-l cunoaștem bine, să-i îndrăgim străduțele și clădirile pline de farmec. Se spune că este suficient să ajungi la Cluj, de câteva ori, ca să nu mai vrei să pleci și să vrei să te muți aici. Orașul de pe Dealul Feleacului este un colț dintr-o altă Românie mai faină, mai modernă, mai cosmopolită, mai liniștită. Așa că vă întrebăm: ați fost la Cluj? Dacă nu, puneți-l pe lista de călătorii.
Unde te cazezi?
În Cluj, poți găsi cazare cu raport/calitate un preț bun, la apart hoteluri. Multe dintre ele sunt situate în zonele de interes ale Clujului și sunt foarte frumos decorate. Nouă ne-a plăcut foarte mult la ,,Executive Apartments’’ – Suita Thai, cu o atmosferă zen ca-n Thailanda.
Ce ai de văzut?
Piața Unirii;
Biserica Sf. Mihail;
Bastionul Croitorilor;
Piața Muzeului;
Casa Matei Corvin;
Parcul Central;
Cetățuia;
Grădina Botanică;
Teatrul Național;
Opera Română.
4. Baia Mare – poarta de intrare în superbul Maramureș
Dacă vrei să vezi Maramureșul, îți poți lua bilet de avion spre Baia Mare, iar de aici poți să descoperi acest tărâm fascinant plin de tradiții, de culoare, de oameni veseli și buni de pus la ramă. Peisajele de poveste, mâncarea bună, dar, mai ales, ospitalitatea au făcut din Maramureș una dintre cele mai căutate destinații turistice din România. Da, Maramureșul este locul pe care trebuie să-l vezi măcar o dată-n viață. Noi revenim, cu drag, aici, ori de câte ori avem ocazia, pentru că este locul unde se spun povești și unde trăiești ca într-o poveste.
Unde te cazezi?
Sunt multe locuri tare frumoase în Maramureș, nouă ne place cabana ,,Chalet M’’ din Șurdești, ,,Cabana Ilieș’’ din Bârsana și cabana ,,Chalet 2B’’ din Cavnic.
Ce ai de văzut?
Cascada Cailor;
Mocănița de la Vișeul de Sus;
Cimitirul Vesel de la Săpânța;
Memorialul Durerii de la Sighetul Marmației;
Satul Breb;
Pietrosul Rodnei;
Lacul Albastru;
Pasul Prislop.
Bisericile de lemn: Bârsana, Rohia, Peri Săpânța, Botiza, Biserica de lemn din Poienile Izei, Șurdești și Plopiș.
5. Brașov – Orașul de poveste de la poalele Tâmpei
Bine ați venit și la Brașov, orașul de la munte, care se numără printre cele mai frumoase locuri din România, pentru că aici fie vară, fie iarnă, turistul are ce vedea și are ce face! Aflat în inima țării, în Transilvania, Brașovul îți oferă relaxare, peisaje de poveste, castele medievale, mâncare tare bună, dar și locuri de cazare pentru toate gusturile și buzunarele. Chiar dacă ajungeți la Brașov cu mașina și cheltuielile acestea pot fi asigurate, mai exact, tot ce înseamnă sejur și vacanță în România pot fi asigurate, cu condiția ca să plătești înainte de plecare fix o sumă modică.
Unde te cazezi?
Noi vă recomandăm să vă cazați în centrul Brașovului, ca să vă fie mai ușor de explorat. De exemplu, un loc tare frumos este ,,Nikolaus House’’, situat aproape de celebra stradă a Sforii.
Ce ai de văzut?
Piața Sfatului;
Strada Sforii;
Casa Negustorilor;
Prima școală românească;
Masivul Tâmpa.
Călătorii inspirate vă dorim!
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.