Calator in Bascheti

Tot ce vrei să știi despre Fundata: unde te cazezi, obiective turistice din Fundata
Tot ce vrei să știi despre Fundata: unde te cazezi, obiective turistice din Fundata

Dacă nu ai fost, până acum, la Fundata, pune, neapărat, locul acesta pe lista de călătorii și nu vei fi dezamăgit. Și Fundata și satele ei de poveste: Fundățica și Șirnea. Este locul unde natura a pictat peisaje de poveste și unde vei avea răgazul să te bucuri de un colț de rai autentic.

FUNDATA – COLȚUL DE RAI PE CARE TREBUIE SĂ-L VEZI

Unde? Fundata, jud. Brașov: la 200 de km de București, la 349 de km de Iași, la 342 de km de Cluj.

Fundata este comuna aflată la cea mai mare altitudine din România – 1360 de metri – înconjurată de Munţii Bucegi și de Munții Piatra Craiului. Este situată la mijlocul distanței dintre Rucăr și Bran, fiind ascunsă, ca o comoară, de munți. Aici, este cel mai curat aer din ţară, lucru măsurat și de staţia meteo, aflată chiar în vârf de munte.

Ce vei găsi la Fundata? Miros de copilărie, de timpuri frumoase, rămase în loc, case vechi și oameni primitori și curați la suflet. Dacă vii la Fundata, este ca și cum ai păși pe ulița copilăriei, unde doar bucuria este stăpână. Așa ne-am simțit noi atunci când am luat la pas potecile satului, ne-am luat răgazul să admirăm crestele cernite de zăpadă ale munților și am stat de vorbă cu localnicii. Am făcut zeci și zeci de poze, pentru că așa e la Fundata, la fiecare colț descoperi câte un loc de poveste și nu te mai saturi să-l admiri.

Poți veni aici atât vara, dar mai ales iarna când albul imaculat al zăpezii și verdele brazilor îți vor crea în fața ochilor un peisaj ireal de frumos. Poți face drumeții prin pădure sau te poți delecta cu bucatele delicioase ale localnicilor, căci sunt multe pensiuni frumoase în zonă.

Unde te cazezi?

Aici, noi am descoperit un proiect inedit și tare frumos: ,,Odăi din Plai’’, căsuțele de hobbit ecologice. De cum ajungi, vei vedea că intri într-o lume de basm, ca-n poveștile lui J.R.R. Tolkien, în care hobbiții trăiau în căsuțe mici, făcute sub pământ. Ce poate fi mai frumos decât să stai la un ceai cald și să admiri natura prin geamul mic și rotund? Sunt 4 căsuțe individuale, tare faine, mobilate rustic și dotate complet, care pot primi, în total, 10 turiști. Există și o zonă de luat masa. Trebuie musai să le puneți pe lista de călătorii în anul acesta.

Pentru disponibilitate și rezervări vezi AICI!

Mai multe cazări de poveste vezi AICI!

CE POȚI FACE LA FUNDATA?

Drumeții montane;
Biserica Veche din Fundata (1830);
Cheile Dâmbovicioarei;
Satul Șirnea;
Satul Fundățica;
Peștera Dâmbovicioara.
Lacul fără fund.

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *