Un altfel de Paște! Când vom fi liberi, vom ști să prețuim fiecare secundă
Un altfel de Paște! Când vom fi liberi, vom ști să prețuim fiecare secundă

Țineți bine minte perioada aceasta! Sunt vremuri unice și depinde doar de noi cum vom ieși din ele. Indiferent cât de greu ne-ar fi, acum, pentru că sunt Sfintele Sărbători de Paște, pentru că suntem departe unii de alții, pentru că nu putem merge acasă, nu putem să stăm la masă cu cei dragi, ca altădată, pentru că nu mai putem să o îmbrățișăm pe mama sau nu putem să ne vedem prietenii, trebuie să ne bucurăm și să apreciem, totuși, fiecare secundă!  

Avem destule motive, trebuie doar să le vedem: suntem sănătoși, stăm acasă, fără să ne mai sune alarma dimineața și să o luăm la fugă pe străzi, dormim mai mult, visăm mai mult, e timp pentru suflet. Acum, mai mult ca oricând, putem să avem grijă de noi, și, dacă tot viața ne-a dat o pauză neașteptată, hai să ne descoperim! Așa cum suntem și cum nu am avut timp vreodată să ne privim în oglindă.

Hai să găsim lumina chiar și în întuneric și să nu ne mai întrebăm când se va termina!

Hai să găsim speranța în ziua de mâine!

Atunci când vom fi liberi, vom fi învățat să prețuim, poate, mai mult fiecare secundă!

Este un Paște altfel, pe care nu l-am mai trăit, dar care, cu siguranță, ne va învăța lecțiile uitate ale zilei de ieri. Poate, pandemia va scoate din noi ceea ce este mai bun și ne va reaminti că, ieri, de fapt, iubeam fiecare clipă banală din viața noastră, dar nu știam. Eram muți, surzi, obosiți, plictisiți, căzuți în rutină. Azi, poate, ne-am trezit din amorțeală, dar nu mai avem libertate. Și totuși, poți chiar azi să-i dai vieții sensul pe care ieri nu l-ai băgat în seamă. Prin gesturi mici și simple, care te vor umple de bucurie mai mult decât orice.

*** Visează! Mult. Din vise ne construim viața. Și visul ăla de pare nebun, să-ți iei carnetul pentru motor sau urci pe Everest, într-o bună zi, fă-l să fie real. Și va fi real. Când totul va fi bine.

***Fă-ți planuri! La fel de multe. Pe cine ai vrea să vezi prima dată când vom fi liberi? În ce țări ai vrea să ajungi? Ce locuri ai vrea să vizitezi? Și mai ales, du-te acasă! Acolo de unde ești: de la oraș, dintr-un sat, dintr-un cătun. Părinții te vor aștepta, mereu, cu masă pusă și cu bucuria revederii. Când totul va fi bine.

***Spune ce simți! Vei fi tot tu. Un “tu” sincer. Fără măști și fără complezențe. Spune-i mamei că ți-a plăcut mâncarea pe care ți-a trimis-o la ușă sau colegei de birou că vrei să o inviți la o cafea. Când totul va fi bine.

***Zâmbește și ai speranță azi, că mâine ne-a dovedit deja că lumea se poate schimba radical!  Chiar dacă stăm în casă, chiar dacă zilele se duc fără să-ți dai seama și, poate, ai senzația că nu faci nimic constructiv, important este să ai speranță că totul va fi bine.

***Sună-ți bunicii dacă tot nu mai poți să le deschizi acum poarta! Umple-le bătrânețea și stai mai mult de vorbă cu ei. Abia așteaptă să-ți povestească despre verile în care te cățărai în pom după cireșe și ei stăteau cu inima strânsă să nu cazi și alte câte nâzbâtii. Spune-le că vei veni la ei. Când totul va fi bine.

***Vorbește mai des cu prietenii din copilărie! Stai la povești că acum tot ai timp și amintiți-vă de trăznăile acelor ani și puneți la cale o ieșire. Când totul va fi bine.

***Iubește! Mult. Dăruiește-te cu toată ființa unui om, unei pasiuni, unei nebunii pe care vrei să o faci! Și acum și când totul va fi bine.

***Ai curaj să fii diferit când vom ieși în lume! Scrie pe un carnețel ce ai vrea să încerci, ce nebunii ai vrea să faci, cu ce rochie faină ai vrea să te îmbraci sau cu ce ruj roșu vrei să te dai la prima ieșire în lume. Când totul va fi bine.

***Ai încredere în tine! Totul va fi bine!

***Cunoaște, citește, învață!

***Ai răbdare! Cu tine, cu timpul, și cu lucrurile bune care vor veni, căci vor veni. 

(sursa foto: pixabay.com)

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook