Una dintre cele mai spectaculoase piscine din lume e în România, săpată în munți, într-un peisaj de vis
Una dintre cele mai spectaculoase piscine din lume e în România, săpată în munți, într-un peisaj de vis

“PISCINA PĂ COASTĂ”, MARAMUREȘ

Apă turcoaz, un mix perfect între lux și autentic, în mijlocul naturii – acesta este paradisul exotic, ascuns într-un colț de Maramureș, despre care n-ai zice că este în România. Și ceea ce te uimește, atunci când vezi locuri faine, este că îți dai seama că și la noi se poate face turism de calitate.

 

Află mai multe aici.

“Arată senzațional! Ca afară! Ai senzația că e în Caraibe!”. Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile cunoscuților, atunci când au citit, pentru prima dată, despre “Piscina pă Coastă”, pusă pe primul loc în topul pensiunilor cu piscine, pe care îl puteți vedea aici. “Și ce poți face acolo? În realitate, chiar așa arată?” M-au tot întrebat prietenii. “Da, chiar așa este, sau chiar mai frumos!”. Pentru ei, dar, mai ales, pentru voi, am decis să vă spunem povestea „Piscinei pă coastă”, una dintre cele mai spectaculoase din lume.

Pozele nu pot descrie, cu adevărat, în cuvinte, senzația pe care o ai, atunci când ești aici, la “Piscina pă Coastă”, situată la peste o sută de metri altitudine. Îți vine să te ciupești și să te întrebi dacă nu cumva ai greșit țara sau regiunea. Pe mine, m-a uimit faptul că atunci când stai, relaxat, pe șezlong, sau în piscină, poți admira cascada superbă, care izvorește din dealurile Maramureșului.

La prima vedere, să sapi o piscină pe coasta unui deal pare o nebunie în toată regula. Nu și pentru Alex Vancea, cel care a crezut în visul lui, acela de a construi un rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Maramureș. A călătorit mult prin lume, dar și-a dorit, la el, acasă, o piscină frumoasă, care să nu fie înconjurată de betoane, așa cum văzuse pe afară. Așa a apărut proiectul “Piscinei pă Coastă”, construită în satul Mara, pe dealul din apropierea păstrăvăriei cu același nume.

Construcția nu a fost deloc ușor de realizat, pentru că toate materialele au trebuit urcate pe deal. A meritat, însă, efortul, pentru că rezultatul e unul grozav. Designul respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn și acoperită cu stuf. Așa că, dacă nu aveți drum prin Maramureș, să vă faceți, pentru că merită!

CUM AJUNGEȚI?

Ca să ajungeți aici, căutați pensiunea-restaurant ”Păstrăvăria Mara”, de care aparține piscina și urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei.

CE POȚI FACE ÎN ZONĂ?

Satul Mara se află în inima Maramureșului. Cele mai importante obiective turistice sunt la câțiva kilometri distanță.

Cimitirul Vesel – la 45 de kilometri

Memorialul Durerii – la 27 de kilometri

Mănăstirea Bârsana – la 32 de kilometri

Mocănița – la 71 de kilometri

Biserica Șurdești, cea mai înaltă Biserică de lemn din lume (monument UNESCO) – la 36 de kilometri.

CÂT COSTĂ?

Piscina se deschide, anul acesta, de Paște. Prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei. Pe terasa piscinei, veți putea servi cel mai bun pește din zonă, proaspăt pescuit din Păstrăvăria Mara. Prețurile nu sunt mari, 10 lei/sută de grame. Cei care doresc se pot caza în casele tradiționale de lângă restaurant sau în alte pensiuni din zonă. Începând cu 1 iunie, locația va deveni “child-friendly”, pentru că aici se va inaugura și o piscină pentru cei mici.

 

Cazare găsești aici.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *