Unic în România. Sauna Village, paradisul neștiut, care îți va șterge orașul din minte
Unic în România. Sauna Village, paradisul neștiut, care îți va șterge orașul din minte

Cum tot spuneam în postările noastre, descoperim proiecte noi în România, care și pe noi ne uimesc și care ne fac să tragem speranța că turismul în România se schimbă în bine prin oamenii cu inițiativă, care nu se dau bătuți cu una cu două și care se încăpățânează să-și realizeze visul oricât de mult ar pătimi. Sunt tineri care cred, cu tărie, că locurile capătă sens și culoare doar prin puterea exemplului și prin multă muncă și creativitate.

Unde? Bucin, jud. Harghita, la 18 km de Praid, la 30 km de Sovata, 87 de km de Târgu Mureș.

Mergem, astăzi, în inima Transilvaniei, în pasul Bucin, unde vrem să vă arătăm o casă de oaspeți care a renăscut în ultimii ani: ,,Cabana Bucin’’. Găzduită într-o clădire veche de mai bine de 100 de ani, într-un cadru pitoresc din munții Gurghiului, la granița județelor Mureș și Harghita, locația a prins viață și culoare recent, după ce a fost preluată de doi tineri din Târgu Mureș. S-au decis să investească aici, să schimbe tot ca să pună locul pe harta turistică premium a țării.

Ceea ce ne-a atras nouă atenția a fost ,,sauna village’’, un concept unic în România, locul perfect unde să-ți reîncarci corpul și sufletul. Sunt 4 tipuri diferite de saună – finlandeză, salină, cu cromoterapie și aromoterapie – și 2 ciubăre cu apă sărată încălzită. În plus, chiar din saună, dar mai ales din ciubăr, priveliștea de vis vă este asigurată. După relaxare, vă puteți trage sufletul în camera de liniște, construită foarte elegant și ingenios lângă zona de saune. Lăsăm fotografiile, mai bine, să vă povestească despre farmecul locului.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

Cabana Bucin are 7 camere, cu un living generos și 4 căsuțe separate în curtea pensiunii. Dacă vrei o relaxare în natură, este locul potrivit pentru orice anotimp, atât cei mici cât și cei mari au multe de făcut și de văzut în zonă. Cabana Bucin este situată la 1276 de metri altitudine, în cel mai înalt punct al drumului dintre Gheorgheni și Praid, la umbra pădurilor de pini, fiind înconjurată de peisajele pitorești ale platoului Bucin.

De știut: Locația nu are restaurant, iar mâncarea trebuie să o comandați de la Hanul Basa. Toate mâncărurile sunt făcute după reţete tradiţionale, există chiar și meniuri pentru vegetarieni.

CE POȚI FACE ÎN ZONĂ?
– Drumeții pe jos sau cu bicicleta;
– Salina Praid;
– Lacul Ursu;
– Mocanița Sovata;
– Centrul Welness Praid;
– Muzeul Pălăriilor Crișeni;
– Pârtiile de schi Bogdan și Bucin;
– Pârtie de snowboard.

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *