Vacanța la ofertă: Paște într-o căsuță de poveste, în inima Apusenilor
Vacanța la ofertă: Paște într-o căsuță de poveste, în inima Apusenilor

Câtă alergătură și nebunie pentru un loc de cazare de Paște! Nu? Sunt puține pensiuni, unde încă mai găsești un loc liber. Casa Glod mai are câteva camere disponibile pentru cei care vor să petreacă sărbătorile într-un cadru natural liniștit, autentic, aproape de natură.

Casa Glod este situată în comuna Almașul Mare, în Munții Apuseni. E un loc original, autentic țărănesc, unde orașul cu al lui zgomot este lăsat, jos, în vale. Doi tineri din Brăila, care au muncit în Italia, au adus la viață trei case vechi de peste o sută de ani, în munți, între Alba și Hunedoara, în apropiere de Cheile Glodului.

Le-au strămutat, bucată cu bucată, tocmai din Maramureșul tradițional și au făcut 15 locuri de cazare pentru turistul prea sătul de atâtea betoane. Este ca o întoarcere în timp, spre natură, spre romanismul pur. Fotografiile vorbesc de la sine. Nu le mai descriu eu. Tip: veți dormi pe saltele umplute cu fân și lavandă. Suna bine, nu?

CÂT COSTĂ?

Camera dublă costă 48 de euro pe noapte. Micul dejun costă 15 lei, prânzul 30 de lei, la fel și cina. Masa festivă în ziua de Paște costă 100 de lei de persoană. Gazdele vă vor găti preparate specifice sărbătorilor Pascale, iar toate ingredientele sunt curate, luate din gospodăria proprie sau ingrediente locale.

CUM AJUNGI?

Glod este la 47 km de Păltiniș și la 50 km de Alba Iulia.

CE POȚI SĂ VEZI ÎN ZONĂ?

Dacă tot sunteți la Glod, nu ratați Cheile Glodului, Cheile Caprei, Peștera Feciorilor, Gaura Fără Fund, Mănâstirea Cheile Cibului și Negraia-Pătrângeni.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook