Paște de poveste, în raiul Apusenilor, la un preţ greu de refuzat (230 de lei/noapte, 3 mese incluse)
Paște de poveste, în raiul Apusenilor, la un preţ greu de refuzat (230 de lei/noapte, 3 mese incluse)

Ce ai zice de un Paște cu bucate de altădată, gătite ca niciodată? De un Paște de poveste, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Apuseni, la Roșia?

Unde? Roșia, Bihor – La 100 de metri de Peștera cu Cristale, la 2 km de Moara cu Apă, la 7 km de Păstrăvăria Șoimuș, la 40 de km de Peștera Urșilor.

Este unul dintre cele mai autentice sate din Bihor și una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafață locuită, satul fiind răsfirat pe mai multe coline, de o frumusețe uimitoare. În raiul acesta pe pământ, veți găsi pensiunea Roșia, aflată pe un deal, la capătul satului. Pensiunea este una clasică și are ca punct forte view-ul incredibil.

Camerele sunt amenajate simplu, cu mici accente tradiționale și au ieșire directă spre o terasă, de unde priveliștea este grozavă. Dacă ajungeți aici, vă veți bucura papilele gustative cu produsele locale. Aici, am mâncat cea mai bună zacuscă, dar și cea mai gustoasă telemea de vacă (noi am cumpărat la plecare 2 kilograme, la preț foarte bun).

OFERTA DE PAȘTE ÎN APUSENI

Prețul unei nopți de cazare de Paște la Pensiunea Roșia este de 230 de lei pe noapte/persoană/ pentru minim 3 nopți rezervate. Perioada sejurului este 17 – 20 aprilie. Proprietarii sunt, însă, flexibili la modificarea datelor de călătorie, singura condiție fiind să rezervați minim trei nopți. Familiile cu copii trebuie să știe că micuții până în 4 ani au gratuitate, cei între 4-10 ani beneficiază de 50% reducere, iar cei între 10-14 ani primesc o reducere de 30%. Sunt 3 mese pe zi, în prețul cazării fiind incluse pălinca de casă, vișinata și apa de izvor.

OBIECTIVE TURISTICE ÎN BIHOR, APROAPE DE ROȘIA

Ce-aveți de făcut aici? Zona este perfectă pentru drumeții montane, plimbări cu bicicleta, dar vă puteți umple timpul și vizitând câteva obiective turistice spectaculoase.

Peștera cu Cristale: la 100 de metri de pensiune.

Moara de apă tradițională, încă funcțională, aflată la intrarea în sat.

Cătunul Runcuri. Sunt case vechi de peste 100 de ani, acoperite cu paie. Casele aparțin de proiectul Tradițional Casa.

Traseu spectaculos cu mașina până la peștera Unguru Mare. Sunt vreo 40 de kilometri de drum bun, de condus.

Traseu: Roșia, Damiș, Bratca, Suncuiuș, Peștera Vântului, Peștera Unguru Mare. Veți trece și pe lângă stânca, despre care mulți spun că seamănă izbitor cu cea din Krabi, Thailanda.

Călătorii inspirate vă dorim!

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook