Calator in Bascheti

Top 10 cele mai spectaculoase pensiuni child friendly din România, pentru o vacanță de vis cu cei mici
Top 10 cele mai spectaculoase pensiuni child friendly din România, pentru o vacanță de vis cu cei mici

Auzim mereu în jurul nostru prieteni care ne întreabă atunci când le propunem să ieșim un weekend, undeva, în țară: ”și eu ce fac cu cel mic?” sau ”nu-l pot duce chiar oriunde”. Pentru ei, dar și pentru voi, am realizat un top al celor mai spectaculoase locuri child friendly din România, atât pe baza experiențelor noastre, dar și ale prietenilor noștri.

Am luat în calcul peste 40 de pensiuni din mijlocul naturii, ale căror camere să fie spațioase și unde să existe toleranță din partea proprietarilor pentru energia celor mici, dar și activități suficiente ca ei să nu se plictisească.

1. POTCOAVA MOUNTAIN HIDEAWAY

Runcu, Dâmbovița – la 122 de km de București.

Liniște totală, departe de aglomerația orașului, cu o priveliște superbă spre munți, într-o atmosferă tradițională, autentică. Înconjurată de natură sălbatică, fără tehnologie în cameră (fără TV), așa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, Potcoava Mountain Hideaway, poate cea mai frumoasă pensiune tip fermă din România.

La aproximativ două ore de București, Potcoava e locul perfect pentru o primă lecție de călărie. Cei mici vor fi mai mult decât încântați: pot călări, pot participa la workshop-uri de olărit și se pot bucura din plin de natură, de poveste.

CÂT COSTĂ?

Prețul unei nopți de cazare îl puteți vedea aici.

2. BIO HAUS CIORAN

Nucet, Sibiu – la 20 de km de Sibiu.

Emil e fost ofiţer MAPN, iar soţia lui, Mioara, este de profesie tehnician. Au lăsat în urmă orașul și și-au schimbat viața. Au renunțat la afacerile lor cu produse fast-food și au ales să trăiască sănătos și să împartă noul stil de viață cu oaspeți din toată lumea.

Practic, au creat la Nucet, un cătun din Sibiu, unde mai trăiesc doar 30 de oameni, un colț de rai pentru copiii mari și mici, așa cum le place lor să spună: o pensiune, dar și o fermă certificată ecologic, unde cei doi procesează fructe şi legume bio.

Astfel, cei mici nu doar că au parte de mese sănătoase, dar pot şi să participe la hrănitul animalelor, la culesul și pregătirea produselor din grădină și din livadă sau pot să ia parte la drumeții, plimbări călare sau plimbări cu căruța. De reţinut faptul că pensiunea nu este doar child friendly, ci şi pet friendly.

CÂT COSTĂ?

Prețul cazării într-o cameră dublă este de 160 de lei pe noapte. Copiii până la vârsta de 7 ani au gratuitate la cazare.

3. FERMA COBOR BIO DIVERSITY

Cobor, Brașov – la 262 de km de București, la 212 km de Cluj-Napoca.

Cobor Bio Diversity este mai mult decât o pensiune și mai mult decât o fermă. Nu doar că promovează un stil de viață sănătos, dar e o inițiativă unică în România, care are ca scop crearea unei noi zone protejate, cu natură sălbatică.

Asta veți găsi, practic, aici: câteva case tradiționale, transformate din ruine în locuri de cazare cochete, o fermă de cai, care trăiesc în semi libertate, dar și multă, multă liniște. Imaginea cailor, care aleargă pe aproximativ 20 de hectare, este, de departe, „must see-ul” fermei, care îi va încânta pe cei mici.

E clar că micuții noștri nu se vor plictisi aici, pentru că pot descoperi animalele de la fermă, pot încerca slackline, tir cu arcul, înălțare de zmee sau plimbările cu poneiul.

CÂT COSTĂ?

72 euro costă noaptea de cazare într-o cameră dublă. Prânzul: 7 euro, cina, 14 euro (gătită exclusiv din produse din grădina proprie).

4. WOLKENDORF BIO HOTEL & SPA

Vulcan, Brașov – la 11 km de Brașov, la 189 de km de București.

Situat în apropiere de Brașov, Wolkendorf e unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri bio, în care am ajuns până acum (şi am fost cazaţi în câteva astfel de pensiuni şi în alte locuri din Europa). Creat după un concept extrem de popular în străinătate, Wolkendorf e locul potrivit pentru familii, unde fiecare îşi va găsi ceva plăcut de făcut.

Pentru părinţi este locul perfect de încărcat bateriile, în spaţiile de relaxare special amenajate sau în centrul spa, pe când, pentru cei mici e locul perfect de… descărcat bateriile. Şi asta pentru că, micuții vor găsi locuri de joacă peste tot, inclusiv în restaurant, astfel încât veţi putea savura în tihnă preparatele bio, fără nici cel mai mic stres.

Mâncarea este extrem de gustoasă şi mai ales sănătoasă. Preparatele sunt potrivite chiar şi pentru un copil de un an. Din punct de vedere culinar e unul dintre cele mai potrivite locuri pentru familiile cu copii. De reţinut că aproape totul e eco, până şi materialele din care sunt realizate pernele pe care vă veţi odihni.

CÂT COSTĂ?

Prețul unei nopți de cazare, dar și mai multe informații  aici.

5. CAMPING FAIN

Lunca Bradului, Mureș – la 47 de km de Reghin, la 394 de km de București.

Pentru părinții cu spirit fain, așa cum este şi motto-ul campingului, recomandăm Campingul Fain sau, cu alte cuvinte, Vama Veche (de altădată) din inima Munţilor Gurghiului. Pozele alese nu pot surprinde, în mod realist, atmosfera hippie, dar mai ales child friendly pe care o are acest loc. Jumătate dintre clienții campingului sunt familii tinere cu copii și asta și datorită deschiderii pe care o au gazdele de la Fain.

Fiecare colț are un loc de joacă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Vă puteți juca împreună, în mijlocul naturii, șotron, X și O. Ad-hoc, gazdele organizează ateliere pentru micuți, funcție de abilitățile acestora.

Dacă doriți să le insuflați copiilor dragostea pentru munte, firescul şi muzica bună acesta este, de departe, locul potrivit pentru ei și pentru voi. Părinții „faini” au aici patru posibilități de campare: cortul propriu, cortul canvas, cortul dome sau camparea cu rulota. De asemenea, există posibilitatea de a închiria şi un cort.

CÂT COSTĂ?

Vedeți cât costă aici.

6. AMFITEATRUL TRANSILVANIA

Cheia, Moieciu, Brașov – la 197 de km de București, la 308 km de Cluj, la 421 de km de Timișoara.

Înainte să ajungem aici, am citit pe site-ul pensiunii descrierea pe care proprietarii au făcut-o raiului lor: ”e locul unde se contopesc armonios munții cu pădurile și izvoarele, omul cu cărările și gândurile sale”. Deloc exagerat, am spune. Aici, timpul chiar a stat în loc, iar graba a fost înlocuită cu liniștea.

Este genul de pensiune unde vei simți că te vei întoarce, undeva, în copilărie, acolo unde grijile nu își aveau locul. Asta e lecția de viață pe care cei mici o vor învăța: că poți să fii fericit și în natură, fără tablete sau telefoane smart. Din camerele pensiunii, view-ul e unul ireal și vă va rămâne mult timp întipărit în minte.

CÂT COSTĂ?

Mai multe fotografii și prețul pentru o noapte de cazare aici.

7. LA MOȘIE

Bolovani, Dâmbovița – la 54 de km de București, la 243 de km de Sibiu.

Ați visat vreodată să ajungeți într-un loc unde să nu faceți nimic? Asta veți găsi La Moșie: liniște și atât. Este una dintre cele mai pitorești pensiuni tradiționale, aproape de București. Copiii vor avea destule de făcut, astfel încât să nu vă mai bateți capul cu ei și să puteți respira și dumneavoastră câteva ore. Microferma oferă, spre bucuria copiilor, posibilitatea de a interacționa cu animalele și de a participa la activitățile zilnice de îngrijire.

Dacă e cald afară, cei mici pot explora căsuța în copac, trambulina, spațiile de joacă sau leagănele. Iar dacă e vreme rea, au opțiuni suficiente: un pod uriaș amenajat pentru ei. În weekendurile speciale, dedicate familiilor, o educatoare îi va supraveghea câteva ore, astfel încât veți avea și voi un mic răgaz. Amatorii de echitație au la dispoziție un cal special antrenat,  care îi va însoți într-o scurtă plimbare.

CÂT COSTĂ?

Prețurile pentru o noapte de cazare aici.

8. FERMA PENTELEU

Varlaam, Buzău – la 163 de kilometri de Bucureșți și la 73 de kilometri de Buzău.

Ferma de sub Penteleu se află la poalele munților Penteleu, în satul Varlaam, într-o zonă izolată, fără semnal la telefon, în cătunul Gura Milii. Va fi exact vacanța perfectă, fără stres, fără emailuri de la muncă și fără zgomotul orașului. Tot ce-ți trebuie pentru ați limpezi mintea.

Locul este “child friendly”, creat, parcă, special pentru cei mici. Aici, copiii pot să vadă cum e viața la țară, într-o fermă adevărată: cu oi, capre, vaci, iepuri, gâște, rațe și găini. Este aer curat, cazarea este de poveste, iar hrana curată, organică. Copiii pot să participe la ateliere diverse: de la tâmplărie, fierărie până la muls și cules de legume. Să luați în calcul faptul că accesul în fermă se face doar pe bază de rezervare.

CÂT COSTĂ?

Prețurile pornesc de la 200 de lei pentru noaptea de cazare.

9. WONDERLAND CLUJ

Feleacu, Cluj – la 28 de km de Salina Turda.

Dacă ajungeți prin Cluj, trebuie să știți că există un loc de poveste pentru cei mici. Cei de la Wonderland Cluj le propun copiilor un loc superb, unde, sigur, nu se vor plictisi. Ce au de făcut aici? Cei curajoși pot avea parte de o călătorie magică cu balonul cu aer cald, se pot bucura de blândețea cailor din centru de echitație sau se pot lua la întrecere în gaming room. Nouă ne-a plăcut mult centrul spa, perfect pentru părinții care vor să aibă o clipă de răgaz.

CÂT COSTĂ?

Mai multe despre prețul unei nopți de cazare aici.

10. HONOR VILLA

Izvoare, Harghita – la 315 km de București, la 261 de km de Iași, la 213 de Cluj, la 431 de km de Timișoara.

Dacă doriți ca micuții voștri să descopere viaţa animalelor sălbatice în mediul lor natural vă recomandăm parcul zoologic și pensiunea de la Ivo (Izvoare). Parcul de animale sălbatice se întinde pe o suprafaţă de 320 de hectare, într-o zonă sălbatică de poveste. Aici, sute de cerbi, căprioare și mufloni trăiesc în mediul lor natural. Proprietarii nu au intervenit aproape deloc asupra zonei, au făcut doar câteva poteci şi au împrejmuit locul cu garduri, tocmai ca natura sa rămâna așa, neintinată. E, de departe, una dintre cele mai pitorești pensiuni child friendly în care am ajuns noi în România.

CÂT COSTĂ?

Informații despre prețul unei nopți de cazare, găsiți aici.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *