
Ce ai spune ca, vara aceasta, să mergi pe cărări de munte mai puțin vizitate și bătătorite de turiști. Îți propunem un loc aparte, tare drag nouă: Banatul Montan. Dacă vii aici, vei vedea că ai multe lucruri de făcut și de văzut. Îți arătăm acum, pas cu pas, un traseu superb, pe care noi l-am făcut recent și care te va încărca de energie și vibe bun. Hai să pornim la drum!
Traseu montan: Cascada Șușara și Crucea Otmanului
Unde? Banatul Montan, comuna Sasca Montană, județul Caraș-Severin.
Ca să faci acest traseu, trebuie să ajungi în comuna Sasca Montană, locul unde ne-am și cazat, la Rocker’s Inn, un hotel boutique superb, de unde am pornit să explorăm împrejurimile. Am stabilit cu o zi înainte, care va fi traseul și ce vom vedea. Am ales să mergem, prima dată, la Cascada Șușara, și, apoi, spre punctul de belvedere Crucea Otmanului. Am plecat dis-de-dimineață, spre cascadă, traseul începe chiar la cinci minute de mers pe jos, de la cazare, și durează în jur de o oră. Sunt porțiuni de urcuș prin pădure, deloc dificile, dar și poteci plate, ca-n palmă.
Zona este superbă, la fiecare pas făcut, vei observa alte cascade mai mici, chiar un mic lac turcoaz, defilee și chei formate de-a lungul râului Șușara.
Cascada Șușara, perla Banatului Montan
Unde? Sasca Montană, județul Caraș-Severin.
Cascada Șușara, formată pe pârâul cu același nume, se află în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, în pitoreștii Munții ai Locvei. Este natură pură, sălbăticie și frumusețe, un loc aparte unde trebuie să ajungi ca să vezi ce minunății a desenat natura.
Ultima porțiune de traseu este puțin mai dificilă, pentru că ori treci prin apă, ori pe lângă stâncă, unde poți să te sprijini de cabluri. Apa cade de la 15 metri înălțime, spectaculos, în două trepte, pe mușchii verzi și creează un decor de vis.
Cum ajungi? Din capătul comunei Sasca Montană, există un indicator care îți spune că intri în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. De aici, urmează traseul cu cruce albastră până la cascadă.
Unde te cazezi? Vezi aici o cazare spectaculoasă în zonă!
Crucea Otmanului – un spectaculos loc de belvedere
După ce am făcut traseul, ne-am întors spre Sasca Montană, cam pe la prânz, am luat mașina și am pornit spre Crucea Otmanului, în direcția satului Cărbunari. După un drum de vreo 8 kilometri, am lăsat mașina într-o poiană și am început urcușul pe jos.
După primii 3-4 kilometri, o iei pe o cărare la dreapta, marcată, pe un arbore, cu cruce roșie. Este un traseu mai dificil, solicitant, cu porțiuni de urcuș și coborâri abrupte, care durează cam două ore, dar priveliștea de sus merită tot efortul, vei vedea ca-n palmă întreaga vale a Nerei. În plus, drumeția prin pădure te va răsplăti cu peisaje superbe, cu verdele crud al arborilor și cu multă liniște.
În vârf, se află o cruce, situată pe o stâncă masivă, și ai impresia că te afli deasupra norilor.
Cum te îmbraci? Asigură-te că ai bocanci de drumeție aderenți și confortabili, îmbrăcăminte lejeră și ia cu tine apă și ceva de mâncare. Să ai la tine și o hartă digitală offline, pentru că aici nu prea există semnal la telefon.
Cum ajungi în Banatul Montan?
De la Timișoara, ajungi în două ore cu mașina până la Sasca Montană, de unde poți începe să explorezi zona. Atenție! Drumul dinspre Oravița spre Sasca Montană este plin de gropi.
Vezi aici alte obiective turistice superbe din Banatul Montan
De reținut! Să ne bucurăm de frumusețile naturii și să le lăsăm intacte pentru toți cei care vor veni după noi. E important să păstrăm locurile pe care le vizităm curate, aruncând gunoiul doar în locurile destinate. #calatoreștecuinima
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.