Calator in Bascheti

Comoara ascunsă din natură: lacul turcoaz care nu îngheață niciodată
Comoara ascunsă din natură: lacul turcoaz care nu îngheață niciodată

Vă arătăm, acum, un loc de poveste, pe care trebuie să-l puneți pe lista de călătorii. Este o bijuterie a naturii, care vă va uimi prin culoarea ireal de turcoaz a apei: Lacul Ochiul Beiului din Caraș Severin.

Lacul Ochiul Beiului – minunea naturală din inima Munților Aninei

Unde? Între Munții Aninei și Munții Locvei,  la 310 metri altitudine, în Banatul Montan, în județul Caraș Severin.

În inima Munților Aninei, în Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița, se află unul dintre cele mai frumoase lacuri de la noi din țară: Lacul Ochiul Beiului, o splendoare de loc, pe care trebuie să-l vedeți vara aceasta.

Este un paradis natural, pictat, parcă, de natura care s-a întrecut pe sine, un mic ochi de apă turcoaz, limpede, care nu îngheață niciodată, pentru că este alimentat de debitele puternice ale unui izvor carstic. Temperatura apei este constantă pe tot parcursul anului: între 4 și 8 grade. Lacul are 20 de metri în diametru și doar 3,6 metri adâncime. Suprafața lui este de 300 de metri pătrați și are o formă ovală.

Cazări de poveste, în zonă, vezi AICI! 

De cum ajungi aici, vei zări prin pădure culoarea fascinantă a apei și vei fi uimit cât de limpede este, sunt nuanțe de turcoaz, verde pal și albastru deschis. În zilele însorite, razele soarelui pătrund în lac și îi conferă o strălucire deosebită, ai senzația că te afli în mijlocul unei povești cu zâne.

Unde te cazezi în Cheile Nerei?

Un loc super de unde poți explora zona, este Rocker’s Inn  din Sasca Montană.

 Vezi cât costă o noapte de cazare AICI! 

Legenda locului spune că un puternic bei din Imperiul Otoman ar fi răpit-o pe frumoasa fiică a unui cioban din zonă și ar fi închis-o într-un turn din Cheile Nerei, pentru că se îndrăgostise de ea. Tânăra ar fi reușit să scape din turn, cu o funie împletită din rochie, iar furios, beiul a dat ordin ca fata să fie ucisă. Lacrimile i s-au transformat într-un lac în culoarea ochilor lui, iar fata în râul Beușnița. Beiul și-ar fi pus capăt zilelor, chiar aici, în zona lacului.

O altă legendă spune că, aici, în noaptea de Sânziene, în jurul lacului, apar ielele pădurii, care sucesc mințile bărbaților cu farmecul lor. Să nu vă gândiți să faceți baie în Lacul Bei. Este interzis. Lacul este declarat monument al naturii și este protejat.

Cum ajungi?

Punctul de pornire spre lac este din satul Potoc, de la cantonul silvic, poți ajunge, prin pădure, la Lacul Ochiul Beiului și la Cascada Beușnița. Traseul este ușor spre mediu și vei face două ore dus-întors.

Unde te cazezi?

Îți recomandăm un boutique hotel tare frumos din comuna Sasca Montană: Rocker’s Inn. Vei fi uimit cât de frumos sunt decorate camerele, cu tematică muzicală. Vei avea la dispoziție piscină încălzită, jacuzzi și saună.

Lacul Ochiul Beiului și cascadele Beușnița și La Văioaga sunt unele dintre cele mai importante obiective turistice din județul Caraș Severin.

 Vezi cât costă o noapte de cazare AICI! 

Ce mai poți vedea în zonă?

Cascada Beușnița;
Cascada La Văioaga;
Tunelele romane;
Cascada Șușara;
Lacul Dracului.

Despre minunile naturale din Banatul Montan, am scris AICI!

Călătorii inspirate vă dorim! 

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *