Calator in Bascheti

10 plaje superbe din Grecia, unde trebuie să ajungi vara aceasta
10 plaje superbe din Grecia, unde trebuie să ajungi vara aceasta

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale noastre, ale românilor, și, pe bună dreptate, pentru că este aproape de România, are mâncare tare bună și plaje cu peisaje de vis, ingredientele perfecte pentru o vacanță reușită. Îți arătăm 10 plaje, care ne-au plăcut tare mult. 

1.Porto Katsiki

Unde? Lefkada, Grecia.

Porto Katsiki din Lefkada este locul exotic al Greciei, unde sunt peisaje de poveste, apusuri de colecție și plaje idilice. Porto Katsiki a fost numită, de multe ori, în anii trecuți, destinaţia turistică numărul unu a Europei și una dintre cele mai frumoase din lume.

Când ajungi pe coastă, când vezi apa turcoaz a mării și stânca enormă rămâi puțin nedumerit de atâta frumusețe.  Ca să ajungi la apă, trebuie să cobori vreo 100 de trepte. Este un efort mic, în comparație cu cei vei vedea jos. Este un golf izolat, care ascunde o plajă naturală, cu pietricele albe și mult turcoaz.

Cum ajungi? Plaja este situată la 40 de kilometri de orașul Lefkada. Din București sunt cam 1200 de kilometri și se parcurg în aproximativ 14 ore, depinde cât de îndemânatici sunteți ca șoferi.

Unde te cazezi? Vezi aici unde te cazezi în Lefkada!

2. Plaja Navagio

Unde? Zakynthos, Grecia.

Plaja Navagio din Zakynthos vă va fermeca prin peisajele de poveste, apusuri de colecție și nisip alb, totul adăpostit într-un golf izolat. Plaja Navagio a fost numită, în 2018, în urma unui sondaj făcut printre jurnaliști și profesioniști din turism, cea mai frumoasă din lume. În zonă, au fost în anii trecuți alunecări de teren, iar plaja a fost de nenumărate ori închisă. Așa că, verifică din timp, online, dacă vei avea acces. Locul se poate vedea de sus, de la un observator aflat pe o stâncă sau poți lua o excursie pe mare.

Aici, se află și epava navei Panagiotis, naufragiată aici, în 1980, în timpul unei furtuni, care îi conferă locului o aură de mister.

Cum ajungi? Plaja este situată la aproximativ 30 de minute de condus de portul St. Nikolaos. Tot de aici poți lua și excursii cu barca spre Plaja Navagio. Pont: Mai bine să iei o excursie cu barca decât să te duci la observatorul de pe stâncă, pentru că, în plin sezon, este foarte aglomerat și vei sta la coadă mai bine de o oră.

Unde te cazezi? Vezi cazări de vis în Zakynthos, aici! 

3. Mythos Beach 

Unde? Regiunea Pylaros, coasta de nord vest a Kefaloniei.

Myrtos Beach este considerată una dintre cele mai spectaculoase plaje din lume și are un loc în top 30 cele mai frumoase plaje, așa este denumită de mai multe reviste faimoase de travel din lume și fix asta ne-a spus și ghidul. Și, pe bună dreptate, căci este ireal de frumoasă: milioane de pietricele albe ca laptele, ape de un turcoaz deschis, care își schimbă culoarea spre albastru electric, totul înconjurat de stânci dramatice, de 900 de metri înălțime, care par că se prăvălesc în mare și desenează peisaje de poveste. Aici, a fost filmată și celebra peliculă ,,Mandolina Căpitanului Corelli”, cu Penelope Cruz și Nicolas Cage.

Cum ajungi? Poți admira plaja de sus, de la înălțime, sau poți cobori spre mare, cu mașina, pe un drum îngust. Sunt două puncte de belvedere: drumul dinspre Argostoli spre Divarata sau drumul dintre Assos și Fiskardo spre Divarata. Îți poți rezerva o excursie de la agențiile de turism locale sau poți închiria o mașină.

Unde te cazezi? Locuri de cazare de poveste din Kefalonia, vezi aici! 

4. Marble Beach

Unde? Thassos, Grecia.

Aceasta este celebra plajă iconică a Insulei Thassos. Se află situată la 5 kilometri de localitatea Makryammos și este realizată din pietricele de marmură albă. Culoarea turcoaz a apei, albul pietricelelor și albastrul cerului creează un peisaj ireal.

Cum ajungi? Drumul de acces spre Marble Beach este destul de anevoios. Poți ajunge și cu barca aici, costă 350 de euro/10 persoane/jumătate de zi. Tot aici, la vreo doi kilometri distanță, se află și plaja Porto Vathy. Merită văzută și puteți petrece câteva ore la barul amenajat aici.

Unde te cazezi? Vezi cazări de vis în Thassos AICI!

5. La Scala Beach

Unde? Thassos, Grecia.

Este plaja care, pe noi, ne-a impresionat prin frumusețe și prin claritatea apei. Se află situată aproape de Limenas. Este foarte frumos amenajată, cu palmieri, sezlonguri, locuri instagramabile, cu leagăne și îți dă senzația că te afli într-o destinație tropicală. Plaja este administrată de barul Scala, locul unde se dau cele mai tari petreceri de zi din Thassos. Prețul sezlongului este de la 10 la 30 de euro și poți consuma la bar toți banii dați pe sezlong.

Cum ajungi? Plaja este situată la 4 kilometri distanță de Limenas, cel mai mare oraș al insulei.

Unde te cazezi? Vezi cazări de vis în Thassos AICI!

6. Plaja Milos 

Unde? Lefkada, Grecia.

Plaja Milos este unul dintre secretele bine păstrate ale Lefkadei. Este bine ascunsă după stânci imense. Ne-a luat ceva timp și efort ca să o găsim și să ajungem acolo, pentru că petecul de pământ cu nisip fin și apă cristalină nu se dă dezvăluit chiar așa, cu una cu două. Nu ne-am dat bătuți. Dacă tot am fost cu mașina, am vrut să descoperim și alte locuri cool. Am lăsat-o în sat, în Agios Nikitas, și am pornit spre plajă, pe o cărare de munte abruptă. Și ce urcuș a fost! Drumul nu este pentru cei slabi de inimă. Sunt vreo 400 de trepte de urcat și de coborât. Să nu mai zicem de pantele care te lasă fără aer. Dar și când ajungi jos: e paradis.

Cum ajungi? Plaja Milos este situată la 13 kilometri sud vest de orașul Lefkada, între satul Agios Nikitas și plaja Kathisma. Poți lua și o barcă din portul Agios Nikitas. Călătoria durează 15 minute și costă cam 10 euro, dar parcă tot mai frumos este să treci muntele. Pont: Să vă luați apă și mâncare, căci plaja e sălbatică și, cumva, izolată de restul insulei.

Unde te cazezi? Vezi aici unde te cazezi în Lefkada!

7. Plaja Xigia

Unde? Zakynthos, Grecia. 

Am descoperit, cu uimire, această plajă mică, dar tare frumoasă, cu apă sulfuroasă, cu proprietăți terapeutice, aflată într-un mic golf, cu apă turcoaz, din Zakynthos, înconjurată de stânci impresionante.

Apa cu un conținut ridicat de sulf, cum este cea de aici, este un remediu cunoscut pentru piele, ajută la eliminarea celulitei şi calmează artrita. Apa Mării Ionice este ceva mai rece aici decât în restul insulei, pentru că, în apropierea plajei, se află un izvor sulfuros, care se varsă în mare.

Este un peisaj de pus în ramă, care te va uimi și, dacă tot ai ajuns aici, să urci si până la taverna Xigia. Este interesant cum ne-a ajuns comanda pe plajă de sus, cu ajutorul unui scripete cu coșuleț. Pe stânci, în apropiere, la acest un bar, să încerci preparatele locale, sunt tare gustoase, sucurile proaspete și berea artizanală locală.

Cum ajungi? Plaja Xigia este situată în partea de nord a insulei la 9 km distanță de stațiunea Alykes și 24 km de Zante, pe drumul care duce spre Katastari.

Unde te cazezi? Vezi cazări de vis în Zakynthos, aici! 

8. Plaja Gialos

Unde? Lekfada, Grecia.

Gialos este locul acela unde ai impresia că Dumnezeu a luat o pensulă și s-a apucat de pictat cerul și pământul. Cel puțin așa am avut noi senzația, când, într-o singură zi, bine, era foarte senin și cald, am văzut nuanțe diferite și subtile de albastru, turcoaz și verde. Nu prea ne-a deranjat multă lume și cred că, tocmai de aceea, ne-a plăcut atât tare! Să vă spunem despre nisip: sunt pietricele fine și scoici. Atenție însă la intrarea în mare! Vă trebuie neapărat încălțări speciale, căci mai sunt pietre. În rest, e un colț de paradis.

Cum ajungi? Plaja este situată la vreo 35 de kilometri de orașul Lefkada, în vestul insulei și este ușor accesibilă cu mașina pe drum bun, dar destul de îngust din sătucul Athani.

Unde te cazezi? Vezi aici unde te cazezi în Lefkada!

9. Golden Beach

Unde? Thassos, Grecia.

Cine nu a auzit de Golden Beach din Thassos? Este faimoasa plajă a insulei, pe care o vedeți în toate ilustratele. Are peste 2 kilometri lungime și este preferata turiștilor, pentru că aici găsești de la baruri, taverne, cluburi până la magazine și supermarketuri. Golden Beach este premiată Blue Flag, pentru nisipul fin și  intrarea în mare lină.

Cum ajungi? Plaja se află în partea de est a insulei, la 13 kilometri distanță de Limenas.

Unde te cazezi? Vezi cazări de vis în Thassos aici!

Pont: Paradise Beach – este o plajă de vis, unde trebuie să ajungeți. Se află la 23 de kilometri distanță de Limenas și are o priveliște superbă spre Insula Kinira. Paradise Beach este o plajă cu nisip auriu și are zone cu sezlonguri și umbrele. Un sezlong costă 4 euro.

10. Makris Gialos Beach

Unde? Kefalonia, Grecia.

În Kefalonia, nu ratați Makris Gialos Beach! Este una dintre cele mai populare plaje, recunoscută pentru apele ei cristaline, pentru vegetația abundentă, cu pini maiestuoși și pentru nisipul auriu. În plin sezon, este, de obicei, foarte aglomerată, așa că, dacă vreți liniște, cel mai bine ar fi să veniți aici în lunile mai sau în septembrie ca să vă puteți bucura de acest mic colț de paradis.

Cum ajungi? Plaja este situată aproape de capitala insulei, Argostoli, la doar 3 kilometri și la 6 kilometri de aeroport.

Unde te cazezi? Locuri de cazare de poveste din Kefalonia, vezi aici! 

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv agenției de turism.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *